אלפי תיירים נתקעו היום (ראשון) בצפון פינלנד לאחר שכל הטיסות מנמל התעופה קיטילה (Kittilä) בוטלו בשל גל קור קיצוני במיוחד. הטמפרטורות באזור צנחו עד ל-37 מעלות מתחת לאפס, מה שהקשה על תהליכי הפשרת הקרח במטוסים ועל תפעול שוטף של שדה התעופה.
על פי רשות השידור הלאומית של פינלנד, מזג האוויר החריג נמשך כבר כמה ימים, והשירות המטאורולוגי הפיני מזהיר כי הקור צפוי להחריף עוד יותר, עם טמפרטורות שעשויות להגיע לכ-40 מעלות מתחת לאפס. קיטילה שוכנת בלפלנד הפינית, אזור דל אוכלוסין אך פופולרי מאוד בקרב תיירי חורף, במיוחד בעונת הסקי והאורות הצפוניים.

נוצר קושי בתהליכי הפשרת הקרח במטוסים / מתן חצרוני
למרות שפינים מורגלים לחורפים קרים, הרשויות מציינות כי מדובר בגל קור חריג בעוצמתו, שמשפיע על אזורים נרחבים בצפון, מרכז ומזרח אירופה.
בנמל התעופה רובניימי שנמצא כ-160 קילומטר דרומית לקיטילה, הטיסות ממריאות ונוחתות כרגיל על אף מזג האוויר.
במקביל לקור הקיצוני, סופות שלגים, רוחות חזקות וכבישים קפואים משבשים את התחבורה במדינות נוספות ביבשת. בגרמניה, נוסעי הרכבות ממשיכים להתמודד עם ביטולים ועיכובים, לאחר שחברת הרכבות הלאומית השביתה שירותים בצפון המדינה עקב שלג כבד.

הטמפרטורות צפויות להגיע למינוס 40 בקרוב / מתן חצרוני
גם במדינות הבלטיות המצב מורכב: באסטוניה ובליטא הרשויות קראו לנהגים לדחות נסיעות שאינן חיוניות, ובלטביה הוכרזה אזהרת שלג במערב המדינה.
הרשויות באירופה ממשיכות לעקוב אחר ההתפתחויות וקוראות לציבור ולתיירים לגלות זהירות, להתעדכן בהנחיות ולהיערך לשיבושים נוספים בימים הקרובים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
