חגיגת ארוחות בוקר אמריקאיות בבנדיקט

הרשת משיקה תפריט חדש- "גריל אנד אגז" המתבסס על ארוחות בוקר בשריות • וגם: המסעדה המסקרנת שנפתחה בסכנין ופסטיבל הבננה השנתי • חדשות האוכל

ארוחת בוקר של הבנדיקט // צילום: שרית גופן

חודש פברואר עמוס במגוון אירועים קולינריים, טו בשב"ט, יום האהבה, יום הפיצה הבינלאומי ובקרוב מאוד גם יחלו לצוץ המבצעים המיוחדים של חג הפורים. בין כל אלו ישנן השקות של מסעדות חדשות, תפריטים חדשים ולא מעט מבצעים מסקרנים שלא קשורים לאף אחד מהאירועים הללו. ריכזנו אותם עבורכם.

בנדיקט

רשת ארוחות הבוקר תחגוג לכל אורכו של חודש פברואר את עולם ה"גריל אנד אגז" עם דגש על ארוחות בוקר אמריקניות הכוללים נקניקיות, סטייקים וירקות צלויים. 

בין היתר נמצא בסניפי הרשת את המנות הבאות: 

גריל אנטריקוט – 300 גר' סטייק אנטריקוט, תפו"א קריספי, אספרגוס, ביצת עיין ורוטב שמנת חרדל

גריל בווארי – שתי נקניקיות בקר והודו עם גאודה, פלפל לבן ופפריקה מתוקה, רבע כרוב סגול מוחמץ על הגריל, בצל מוחמץ, סלסה ורדה, ביצה עלומה הולנדייז ולחמניות פרצל

גריל אמריקאי – ספריבס בשר לבן ברוטב ברביקיו ביתי, לחם תירס מהמאפיה שלנו, ביצת עיין וטבעות בצל בבלילת בירה

גריל צרפתי – 100/50 גר' מדליוני כבד אווז צלויים על פרנץ' טוסט פרמז'ן, אגס מבושל ביין וזעפרן מוגש עם עלי רוקט, בצל סגול ומייפל וויסקי

גריל צמחוני – דלורית צלויה על הגריל ברוטב ברביקיו ביתי, שעועית ירוקה, תפו"א קריספי, ביצת עין, עלי פטרוזיליה, בצל סגול וסומק

אונטריב גריל צ'יז סנדביץ'  -  גרילד ציז סנדביץ' במילוי בשר אונטריב בבישול ארוך, סלסה ורדה , בשמל וגבינת צ'דר מותכת עם ביצת עין, סלט רוקט ובצל סגול, מוגש עם צ'יפס

צילום: שרית גופן

פקין

המסעדה המיתולוגית שבלב השכונות הצפוניות של תל אביב, משיקה בימים אלה תפריט טאיוואני יוצא דופן- פרי שיתוף הפעולה עם הבשלנית פיי לון (פני) שייה. שייה, המגיעה מהאי האסייתי המרוחק והטרופי, חברה לצוות המטבח של המסעדה ויחד יצרו מנות הנאמנות לטעמים המקוריים, לחומרי הגלם ולשיטות הבישול שמאפיינות את מקום הולדתה. מעתה, ועד לסוף חודש מרץ, יוכל קהל האורחים שיגיע ל-'פקין' לקבל הצצה למגוון העשיר והאקזוטי של המטבח הטאיוואני ולמנות כמו 'שיאו לונג', כיסונים בעבודת יד שמולאו בעוף, 'בן טיאו נודלס', אטריות אורז רחבות עם בשר לבן טחון וחמישה תבלינים, 'דן צ'או פאן', שרימפס מוקפצים עם אורז, ביצה וגזר סגול ומנות נוספות.

קרדיט: דרור עינב

משה סנה 54, תל אביב

פסטיבל הבננה

גם השנה הבננה, הכוכבת הבלתי מעורערת של עמק הירדן, מביאה עמה שפע של פעילויות אירועים, הופעות, סדנאות, אירועים, טיולים וקולינריה משובחת בשלושה ימים של חורף חמים במיוחד.

במהלך הפסטיבל יוגשו מנות מיוחדות במסעדות ברחבי עמק הירדן בשילוב הבננה, תינתן 10% הנחה על מוצרים החנות תמר כנרת, בגליתא בדגניה ב' תוגש מנה מיוחדת של פונדו בננות ושוקולד ובתמר בכפר תוכלו להנות ממנות מפנקות בשילוב בננות.



נגיסה

רשת המסעדות האסיאתיות NAGISA ("נגיסה") משיקה תפריט צהריים עם מגוון ייחודי של ארוחות עסקיות המותאמות לעונה הקרה, הכוללות מנה ראשונה ומנה עיקרית במחיר המנה העיקרית. התפריט מוצע גם בישיבה במסעדות וגם במשלוחים ברחבי הארץ.

בין שלל האופציות בתפריט העסקיות, הרשת מציעה מנות ייחודיות כמו עסקית פאד קי מאו עם שבבי שעועית מוקפצים עם בקר קצוץ, צ'ילי תאילנדי ושלל ירקות, בזיליקום, שבבי שאלוט וקריספי שום, עסקית סלמון סטייק במרינדת יוז'ו ואורז, עסקית קומבינציית סושי (ניתן להזמין גם בגרסה צמחונית) ועסקית צ'יקן סאמוי עם אטריות שעועית ופרגיות מוקפצות בווק, בטווח מחירים של 56-84 ₪ העסקיות מוגשות בימים א-ה 11:30-17:00 וניתן להזמין אותן גם במשלוח (באותו טווח שעות).

צילום: בן יוסטר



BBB

רשת מסעדות ההמבורגרים BBB מתרעננת ומשיקה תפריט לחורף 2020 בכל מסעדותיה ברחבי הארץ. בולטת בנוכחותה מנת ה"אנגוס השחור" שהחלה כספיישל וכעת נכנסת לתפריט באופן קבוע. מנות נוספות שייכנסו לתפריט הן ספיישל אסאדו צ'ימיצ'ורי, פרבולה, מחבת פטריות טריאקי, פרופיטרולים ופונדנט ענק. כמו כן ייכנסו הטופינגים נתחי אסאדו וריבת בצל.

צילום: גליה אבירם

נומי

מסעדת nomi של השף יורם ניצן, השוכנת במלון אינטרקונטיננטל דיויד תל אביב, תארח את השף  ג'וזף ויולה, ממסעדת דניאל ודניס שבאיזור אוברן-רון-אלפ שבצרפת, בתאריכים 11-12 בפברואר 2020, במסגרת פסטיבל  SO FRENCH SO FOOD שנערך זו השנה השמינית. אורחי הפסטיבל יצאו למסע גסטרונומי מרתק ועשיר בטעמים ייחודיים בלבה של תל אביב.

השף ג'וזף ויולה, העומד בראש משלחת השפים שתגיע במסגרת הפסטיבל, נבחר בצרפת לבעל המלאכה הטוב ביותר, חבר אגודת המצנפות הלבנות ומסעדות בושון של העיר ליון, קיבל את הציון ביב-גורמאן במדריך מישלן ואלוף העולם בפאטה און קורט לשנת 2009.

 

מחיר: 320 ₪ לאדם לארוחה.



למידע נוסף והזמנת מקום

https://www.nomitlvevents.com/

 



צילום: אפיק גבאי

סושיאל קלאב

הסושיאל קלאב, אחד המוסדות הקולינריים המזוהים בעשור האחרון עם המושג החמקמק "תל אביביות", חוגג עשור להיווסדו ומשיק סדרת ערבים קולינריים בלתי נשכחים עם כמה מהשפים המובילים בישראל, אשר מאוד מחבבים את המקום ויעניקו פרשנות אישית לקו הקולינרי של הסושיאל קלאב.



בערב הראשון שייערך ב-11.2  החל מהשעה 19:00 יככב לצד שף צביקה שטראוס, שרון כהן משילה, בה החל שטראוס את דרכו הקולינרית. במסגרת האיחוד המרגש בין המנטור שרון כהן לתלמידו צביקה שטראוס, שרון יעניק פרשנות אישית לקו הקולינרי של הסושיאל קלאב בדגש על הרבה מנות המבוססות על דגה טרייה ופירות ים.



בערב ה-2 שיערך ב-18/2 יתארח בסושיאל שף מיכאל גרטופסקי מביסטרו "מיכאל" שבגליל המערבי, החבר במיזם "אוצרות הגליל", השף הראשון של הסושיאל ומיה שבנה את הד.נ.א הקולינרי שלו. מיכאל יכין תפריט הכולל טוויסטים שונים למנות דגל קלאסיות מהביסטרו המצליח שלו "מיכאל" שבגליל המערבי.



בערב מס' 3 שיערך ב-,25/2  יושק בסושיאל תפריט קוקטיילים חדש פרי יצירתם של דריה מחוטה ומוש בודניק . עוד באותו הערב, יתארח בסושיאל קלאב השף עומר מילר עם פרשנויות למנות המבורגר ופיצה מיוחדות מבית "סוסו אנד סונס" ו"פיצה סבא".



רוטשילד 45 תל אביב



צילום: אפיק גבאי



החומוס של טחינה

החומוסייה, לה סניפים נוספים בשדרות, באר שבע ותל אביב, מכריזה על "יום החומוס" בסניף הירושלמי שלה, במסגרתו החל מהשעה 11 ועד סיום כל כמות החומוס, יחולקו מנות חומוס בחינם. האירוע מתרחש מדי שנה בסניפי הרשת וזוכה להצלחה רבה

ניסים בכר 23, ירושלים



צילום: יחצ



שצ'ופק



מסעדת הדגים ופירות הים הותיקה שצ'ופק חוגגת יום-הולדת מיוחד עם מבצע מיוחד: מנות ראשונות, כוסות יין וקינוחים ב-25 שקלים בלבד. החגיגות יחלו בתאריך 1/2 ועד לסוף חודש פברואר.

בין המנות שיוגשו בחגיגות יום-ההולדת, ניתן יהיה למצוא: סביצה דג ים- דג ים טרי ורענן, עם ג'ינג'ר, שמן זית, לימון, בצל וכוסברה. 25 שקלים; מרק פירות ים- מרק על ציר דגים עם שלל פירות ים, נבטים טריים ושום מטוגן. 25 שקלים; בוואריה בטעם של פעם. 25 שקלים; וברולה קומותיים- שכבות של קרם ברולה וניל ובניהם טוויל של בצק עלים מקורמל. 25 שקלים.

שצ'ופק הוקמה בשנת 1995 ונמצאת בבעלות חן וירקרמן ואמיר דוידוביץ. המסעדה מתמחה בפירות ים ודגים טריים המסופקים למקום מדי יום הישר מהדייג וסלטים טריים הנעשים במקום מדי יום.

בן יהודה 256 תל אביב



צילום: אפיק גבאי

סן מרצאנו

בוגר "משחקי השף" עומר עילואן פתח בכניסה לסכנין מסעדה המתבססת על המטבח האיטלקי עם השפעות מהמטבח הערבי. בין המנות נמצא טורטליני שורט ריב על מצע לבנה, מאפה ספיחה במילוי מוצרלה ובולגרית עם עלי זעתר, לחמעג'ון עם בשר טחון, בצל ובהרט, פסטה עם נתחי פילה ויוגורט, כל אלו לצד מגוון קינוחים מהמטבח הערבי. 

עוד יהיו במסעדה מנות איטלקיות מסורתיות דוגמת ריזוטו כמהין, קנלוני ועוד. 

 



צילום: יח"צ

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר