אם אתם מסיימים ארוחה שלמה בפחות מ-20 דקות, הגיע הזמן להאט. מומחים מזהירים שקצב האכילה שלנו משפיע על הבריאות לא פחות מסוג האוכל שאנחנו צורכים.
למה אכילה מהירה מסוכנת?
"לוקח לקיבה כ-20 דקות לתקשר למוח שהיא מלאה", הסבירה ד"ר לסלי היינברג, מומחית להתנהגות בריאותית מקליניקת קליבלנד. "כשאנשים אוכלים מהר, הם מפספסים את האותות האלה ואוכלים מעבר לנקודת השובע״, היא הסבירה בראיון ל-AP.
התוצאות עלולות להיות חמורות: נפיחות ובעיות עיכול, בליעת אוויר שגורמת לכאבי בטן, סיכון מוגבר להשמנת יתר, ואפילו סכנה שמזון ייתקע בוושט.
הפסיכולוגית הקלינית הלן מקארתי מציגה שיטה יעילה: "פשוט לעסו כל ביס לאט יותר. זה מאט את קצב האכילה באופן טבעי״. מקארתי מספרת על מטופלת שאכלה חבילת צ'יפס שלמה בכל ערב. "כשהיא התחילה לאכול כל צ'יפס בנפרד ובאיטיות, היא פתאום הרגישה שזה טעים פחות. בסופו של דבר היא פשוט הפסיקה לאכול אותם״.
איך מאטים את הקצב?
המומחים ממליצים קודם כל לכבות את הטלוויזיה ולהניח את הטלפון בזמן הארוחה. הסחות דעת גורמות לנו לאכול מהר יותר ולהתעלם מהאותות שהגוף שולח. טריק נוסף הוא שימוש ביד החלשה שלכם - זה מאלץ אתכם להאט באופן טבעי. אפשר גם להחליף כלי אוכל, למשל לנסות לאכול עם מקלות אכילה גם כשזה לא אוכל אסייתי.
מומלץ לעשות הפסקה באמצע הארוחה ולקחת לגימת מים כשהצלחת חצי ריקה. בנוסף, בחירה במזון שדורש לעיסה כמו ירקות וחלבונים מאלצת אותנו לאכול לאט יותר מאשר מזון מעובד.
היתרון הנוסף שיפתיע אתכם
"כשאנחנו אוכלים לאט ובמודעות, אנחנו נהנים יותר מהאוכל ודווקא אוכלים פחות״, אמרה ל-AP שרה ברי, מדענית תזונה בריטית. "הגוף מספיק לקבל את האותות שהוא שבע”.
הטיפ החשוב ביותר? התחילו כבר מהארוחה הבאה. האטה קטנה יכולה לעשות שינוי גדול בבריאות שלכם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו