ימי הסתיו הראשונים הם ימי חג לדלעת. ליל כל הקדושים חרט על דגלו גולגלות, שלדים, עכבישים וקוריהם וצבע דלעת כתום עמוק. זהו שיא תהילתו של ירק שגרתי, אהוב וטעים ביותר, וכמה נפלאות דרכי הכנתו. הוא מתאים למרק עונתי סמיך ועשיר, או צלוי בשמן זית עם מעט מלח ופלפל גרוס טרי, ואפילו עוגה בחושה עם קריצה אמריקאית מתובלת.
פרגיות בדבש עם בטטה, דלעת ודלורית
(צילום: לירון אלמוג)
חומרים ל-4 מנות:
8 יח' פרגית עוף חתוכה לקוביות
8 שיני שום שלמות
1 כוס קוביות בטטה
1 כוס קוביות דלורית
1 כוס קוביות דלעת
1 בצל חתוך לרצועות
3/4 כוס שמן זית
4 כפות דבש
1 כף גרגירי כוסברה
2 כפיות אבקת קארי
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מערבבים את שמן הזית, הדבש והתבלינים.
2. מעבירים את קוביות הירקות והבצל לקערה ומתבלים בחצי מכמות הרוטב.
3. מפזרים את הירקות על תבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) כ-15 דקות עד שהם כמעט מתרככים לגמרי.
4. מערבבים את קוביות הפרגית עם שיני השום ושארית הרוטב, מפזרים את קוביות הפרגית מעל הירקות ומחזירים לתנור ל-8 דקות נוספות.
5. (אם בשלב כלשהו של הצלייה הנוזלים מתייבשים אפשר להוסיף מעט מים.)
מרק דלעת, קארי וכוסברה
(צילום: לירון אלמוג)
חומרים ל-8 מנות:
1 כרישה פרוסה לפרוסות גדולות
5 יח' גזר קלוף ופרוס לפרוסות דקות
5 שיני שום קלופות
3 כפות שמן זית
1 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
2 כפות גרגירי כוסברה
2 מקלות קינמון קטנים
2 כפות אבקת קארי
1 פלפל שאטה
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
לקישוט:
8 כפות גדושות יוגורט
2 כפיות קארי
8 כפות גרעיני דלעת קלויים
חופן עליי כוסברה
אופן ההכנה:
1. מחממים שן זית בסיר גדול ומזהיבים את הכרישה והגזר, מוסיפים שיני שום וקוביות דלעת.
2. מערבבים היטב את הירקות בתוך הסיר ומוסיפים גרגירי כוסברה, קינמון, אבקת קארי ופלפל שאטה.
3. מערבבים עד שארומת התבלינים מתפשטת. מתבלים במלח ופלפל.
4. מוסיפים מים רק עד כדי כיסוי ומבשלים כ-40 דקות עד שהירקות מתרככים.
5. מסננים את הירקות ושומרים את נוזלי הבישול.
6. טוחנים בממחה יד את הירקות ומוסיפים את הנוזלים לפי הצורך למרקם חלק וסמיך., מתקנים תיבול ומסננים אם רוצים.
7. בהגשה: מערבבים יוגורט עם קארי ומקשטים את המרק.
8. מפזרים גרעיני דלעת קלויים ועליי כוסברה ומגישים.
עוגת דלעת
(צילום: לירון אלמוג)
חומרים ל-2 עוגות:
1 וחצי כוסות סוכר חום דחוס
3 ביצים
1 כוס שמן חמניות
1/3 כוס שמנת מתוקה
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כוס אגוזי פקאן טחונים
1 כפית קינמון
1/2 כפית מלח
350 גרם דלעת מגוררת
1 כוס גרעיני דלעת קלויים
1 כוס חמוציות
אופן ההכנה:
1. מערבלים סוכר וביצים במשך 3 דקות לתערובת בהירה.
2. מוסיפים שמן ושמנת מתוקה ומקפלים לקציפת הביצים.
3. מוסיפים את שארית החומרים ומערבבים בעדינות רק עד שכל החומרים נטמעים בתערובת.
4. יוצקים לשתי תבניות ארוכות ומשומנות ואופים בחום בינוני (180 מעלות) כ-40 דק' עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא מכוסה פירורים לחים.
עוד המון מתכונים ופינוקים - עכשיו במדור האוכל שלנו! טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו