סלמון צלוי בשמן זית לצד סלט ירקות טריים – שילוב מנצח של אומגה 3 ונוגדי דלקת לקיץ בריא במיוחד. צילום: מידג'רני

7 מאכלים נוגדי דלקת שכדאי לשלב הקיץ – כך תעשו זאת נכון

הקיץ מזמין אתכם לא רק להתקרר אלא גם להתחזק מבפנים. שבעה מזונות עונתיים עם סגולות נוגדות דלקת לשיפור כללי של הבריאות, תמיכה בלב ובוסט מבפנים לגוף להתמודדות טובה יותר עם העומס

הקיץ בעיצומו, וזה הזמן ליהנות ממגוון רחב של פירות, ירקות ועשבי תיבול עונתיים שתורמים לבריאות. מזונות עונתיים רבים עשירים בנוגדי חמצון, סיבים ושומנים טובים – שילוב שיכול לסייע בהפחתת דלקת כרונית ובמניעת מחלות כמו סוכרת סוג 2, מחלות לב ואפילו דיכאון.

ההמלצות שבכתבה מבוססות על דבריה של הדיאטנית הקלינית קייטי דיווידסון, בעלת תואר שני במדעי התזונה ודוברת מוסמכת בתחומה, כפי שפורסמו באתר הבריאות והתזונה המוביל EatingWell, המתמחה בקידום אורח חיים בריא תוך שילוב של מדע תזונתי, מתכונים עונתיים וטיפים מעשיים. דיווידסון שיתפה אילו מזונות עונתיים ביולי היא ממליצה לשלב בתפריט הקיץ – לצד רעיונות פשוטים וטעימים להגשה.

אבטיח – מרענן ובעל ערך תזונתי

האבטיח מלא במים, ויטמין C וליקופן – רכיב נוגד חמצון עוצמתי שעוזר לנטרל רדיקלים חופשיים בגוף. שילוב זה תורם לבריאות התאים ויכול להפחית תהליכים דלקתיים.

איך לשלב בתפריט: אפשר להכין ממנו סורבה טבעית עם מיץ לימון, לשלב בשייקים או פשוט ליהנות ממנו טרי.

טעם של קיץ בפניםילדה נהנית מפלח אבטיח קר ומרענן – פינוק עונתי עם יתרונות בריאותיים, צילום: @stocksnap / Pixabay

סלק – צבע עז עם יתרונות בריאותיים

הסלק מכיל בטאלאינים – פיטונוטריינטים נוגדי דלקת שתורמים גם לבריאות הלב ולשיפור ביצועים גופניים בזכות תכולת ניטראטים גבוהה.

איך לשלב בתפריט: מומלץ לשלב בסלט עם עלי רוקט וגבינת עיזים או לקלות אותו בתנור כתוספת חמה.

הסלט שלא תרצו להפסיק לאכולשילוב מושלם של סלק, רוקט וגבינת עיזים – צבעוני, מזין ונוגד דלקת, צילום: מידג'רני

מלפפונים – פריכים ומרווים

מלפפונים מורכבים מכ-95% מים ומהווים מקור לפלבנואידים נוגדי דלקת. הם מוסיפים רעננות וקראנצ' לכל ארוחה קיצית.

איך לשלב בתפריט: שלבו בסלטים, מיצים טבעיים או חמוצים ביתיים. מתאימים במיוחד כחטיף בין הארוחות.

נשנוש פשוט שעושה טוב לגוףמלפפונים טריים פרוסים – קרנצ'י, מרווה ומושלם לשעות החמות, צילום: Gemini AI

אוכמניות – עשירות בנוגדי חמצון

האוכמניות מכילות כמות גבוהה של אנתוציאנינים, נוגדי חמצון טבעיים שעוזרים להילחם בדלקות ולשמור על בריאות מערכת העיכול. הן גם מקור לסיבים תזונתיים.

איך לשלב בתפריט: מומלץ להוסיף לתה קר, לפזר מעל סלט פירות או לאכול כפי שהן כשהן טריות.

ביס קטן עם כוח גדולחיתוכיות אוכמניות עשירות בנוגדי חמצון – מתוק ובריא באותה מידה, צילום: לירון אלמוג

סלמון – מקור מצוין לאומגה 3

דג הסלמון עשיר בחומצות שומן מסוג אומגה 3, שידועות בהשפעתן המיטיבה על הלב וביכולתן להפחית תהליכים דלקתיים בגוף.

איך לשלב בתפריט: הברישו את הפילה בשמן זית, תבלו במלח ושום, וצלוי אותו על הגריל עד למידת עשייה מושלמת.

כך נראית ארוחת קיץ מאוזנתסלמון צלוי עם שמן זית וסלט ירקות – גם טעים וגם תורם לבריאות הלב, צילום: pixabay

נענע – הרבה מעבר לקישוט

נענע מכילה רכיבים כמו מנטול וחומצה רוזמרינית, שיכולים לתרום להרגעת מערכת העיכול ולהפחתת דלקת. בנוסף, היא מרעננת מאוד בימי הקיץ.

איך לשלב בתפריט: קצצו לתוך סלטים, ערבבו בלימונדה או הוסיפו לשייקים קרים. מתאימה גם לשילוב עם אבטיח.

רעננות עם טוויסט מתקתקסלט קיצי של נענע, פקאן ונקטרינות – שילוב שמרגיע ומפתיע, צילום: אסף קרלה

תרד – ירק עלים עם פוטנציאל רפואי

עלי תרד מכילים לוטאין וזאקסנטין – נוגדי חמצון חשובים במיוחד לבריאות העיניים. בנוסף, הם כוללים חומצה אלפא-ליפואית שעשויה לתרום לתפקוד מוחי תקין.

איך לשלב בתפריט: ניתן להוסיף תרד טרי לסלטים, לשייקים או למרקים קרים.

ירוק עד בצלחתסלט תרד עם אגוזי מלך, מלון ואבוקדו – חגיגה של טעמים ותזונה נבונה, צילום: מידג'רני

השורה התחתונה, בחירה במזונות טבעיים, צבעוניים ובלתי מעובדים מאפשרת תמיכה רחבה בגוף – מהלב ועד מערכת העיכול. אין צורך בהשקעת שעות במטבח – מספיק להשתמש בשיטות הכנה פשוטות וקצרות כדי ליהנות מיתרונות בריאותיים מרשימים ולטפח הרגלי תזונה בריאים.

המאמר נכתב בסיוע כלי AI ונערך על ידי עורכת המדור. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...