בריאות העצמות היא חלק בלתי נפרד מהבריאות הכללית שלנו. צילום: freepik

מזונות עשירים בסידן: המפתח לעצמות חזקות ובריאות

אחד היסודות החשובים לבריאות העצמות שלנו הוא הסידן, מינרל החיוני להתפתחות ולשמירה על עצמות חזקות ובריאות • אך למרות שמדובר במינרל משמעותי, רבים אינם מקבלים מספיק ממנו בתזונתם היומית • רשימה של מזונות עשירים בסידן שכדאי לשלב בתפריט היומי שלכם

[object Object]

בריאות העצמות היא חלק בלתי נפרד מהבריאות הכללית שלנו, וחשיבותה עולה במיוחד עם הגיל. הסידן הוא המינרל המרכזי התורם לבניית העצמות ולשמירת חוזקן לאורך כל החיים. בעידן המודרני, כאשר אפשרויות התזונה מגוונות כל כך, חשוב לדעת מהם המקורות הטובים ביותר לסידן וכיצד לשלב אותם בתפריט היומי. במאמר זה, המבוסס על מידע מאת ה-NIH (National Institutes of Health), המוסד הלאומי לבריאות של ארצות-הברית, רשימת שישה מזונות עשירים בסידן שיכולים לסייע לכם לשמור על עצמות חזקות ובריאות. 

מוצרי חלב

מוצרי חלב נחשבים למקור הקלאסי והידוע ביותר של סידן. חלב, יוגורט וגבינות מכילים כמויות גבוהות של סידן. גבינות קשות כמו פרמזן ואמנטל הן בין הגבינות בעלות ריכוז הסידן הגבוה ביותר. יוגורט הוא לא רק מקור טוב לסידן אלא גם לפרוביוטיקה, המסייעת לבריאות מערכת העיכול. עבור אנשים שלא צורכים חלב רגיל, חלב מועשר בסידן כמו חלב שקדים או חלב סויה יכולים להיות תחליף מצוין.

המקור הקלאסי והידוע ביותר של סידן. מוצרי חלב, צילום: RuslanSikunov / Pixabay

ירקות עליים ירוקים

קייל, תרד, ברוקולי ושאר ירקות עליים ירוקים מכילים כמות נכבדה של סידן, במיוחד כאשר הם מבושלים. קייל הוא אחד הירקות העשירים ביותר בסידן והוא גם מקור טוב לויטמין K, המסייע לקרישת דם. תרד מכיל סידן, אך יש בו גם אוקסלטים שעלולים להפחית את ספיגת הסידן. לכן, חשוב לשלב מגוון של ירקות עליים כדי להבטיח ספיגה מיטבית.

במיוחד כשהוא מבושל. ברוקולי, צילום: MeszarcsekGergely / Pixabay

שקדים

שקדים הם מקור מצוין לסידן, במיוחד כאשר צורכים אותם בצורתם הטבעית. הם עשירים גם בוויטמין E, מגנזיום וחומצות שומן חד בלתי רוויות, התורמות לבריאות הלב. ניתן לצרוך שקדים כחטיף או להשתמש בהם כבסיס לחלב שקדים מועשר בסידן. יש לזכור כי הם עתירי קלוריות ולכן יש לצרוך אותם במידה.

בצורתם הטבעית. שקדים, צילום: @8photo / Freepik

דגי ים עם עצמות אכילות

דגים כמו סרדינים וסלמון משומרים מכילים סידן רב, במיוחד בעצמותיהם האכילות. סרדינים, למשל, הם מקור מצוין לאומגה-3 ולוויטמין D, השומרים על בריאות הלב ותורמים לספיגת הסידן. סלמון משומר עשיר גם הוא באומגה-3 וניתן לשלב אותו בסלטים, כריכים או כמנה עיקרית.

במיוחד בעצמותיהם האכילים. סרדינים, צילום: Getty Images

טופו מועשר בסידן

טופו, בעיקר כשהוא מועשר בסידן, הוא מקור מצוין לסידן עבור צמחונים וטבעונים. טופו עשיר גם בחלבון ובמינרלים כמו ברזל. ניתן להכין אותו במגוון דרכים, כולל טיגון, אפייה או הוספה למרקים ותבשילים. טופו מועשר הוא דרך מצוינת לקבל את כמות הסידן המומלצת ללא צורך במוצרי חלב.

עשיר בחלבון וברזל. טופו, צילום: רוני אלפנדרי

מיצים ומוצרי דגנים מועשרים בסידן

כיום ניתן למצוא מגוון רחב של מוצרים מועשרים בסידן כמו מיצי תפוזים, לחמים ודגני בוקר. אלו יכולים להוות פתרון טוב למי שמתקשה לצרוך סידן ממקורות טבעיים. חשוב לבדוק את התוויות על גבי המוצרים כדי לוודא את תכולת הסידן וכמותו. מוצרי דגנים מועשרים יכולים להיות חלק מארוחת בוקר מזינה ועשירה בסידן.

פתרון טוב למי שמתקשה לצרוך סידן ממקורות טבעיים. לחם דגנים, צילום: איתיאל ציון

לסיכום, שמירה על תזונה עשירה בסידן חיונית לכל הגילאים, אך במיוחד לנשים לאחר גיל המעבר ולגברים מבוגרים, שנמצאים בסיכון גבוה יותר לאובדן מסת עצם. שילוב מזונות מגוונים ועשירים בסידן בתפריט היומי יבטיח בריאות עצם אופטימלית לאורך זמן.

בהכנת הכתבה הסתייענו ב-ChatGPT.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...