"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"התקפות הסייבר עולות 6 טריליון דולרים בשנה – יותר מהתמ"ג של רוב כלכלות העולם"

מנהל אבטחת המידע הראשי של מיקרוסופט אמר בכנס הסייבר: "כשזה נוגע לאבטחה, אני מעדיף להשקיע במניעה מקדימה מאשר בתגובה" • מנכ"לית מיקרוסופט ישראל: "הבינה המלאכותית תאפשר לאפשר למומחים להתרכז בהיבטים מורכבים ואנליטיים יותר של תחום ה-AI"

,עודכן
0השמעה
האקר (אילוסטרציה). צילום: רויטרס

התקפות סייבר ברחבי העולם עולות לא פחות מ-6 טריליון דולרים מדי שנה, סכום גבוה יותר מהתמ"ג של מרבית כלכלות העולם, כך אמר היום (ראשון) ברט ארסנולט, מנהל אבטחת המידע הראשי של מיקרוסופט, במהלך כנס הסייבר שהתקיים באוניברסיטת תל אביב.

בפתח דבריו של ארסנולט, הוא ציין כי "בשנתיים האחרונות, הבעיות העיקריות שראינו היו, בין היתר, עליית מתקפות כופר, הפחתת העלות הכוללת של התקפות והסביבה הרגולטורית המורכבת, שבה ארגונים בכל גודל ובכל מקום נדרשים לתקנות שונות ומתעדכנות. רגולציה היא חשובה, אבל זה שיתוף הפעולה בין המגזר הפרטי לציבורי שיהיה מכריע בהיבט הזה".

עוד אמר ארסנולט כי "כולנו מתמודדים עם חוב טכני ופעילות בפלטפורמות רבות אשר מחייבות היבט של אבטחה. רוב העלאות התקציב השנה הן בנושא ה-Identify וכי הצוות שלו ביקש שיכפיל את התקציב, על כך הוא אמר כי "כשזה נוגע לאבטחה, אני מעדיף להשקיע במניעה מקדימה מאשר בתגובה".

ארסנולט וברוורמן-בלומנשטיק, היום,צילום: יחסי ציבור

במהלך הכנס, ארסנולט קיים שיחה עם מיכל ברוורמן-בלומנשטיק, סמנ"כלית הטכנולוגיה (CTO) של חטיבת האבטחה העולמית של מיקרוסופט ומנכ"לית מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח, שבמהלכה הם דיברו על האופן שבו Generative AI משנה את זירת הסייבר, הן מצד התוקפים והן מצד המגנים. ארסנולט ציין כי "כמו במשחק שח, השחקנים הטובים בעולם הם לא אלה שמשחקים נגד מכונות, אלא אלה שמשחקים עם המכונות. אותו דבר נכון גם לבינה מלאכותית, שיהיה כלי עוצמתי בשימוש של אנשים ושיהפוך את כולם ליותר מהירים ויותר פרודוקטיביים".

ברוורמן-בלומנשטיק ציינה כי לדעתה, "הג'נרטיב AI הוא שינוי טקטוני יותר ממהפכות טכנולוגיות שהיו בעבר. אם לאינטרנט לקח שבע שנים להגיע ל-100 מיליון אנשים, ל-ChatGPT זה לקח 3 חודשים להגיע לאותו מספר משתמשים". עוד אמרה: "מה שהתחדש בשנה האחרונה זה ההיבט של בינה מלאכותית מחוללת, ובהכרח ה-LLM (Large Language Models) וכי אחת היוזמות החשובות ביותר שנוקטים במיקרוסופט היא רתימת הבינה מלאכותית כדי לסייע לנצח בקרב הסייבר".

יחד עם זאת, היא הוסיפה כי "אנו מאמינים שהגורם האנושי הוא קריטי. באמצעות הרחבת השימוש בבינה מלאכותית, נוכל להגדיל את היכולת האנושית ולהעצים את מומחי האבטחה כך, שיהיו להם טייסי משנה מסוגים שונים, שיסייעו להם לבצע את עבודתם כמגנים בצורה מהירה, יעילה ובקנה מידה גדול יותר. הבינה המלאכותית תאפשר לנו להפחית את המשימות החזרתיות והשוטפות, ולאפשר למומחים שלנו להתרכז בהיבטים מורכבים ואנליטיים יותר של התחום".

האקר בפעילות (אילוסטרציה),צילום: iStockphoto

מצדו, ארסנולט ציין כי משמעות הדברים היא שככל שהטכנולוגיה תתקדם, כך יגדלו גם האיומים – וכי הוא צופה ש-30% מהקוד ייכתב בידי בינה מלאכותית, "ולכן העובדה שהאוטומציה הזו תגרום לנו לייצר יותר קוד מחייבת אותנו לוודא שמה שנבנה בהיבטי אבטחה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר