שניצל טופו בטריאקי // צילום: לירון אלמוג // שניצל טופו בטריאקי

שניצל בממ"ד

כשהתותחים רועמים - הבטן מקרקרת • אין כמו שניצל כדי להרגיעה במרחב המוגן

הכביש מתפתל ועולה מקריית שמונה לכפר גלעדי. אזור צפוני, מרהיב ביופיו, נדיב בנופיו הציוריים ולמוד מורשת קרב. רעם פצצות ושיגרת מקלטים הם חלק בלתי נפרד מהחיים בגבול הצפון. בשנים האחרונות שורר שקט יחסי ואנשי כפר גלעדי מתרגלים לפסטורליה נטולת דרמה. גבולות אחרים סוערים בימים אלה. יישובים אחרים חיים ברעש בלתי פוסק של חרדה.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

במטבח המלון של קיבוץ כפר גלעדי מטגן שף אריק זינו שניצלים לכבוד שבת. היא מתקרבת ובאה ויש שיקבלו את פניה מתוך המרחב המוגן. ואני מחליטה לשמש יונת דואר המחברת בין שני גבולות רחוקים החולקים שותפות גורל. לומדת את מתכון השניצל הביתי והנפלא, מקלידה ומשגרת. 

ממשיכה ומטגנת שניצלים נוספים, לחובבי הדגים, לצמחונים, לטבעונים, לחסידי קולינריה מאתגרת ולאוהבי האוכל הפשוט. ממשיכה ומחברת בין קצוות, בין גחמות ובין אנשים וטעמים.

ובליבי תקווה שתושבי הדרום, המרכז והצפון, הימין והשמאל, אנחנו ושכנינו נחזור במהרה לעסוק בענייני שיגרה מבורכת כמו הכנת שניצל.

שניצל טופו בטריאקי

החומרים (לכ־4 מנות):

• 2 חבילות (כ־500 גרם) טופו

• 2 כפות גדושות טריאקי

• 1 כף קורנפלור

• 1 כף מים

• 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר

• 2 שיני שום כתושות

• 2 כוסות פירורי לחם, עדיף מסוג פנקו

לפטריות:

• 2 סלסילות (כ־500 גרם) פטריות שמפיניון

• 4 ענפי בצל ירוק (החלק הלבן והירוק)

• 4 כפות טריאקי

• 2 כפות שמן שומשום

• שמן לטיגון

אופן ההכנה:

• מחממים תנור ל־200 מעלות.

 חותכים את הפטריות לרבעים, מניחים בתבנית יחד עם הבצל הירוק. יוצקים מעל טריאקי ושמן שומשום ואופים במשך כ־15 דקות.

• מערבבים טריאקי, מים, קורנפלור, שום וג'ינג'ר. פורסים את הטופו לפרוסות דקות בעובי חצי ס"מ.

• משרים את הטופו בבלילת הטריאקי למשך כחצי שעה.

• מנערים שאריות נוזל ומצפים היטב בפירורי פנקו.

• מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את השניצלים עד שמזהיב משני הצדדים. מגישים בליווי הפטריות.

שניצל דג עם עגבניות מיובשות ולימון

 

החומרים (ל־4 מנות):

 500 גרם פילה דג לבן (דניס, בס, לברק, קוד, סול)

• 2 ביצים טרופות

• 2 כפות ממרח עגבניות מיובשות

• קליפה מגוררת מלימון אחד

• 1 כף לימון כבוש קצוץ דק

• חופן עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, נענע, בצל ירוק) קצוצים

• מלח לפי הטעם

• פלפל שחור גרוס לפי הטעם

• 2 כוסות פירורי לחם

• שמן לטיגון

להגשה:

• 4 פלחי לימון

אופן ההכנה:

מערבבים ביצים, ממרח עגבניות, לימון כבוש, קליפת לימון, עשבי תיבול ומתבלים במלח ובפלפל שחור.

חותכים את הדג לנתחים קטנים.

משרים את הדג בבלילת הביצים למשך כחצי שעה.

מנערים שאריות ביצה ומצפים היטב בפירורי לחם.

מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את השניצלים עד שמזהיב משני הצדדים.

מגישים בליווי פלח לימון.

שניצל באדיבות מלון כפר גלעדי

 

החומרים (לכ־4 מנות):

• 500 גרם שניצל עוף משוטח (אפשר לבקש מהקצב)

לבלילה:

• 4 ביצים 

• 1 כף חרדל

• 1 כף קמח לבן 

• מלח לפי הטעם

• פלפל שחור גרוס לפי הטעם 

לציפוי: 

• 1/2 כיכר לחם מאתמול

• שמן לטיגון

להגשה:

• 4 פלחי לימון

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל־150 מעלות.

פורסים את הלחם שנשאר לפרוסות ואופים במשך כ־15 דקות עד שמתייבש.

בעזרת מעבד מזון טוחנים את הלחם לפירורים.

טורפים את הביצים, מוסיפים חרדל וקמח ומתבלים במלח ובפלפל שחור.

טובלים את נתחי השניצל בבלילת הביצה, מנערים מעודפי נוזלים ומצפים היטב בפירורי הלחם.

מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את השניצלים עד שמזהיב משני הצדדים. מגישים בליווי פלח לימון.

maya.darin.tlv@gmail.comטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...