רמטכ"ל חובש כיפה

יאיר נווה חזר לשמש סגן לגלנט ומצא עצמו כאלוף האלופים, לפחות זמנית

צילום: דובר צה"ל // האלוף נווה

האלוף יאיר נווה יהיה חובש הכיפה הראשון בתולדות מדינת ישראל שישמש ראש המטה הכללי של צה"ל, גם אם באופן זמני ולא כמינוי של קבע.

נווה השתחרר מצה"ל במאי 2007 לאחר קדנציה מוצלחת כאלוף פיקוד המרכז. בחודש נובמבר האחרון הוא עלה שוב על מדים, ושב לצבא לבקשתו של האלוף יואב גלנט, כדי לשמש סגנו.

נווה נולד בשנת 1957 ואת דרכו הצבאית החל בשת 1975 בחטיבת גולני. הוא טיפס במעלה הדרגות בתוך החטיבה, עד לתפקיד מח"ט גולני בין השנים 1993-1991. קודם לכן, בשנים 1991-1989, עוד הספיק לשרת כמפקד חטיבה בגבול לבנון. ב-1994 מונה נווה לראש מחלקת הבטיחות בזרוע היבשה ושנתיים לאחר מכן כבר התמנה לקצין חי"ר וצנחנים ראשי.

בין 1999 ל-2000 פיקד על אוגדת עזה ובהמשך עמד בראש מטה זרוע היבשה (מז"י). ב-2003 הועלה נווה לדרגת אלוף ופיקד על פיקוד העורף. לאחר כשנתיים מונה לאלוף פיקוד המרכז, ובתפקידו זה היה אמון גם על פינוי ארבעה יישובים בצפון שומרון בתוכנית ההתנתקות - מהלך שהביא עליו גידופים והתנכלויות מגורמי ימין. במהלך כהונתו פורסם כי נווה אישר לכאורה חיסולים בניגוד להוראות בג"ץ - על פי מסמכים שהדליפה חיילת מלשכתו, ענת קם, לעיתונאי "הארץ". ב-2007 פרש מצה"ל ושימש מנכ"ל חברת סיטי-פאס האמונה על הרכבת הקלה בירושלים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר