מרק עגבניות ובזיליקום תוצרת בית עשוי להיות תוספת חמימה וחביבה לכל ארוחת ערב. המרק הזה הוא בשבילכם אם אתם מחפשים מנת פתיחה קלה ובריאה שהוכנה על בסיס עגבניות טריות תוך 20 דקות.
רכיבים:
1 כף שמן זית
1 בצל פרוס
4 שיני שום קצוצות
750 גרם עגבניות טריות חתוכות לקוביות או חתוכות גס
½ ליטר מרק ירקות
חופן עלי בזיליקום טרי
2 כפיות טימין או תיבול איטלקי מעורב
1 עלה דפנה
¼ כפית פלפל שחור טחון
מלח לפי הטעם
פטרוזיליה טרייה לקישוט
אופן ההכנה:
- מטגנים בצל ושום ומוסיפים את העגבניות. יוצקים את מרק הירקות ומתבלים
- מבשלים כשהסיר מכוסה עד לריכוך המרכיבים
- טוחנים בעזרת בלנדר מוט עד למרקם הרצוי - קטיפתי או גבשושי
- מגישים חם (אם רוצים, לצד סלט ירקות ולחם שום קלוי)
וריאציות אופציונליות ודרך מצוינת לשדרג את מרק העגבניות שלכם:
מתבלים את המרק עם קורט פלפל קאיין, כמון ואבקת כוסברה יחד או לבד
מוסיפים פסטה (מומלץ מסוג פסטינה) למרק
משתמשים בעגבניות קלופות או ללא גרעינים
צולים את העגבניות תחילה כדי להוציא את הטעמים המתוקים והעזים שלהן
מגישים קר כמו גספאצ'ו
בתיאבון!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו