כל המתכונים הכי מושחתים ליום השוקולד

בין אם אתם אנשי עוגיות, עוגות או שאתם מעדיפים את השוקולד שלכם כחפיסה • אלו מתכוני השוקולד שתרצו לרוץ להכין מהר

יום השוקולד הבינלאומי מצוין היום (ראשון) ברחבי העולם. לכבוד המאורע המתוק, בחרנו במתכונים הכי מושחתים שתוכלו להכין ביום חג זה.

עוגיות שוקולד פאדג'

רשימת חומרים ל-30 עוגיות:

350 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

2 כפות גדושות שמן קוקוס

1/4 כוס קמח

1/2 כוס שקדים מלוחים טחונים / אגוזים מלוחים טחונים וכד'

1/4 כפי אבקת אפייה

2 ביצים

1/4 כוס סוכר חום דחוס

1 כפית אבקת וניל /מחית וניל / תמצית וניל משובחת

אופן ההכנה:

1. ממיסים 200 גרם שוקולד ושמן קוקוס לקרם חלק לגמרי

2. מקציפים ביצים וסוכר חום וקצף בהיר ותפוח, מוסיפים וניל.

3. מערבבים קמח, שקדים ואבקת אפייה.

4. מקפלים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים, מקפלים את היבשים אל השוקולד, מוסיפים את יתרת השוקולד הקצוץ.

5. מסדרים על תבנית אפייה תלוליות אחידות במרווח מה אחת מהשנייה.

6. אופים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ8 דקות עד שפני העוגיות הופך סדוק ומבריק.

 

טבלת שוקולד מריר במילוי חמאת בוטנים

רשימת חומרים לטבלה אחת:

200 גרם שוקולד מריר

2 כפות גדושות חמאת בוטנים עם שברי בוטנים

אופן ההכנה:

1. ממיסים 100 גרם שוקולד מריר.

2. שוברים לקוביות מדויקות את 100 הגרם הנותרים.

3. מניחים נייר אפייה או על ניילון נצמד על תבנית שטוחה. בעזרת סכין מריחה מורחים שכבה אחידה של שוקולד מומס בדיוק בגודל של טבלת שוקולד.

4. מכניסים למקרר. כמתקשה לגמרי מורחים בשכבה אחידה של חמאת בוטנים, על חמאת הבוטנים מורחים שכבה דקיקה של שוקולד מומס ומדביקים את קוביות השוקולד מעל באופן שישחזר את צורתה המקורית של טבלת השוקולד.

5. שומרים במקרר.

 

שברי שייש שוקולד נוגט ופצפוצי אורז 

 

רשימת חומרים:

50 גרם שוקולד מריר מומס

50 גרם שוקולד לבן מומס

50 גרם שוקולד חלב במילוי נוגט מומס

חופן פצפוצי אורז

אופן ההכנה:

1. מותחים ניילון נצמד על תבנית שטוחה ומהדקים היטב. מורחים באופן מופשט את השוקולד הלבן.

2. מכניסים למקרר. כשמתקשה לגבי מוציאים ומורחים באופן מופשט שוקולד  נוגט.

3. מכניסים למקרר. כשמתקשה לגבי מוציאים ומורחים שכבה אחידה של שוקולד מריר כך שיכסה את הכל.

4. מפזרים פצפוצי אורז ושומרים במקרר.

5. כשמתקשה לגמרי שוברים לשברים גדולים ומגישים.

כדורי שוקולד עם הפתעות

רשימת חומרים לכ-40 יחידות:

150 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות

1/2 כוס שמנת מתוקה

200 גרם ביסקוויטים שבורים 

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס קקאו איכותי

200 גרם חמאה חתוכה לקוביות

למילוי:

10 אצבעות שוקולד במילוי קרם חלב וסוכריות קופצות

לציפוי:

1 כוס סוכריות קופצות 

אופן ההכנה:

1. ממיסים שוקולד ושמנת מתוקה לתערובת חלקה ומבריקה.

2. מעבירים את כל החומרים מלבד שוקולד החלב למעבד מזון ומעבדים לתערובת משחתית.

3. מעבירים למקרר עד שהתערובת תתייצב וניתן יהיה ליצור ממנה כדורים.

4. שוברים את אצבעות השוקולד ל-4 חלקים. מגלגלים כדורי שוקולד, טומנים במרכז 1/4 אצבע שוקולד ומצפים בסוכריות קופצות .

 

קרם שוקולד תפוז קטיפתי עם שטוריזל קקאו תפוז

רשימת חומרים ל-4 מנות:

1 מיכל שמנת מתוקה 

100 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות

1/3 כוס סוכר

3 חלמונים

גרידה מ-1 תפוז

3 כפות ליקר תפוזים

לשטרויזל:

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

3/4 כוס סוכר חום דחוס

1 וחצי כוסות שקדים טחונים

4 כפות קורנפלור

2 כפות קקאו איכותי

אופן ההכנה:

1. מביאים שמנת וגרישת תפוז לסף רתיחה, מסננים החוצה את גרידת התפוז ומוסיפים שוקולד מריר. מסירים מהאש ומערבבים היטב עד שהשוקולד נמס לחלוטין. מוסיפים ליקר.

2. מקציפים חלמונים ו-1/3 כוס סוכר במהירות בינונית כ-5 דקות, עד שהתערובת תפוחה ובהירה.

3. מוסיפים תוך ערבוב עדין את תערובת השמנת והשוקולד לתערובת החלמונים.

4. יוצקים לכלי הגשה אישיים חסיני אש.

5. מסדרים את הכלים האישיים בתבנית אפייה עם שוליים גבוהים, יוצקים מים לתבנית האפייה עד חצי גובה הכלים (אמבט מים-בן מארי). אופים בתנור מחומם לחום נמוך (120) מעלות) כחצי שעה.

6. מצננים היטב ומעבירים למקרר.

7. בינתיים מכינים את השטרויזל: במעבד מזון טוחנים בפולסים את כל המרכיבים לתערובת פירורית.

8. מפזרים את הפירורים על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה ואופים בחום בינוני במשך כ-20 דקות עד שהפירורים אפויים. הם ישארו רכים עד שיצטננו לחלוטין ואז יהפכו פריכים.

9. מקשטים את הקרם הקר בפירורי שטרויזל ומגישים

 

עוגת שוקולד לבה עם פרלין אספרסו

רשימת חומרים ל-12 עוגות אישיות:

200 גרם שוקולד מריר

150 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר לבן

1/4 כוס סוכר חום דחוס

5 ביצים

1 כוס קמח תופח

12 יח' פרלין קפה (או פרלין אחר שאוהבים)

אופן ההכנה:

1. ממיסים שוקולד, חמאה, סוכר לבן וסוכר חום.

2. טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת השוקולד, מערבבים היטב עד שהביצים נטמעות בתערובת.

3. מוסיפים קמח תופח ומקפלים פנימה.

4. משמנים כלי הגשה אישיים חסיני חום או לתבניות אפייה אישיות חד פעמיים, יוצקים את התערובת לכלים עד 3/4 גובה.

5. נועצים במרכז כל עוגה פרלין שוקולד.

6. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180  מעלות במשך כ-12 דקות. אחרי 10 דקות כדאי להציץ ולוודא שליבת העוגות נשארת נוזלית.

7. מגישים חם.

8. אפשר גם לאפות 10 דקות בלבד, לצנן ולשמור במקרר ולחמם במשך כ-30 שניות במיקרוגל לפני ההגשה

צילום וסטיילינג: לירון אלמוג

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו