ארצות הברית מתקרבת לאחד המשברים האוויריים הקשים בתולדותיה: אלפי טיסות כבר בוטלו, אלפים נוספים עוכבו, ושר התחבורה האמריקני מזהיר מפני "ארמגדון תעופתי" אם המשבר לא ייפתר בקרוב.
הסיבה כפולה - השבתת הממשל שנמשכת כבר שישה שבועות, ואליה מצטרפת כעת התראת מזג אוויר חמורה המאיימת לשתק את שדות התעופה הגדולים.
כזכור, מאז תחילת ההשבתה ב־1 באוקטובר, בקרי טיסה רבים הפסיקו להגיע לעבודה לאחר שלא קיבלו שכר, מה שאילץ את רשות התעופה הפדרלית (FAA) להגביל את מספר ההמראות והנחיתות כדי למנוע תאונות.
התוצאה: עומסים עצומים, טיסות שמתבטלות ברגע האחרון ונוסעים שמבלים לילות שלמים בשדות התעופה.
לפי נתוני משרד התחבורה, רק בסוף השבוע האחרון בוטלו יותר מ־4,500 טיסות, ו־19 אלף נוספות עוכבו.
אך הסיוט רק מתחיל: ה־FAA הנחתה את כל חברות התעופה להפחית 4% מהטיסות ב־40 שדות תעופה מרכזיים, מחשש שמזג האוויר הקפוא הצפוי בימים הקרובים יחריף את הכאוס.
It’s a cold, wintry morning on the airfield with temperatures hovering around -4°C.
— Toronto Pearson (@TorontoPearson) November 10, 2025
Our Central Deicing Facility is already busy, with several aircraft heading over for a spray before departure.
Yesterday’s first blast of winter brought 9.8 cm of snow to the airport, with more… pic.twitter.com/em6I0V5HNz
שר התחבורה שון דאפי הזהיר כי אם הקונגרס לא יאשר את החוק לסיום ההשבתה עד סוף השבוע, ארה"ב עלולה לעמוד בפני "קריסה תעופתית כוללת".
לדבריו, חברות תעופה יחליטו על הפסקת טיסות והשבתת המטוסים שלהן. לטענתו, עד 10% מכלל הטיסות במדינה עלולות להתבטל אם לא תימצא פשרה פוליטית בקרוב.
בינתיים, הסנאט כבר אישר הצעת חוק להחזרת פעילות הממשלה, והצבעה בבית הנבחרים צפויה בימים הקרובים. אם הנשיא טראמפ יאשר את החוק - המשבר עשוי להתחיל להסתיים. אבל גם אז, מזהירים גורמים בענף, ייקח שבועות עד שהשמיים יחזרו לשגרה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו