"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הכי מהירה בעולם: צפו ברכבת החדשה שמגיעה ל-453 קמ"ש

מהירה יותר, נמוכה יותר, עם אותה צריכת אנרגיה כמו הרכבת הקודמת • צפו ב-CR450 הסינית

,עודכן
0השמעה
הכי מהירה בעולם. רכבת הקליע הסינית. צילום: רשת X

הרכבת המהירה החדשה של סין, CR450, הגיעה למהירות של 453 קמ"ש בנסיעת ניסוי מוקדם יותר השבוע (שני). העיתון Science and Technology Daily דיווח כי הרכבת חייבת לצבור 600,000 ק"מ ללא תקלות לפני שתוכל להתחיל להסיע נוסעים, מה שיאפשר את הפעלתה המסחרית ב-2027.

צפויה להסיע המונים ב-2027. CR450,צילום: 27א

טייס לשעבר חושף: מעבר למושב ריק לפני ההמראה - מסוכן

הנתונים הראו שה-CR450 האיצה מאפס ל-350 קמ"ש ב-4 דקות ו-40 שניות - כ-100 שניות מהר יותר מהדגם המהיר הקודם, CR400. המהנדסים האריכו את החלק הקדמי ל-15 מטרים, 2.5 מטרים יותר מה-CR400, והנמיכו את הגג ב-20 סנטימטרים.

453 קמ"ש. CR450 מבפנים,צילום: מתוך X

גורמים רשמיים אמרו כי צריכת האנרגיה, מרחק הבלימה ורעש בתא הנוסעים נותרו ללא שינוי; הרעש הפנימי שנמדד עמד על 68 דציבלים ב-400 קמ"ש, בדומה למכונית נוסעים הנוסעת ב-70 קמ"ש, כך דיווח Korea Economic Daily.

הדגם החדש מהיר ב-103 קמ"ש מהדגם הקודם בנסיעות מבחן, וצפוי לפעול במהירות גבוהה ב-50 קמ"ש בשירות. ה-TGV בצרפת ורכבת השינקסן היפנית מגיעות למהירות שירות של 320 קמ"ש. הKTX-Sancheon הדרום קוריאנית מגיעה ל-305 קמ"ש, והרכבת המהירה של אינדונזיה נוסעת במהירות ב-350 קמ"ש.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר