התקופה שמיד לאחר החגים, היא התקופה הטובה ביותר לפצוח בדיאטה. ארוחות החג העשירות והאירועים הבלתי צפויים מאחורינו. הדיאטנית הקלינית מיטל שחימוב דובשני, מוכיחה לנו ששגרה זה ממש לא רע:
1. דיאטה אוהבת שגרה:
מקורן של דיאטות מוצלחות, הוא קודם כל בתכנון נכון. ברגע שיש לנו את יום העבודה, עם השעות הידועות מראש, אנחנו יכולים לתכנן גם בדיוק מה ואיך נאכל בכל שעה. שחימוב ממליצה גם לתקוף מראש את הפיתויים שעלולים להופיע במקום העבודה - בורקסים, עוגיות, עוגה וכו', ולהביא מהבית נשנושים בריאים ואיכותיים, כמו יוגורט, פירות וחטיפי אנרגיה טובים. למתקדמים ובעלי המקרר ו/או המיקרוגל בעבודה, מלבד קופסת ארוחת הצהריים, ניתן גם להביא את המצרכים הדרושים לכם לארוחת בוקר – לחם איכותי, ממרח בריא ו/או גבינות, ולהכין לעצמכם כריך שווה כארוחת בוקר בעבודה, לצד הקפה.
במידה שאוכלים את ארוחת הצהריים בחוץ, יש לוודא כי הארוחה מאוזנת ומכילה חלבון רזה (למשל חזה עוף או דג בגריל), ירקות טריים, מבושלים או צלויים, ופחמימה איכותית כמו לחם מחיטה מלאה או אורז מלא. גם קטניות עשויות להיות בחירה טובה.
2. זה הזמן המושלם ביותר להיכנס לכושר:
מזג האוויר מתקרר ונהיה נוח ביותר לאימון. נסו למנף את עצם יציאתכם מהבית לעבודה, והמשיכו ישר משם לאימון או הליכה מהירה. ככל שמתקרר, הסיכוי שתצאו מהבית בערב לאימון, הולך וקטן. לכן קחו איתכם מראש בתיק את הבגדים והנעליים המתאימים, והמשיכו ישר מיום העבודה לחוג, לחדר הכושר או לצעידה. הכניסו את האימון ללו"ז השבועי שלכם, בדיוק כמו כל מטלה אחרת, או אפילו כהמשך המטלות של יום העבודה, וודאו ששבתם הביתה רק לאחר ביצוע המטלה הזאת. שחימוב מציעה גם לקבוע עם חברה או חבר ובכך להעלות את רמת המחויבות שלכם לפעילות.
3. תפריט סתווי לדוגמא - 1500 קלוריות:
בוקר:
2 פרוסות לחם מחיטה מלאה + 2 כפות גבינה + ירק
ביניים:
פרי
צהריים:
מנת חזה עוף + 6 כפות של פחמימה מבושלת כמו אורז או עדשים + סלט ירקות + כף טחינה
ביניים:
חטיף אנרגיה
ערב:
סלט ירקות + כפית שמן + ביצה + 2 כפות טונה + 2 פרוסות לחם חיטה מלאה
לילה: *התפריט כולל שתי כוסות קפה ללא סוכר במהלך היום
יוגורט 1.5%
הכותבת מיטל שחימוב דובשני היא דיאטנית קלינית ובעלים של " bYou דיאטה בהתאמה אישית", ומנטורית לשיפור הרגלי תזונה ואורח חיים.
לאתר www.byou.clinic
