מידתי. עולם התזונה של מומחי גסטרו

מה לא תמצאו במקרר של מומחי גסטרו? רמז: זה לא רק ג'אנק פוד

האם אי פעם תהיתם מה תמצאו, או יותר נכון, מה לא תמצאו במקרר של מומחי הגסטרו? אותם רופאים המקדישים את חייהם לשמירה על בריאות מערכת העיכול שלנו יודעים בדיוק אילו מאכלים כדאי להימנע מהם. היכנסו לעולם התזונה הבריאה של הגסטרולוגים וגלו מה הם מחליטים להדיר מהמקרר שלהם

[object Object]

כולנו נהנים מדי פעם מפינוק טעים במיוחד: דלי ענק של גלידה שוקולד אחרי יום מתיש, פחית קולה עם פיצה מול הטלוויזיה, או המבורגר וצ'יפס במסעדה שכולם מדברים עליה. האמרה "הכל במידה" קיימת מסיבה טובה, שכן רופאים ותזונאים יודעים שוויתור מוחלט על המזונות שאתם אוהבים עשוי להביא לתוצאה הפוכה של אכילת יתר מהם. אבל ישנם מאכלים מסוימים שמומחי גסטרו - רופאים המתמחים בשמירה על בריאות המעיים ומערכת העיכול - נמנעים מהם ב-99% (ולפעמים גם ב-100%) מהזמן.

חטיפי חלבון

חטיפי חלבון נראים בריאים, נכון? אך לא כולם כאלה. ד"ר הרמוני אליסון, גסטרואנטרולוגית ממרכז הרפואי טפטס, אומרת שהיא לעולם לא אוכלת את החטיפים המעובדים ביותר. חטיפים אלו עלולים לגרום לנפיחות וגזים. "אני לא אוכלת חטיפי 'חלבון'. הם נוטים להיות מעובדים מאוד ומכילים תוספים רבים שאינם ידועים בתועלתם," היא אמרה. "אפשר לקבל את אותה כמות חלבון בכוס חלב, במנת חמאת בוטנים, אגוזים או גרעיני דלעת."

חטיפי חלבון, צילום: Idalba Granada / Vecteezy

סטייקים

סליחה חובבי הבשר האדום, אבל מומחי הגסטרו אינם אוהדים של סטייקים. "אני נמנעת מבשר אדום, במיוחד סטייקים והמבורגרים," אמרה ד"ר ריזוואנה צ'ודהורי, גסטרואנטרולוגית בג'ונס הופקינס. "בשר אדום ומעובד מגבירים את הסיכון לסרטן המעי הגס ולפוליפים במעי. הם עשירים בשומנים רוויים, אך אם תצרכו אותם, חשוב לשים לב לכמות: הסיכון לסרטן המעי הגס גבוה יותר אצל אלו שצורכים יותר מ-100 גרם ליום."

כמה מזונות טעימים ביותר עשירים באבץ. סטייק עסיסי בגריל עם אספרגוס, צילום: stockgiu / freepik

נקניקיות ומוצרי בשר מעובד אחרים

קשה לסרב לכמה חתיכות בייקון או נקניקיה, אך ד"ר רביה דה לטור, גסטרואנטרולוגית ופרופסור עוזרת לרפואה באוניברסיטת ניו יורק, נמנעת מבשרים מעובדים. "בשרים אדומים ומעובדים נחשבים כבעלי סיכון גבוה יותר לסרטן המעי הגס," היא אמרה. "מחקרים קישרו צריכה של בשרים אדומים ומעובדים ארבע פעמים בשבוע או יותר לסיכון מוגבר של עד 20% לסרטן המעי הגס."

עמוס בשומנים רוויים ונתרן. בשר מעובד, צילום: Freepik

דגים או עוף מטוגנים

מנת פיש וצ'יפס היא אולי מהירה וטעימה, אך אינה מועילה לבריאות המעיים. "מחקרים הראו ששמן הטיגון עלול להשפיע לרעה על מיקרוביום המעי, מה שמוביל להחמרת התהליך הטרשתי (הצטברות שומן וחומרים אחרים על דפנות העורקים)," הסביר ד"ר מחמוד גנום, חוקר מיקרוביום ומייסד משותף של BIOHM. בטווח הארוך, הצטברות זו עלולה לגרום להתקף לב ולשבץ.

פיש אנד צ'יפס מסורתי אנגלי, צילום: norn prainya / vecteezy

משקאות מוגזים

אם אתם צורכים משקאות מוגזים באופן קבוע, כדאי לכם להפסיק. "משקאות אלו קשורים למצבים כרוניים כמו סוכרת ומחלות לב," אמר ד"ר סימון סי. מת'יוס, גסטרואנטרולוג בג'ונס הופקינס. "בנוסף, הם עלולים לגרום לתסמינים במערכת העיכול כמו נפיחות, גרפסים וריפלוקס, במיוחד כשמדובר בצורותיהם המוגזות והמכילות קפאין."

משקאות דיאט מוגזים, צילום: @rawpixel.com / Freepik

לחם לבן

על פי ד"ר שילפה גרובר, מנהלת התוכנית לאונקו-גסטרו בבית החולים בריגהאם וונס, דגנים מזוקקים אינם טובים למעי. "מחקרים הראו שצריכת גבוהה של בשר אדום ומעובד ודגנים מזוקקים קשורה לסיכון מוגבר לדלקת התוספתן," היא אמרה. "בניגוד למה שחשבנו בעבר, אגוזים, תירס ופופקורן אינם קשורים לסיכון מוגבר לדלקת התוספתן או לסיבוכים כמו דלקת או דימום."

לחם לבן פרוס, צילום: sofi5t / pixabay

ובקיצור, אם אתם מתאבלים על כך שתצטרכו לוותר על מאכלים אהובים, אין סיבה לדאגה: אכילת נקניקיה מדי פעם לא תהרוס את בריאות המעי שלכם. פשוט הקפידו על מידתיות ואולי הוסיפו מעט כרוב כבוש לקבלת תועלת בריאותית נוספת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...