"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בשירות הקרמלין: מתקפת סייבר נרחבת על משתמשי טימס

חוקרים של חברת מיקרוסופט טענו כי הונאת פישינג ניסתה לגנוב מידע ולפרוץ לחשבונות של משתמשי פלטפורמת התקשורת • לדבריהם, מי שעומדים מאחורי קבוצת ההאקרים שביצעה את התקיפה הם שירות הביון הרוסי והממשלה במוסקבה

,עודכן
0השמעה
תוכנת הצ'אט העסקי הפופלארית Teams של חברת מיקרוסופט. צילום: רויטרס

קבוצת האקרים הקשורה לקרמלין, פנתה אל עשרות ארגונים גלובליים עם קמפיין לגניבת אישורי כניסה למערכת השיחות הפופולרית Microsoft Teams, כך טענו אמש (רביעי) חוקרי מיקרוסופט. לדבריהם,מתקפת הפישינגנעשתה על ידי התחזות לתמיכה הטכנית של מיקרוסופס.

כאמור ההאקרים הקימו דומיינים וחשבונות שנראו כמו תמיכה טכנית של חברת מיקרוסופט, ושלחו דרכם בקשות למשתמשי Teams בצ'אטים במטרה לגרום להם לבצע אימות רב-שלבי (MFA) ולאפשר בכך להאקרים לפרוץ לחשבונות ולמחשבים שלהם.

ביידן נפגש עם בכירים במיקרוסופט וגוגל. עם התקדמות הבינה המלאכותית, מתגברות גם מתקפות הסייבר צילום: רויטרס



לדברי מיקרוסופט, ההתקפות האלו השפיעו על פחות מ-40 ארגונים גלובליים גדולים מאז שהחלו בסוף חודש מאי השנה ועד שהחוקרים הצליחו לעלות על התקיפה ולחסום אותה. עוד הוסיפו כי החברה ממשיכה לנהל בימים האלה חקירה מקיפה אודות ניסיונות התקיפה האלו.

קבוצת ההאקרים מאחורי פעילות זו, הידועה בשם Midnight Blizzard או APT29, מבוססת ברוסיה וממשלות בריטניה וארה"ב כבר קישרו אותה לשירות הביון הזר של הקרמלין."מדובר ככל הנראה בפעילות שנועדה למטרות ריגול ספציפיות אותן Midnight Blizzard מבצעת עבור הממשל הרוסי, כאשר היא מכוונת לממשלות זרות, ארגונים לא ממשלתיים (NGOs), שירותי IT, טכנולוגיה ומדיה", טענו החוקרים.
דוגמה למייל פישינג. ארכיון,

(MFA (Multi-factor authentication, או בעברית "אימות רב-שלבי", זהו אמצעי האבטחה המומלץ ביותר שמטרתו למנוע פריצה לחשבונות וגניבת אישורים כאלה ואחרים. יחד עם זאת, לאחרונה מתגברים הדיווחים על כך שהאקרים מוצאים דרכים חדשות לעקוף את שיטת האבטחה הזאת.

Teams היא פלטפורמת התקשורת העסקית של מיקרוסופט, עם יותר מ-280 מיליון משתמשים פעילים, כך לפי דו"ח של החברה מינואר. הפופולריות של הפלטפורמה זינקה באופן משמעותי בתקופת הקורונה, במקביל לאפליקציות כמו זום ודיסקורד, ומאז נשארה בתור אחת הפלטפורמות המועדפות לניהול פגישות עבודה בשלט רחוק.

בניין חברת מיקרוסופט בארה"ב. חוקרי החברה הצליחו לחסום את המתקפה \ צילום: רויטרס,צילום: רויטרס

התקפות סייבר ברחבי העולםעולות לא פחות מ-6 טריליון דולרים מדי שנה, סכום גבוה יותר מהתמ"ג של מרבית כלכלות העולם, כך אמר היום ברט ארסנולט, מנהל אבטחת המידע הראשי של מיקרוסופט, במהלך כנס הסייבר שהתקיים באוניברסיטת תל אביב בתחילת חודש שעבר.

לא רק האקרים בשירות הקרמלין מבצעים תקיפות מהסוג הזה על ארגונים מערביים. לפני כשבועיים,קבוצת האקרים סינייםפרצה לחשבונות דואר אלקטרוני של 25 ארגונים שונים במדינות מערביות, בהם מזכירות המדינה האמריקנית, מה שגרם למבוכה רבה בארה"ב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר