בשל שריפות הענק בצפון: היערכות לקליטת בעלי חיים שנפגעו
במרכז האקלום לחיות בר באגמון החולה מתכוונים לטפל בחיות הפצועות שיגיעו למקום, ובהתאם למצבן – להחליט על המשך צעדי הטיפול בהן • נתקלתם בחיה פצועה? זה מה שעליכם לעשות
,עודכן
0השמעה
לאחר שאלפים רבים של דונמים של חורש טבעי, מטעי פירות ועוד נשרפו בשריפות הענק שפרצואתמול(שני) בעקבות ירי טילי הרקטות של חיזבאללה לעבר אזור הגליל העליון, במרכז האקלום לחיות ברבאגמון החולה, המשותף לקק"ל ולמכללה האקדמית תל-חי, נערכים לקליטת בעלי חיים שנפגעו בשריפות, המסכנות גם את חייהן של חיות הבר.
למרות המצב הביטחוני ואף על פי שמטפלי ומטפלות מרכז האקלום פונו מבתיהם עם פרוץ המלחמה באוקטובר האחרון, במקוםעושים כל מאמץ על מנת להמשיך בעבודת הקודש של טיפול בחיות בר שנפגעו בשל אירועים כמו השריפות הללו.
השריפה שפרצה בעמיעד, אמש // צילום: כבאות והצלה צפון
בקק"ל ביקשו שבמקרה של מפגש עם חיית בר שנפגעה מהשריפות, יש להביא אותה ישירות אל מרכז האקלום או לפנות למתנדבי החיבולנס שלרשות הטבע והגניםבמספר 3639*, כדי שאלה יעבירו אותה למקום, שבו יקבלו עזרה ראשונה כדי לייצב את מצבם.
ירון צ'רקה, הצפר הראשי של קק"ל, אמר: "במידה וניתן לטפל בחיות שנפגעו אצלנו, הן יישארו להמשך טיפול עד שישוחררו בחזרה לטבע. במידה ונדרש טיפול מורכב, אנו מייצבים את בעל החיים כך שיהיה מוכן להעברה לבית החולים לחיות בר בספארי, ולאחר מכן מעבירים אותו להמשך טיפול שם. במקרים מסוימים, לאחר הטיפול בבית החולים, החיה חוזרת אלינו לתהליך של שיקום ואקלום לפני השבה לטבע".
עינבר שלומית-רובין, מנהלת אגמון החולה: "האגמוןהינו אחד מבתי הגידול החשובים בישראל ולאורך צירנדידת הציפורים. הוא מהווה תחנת עצירה קריטית לציפורים הנודדות בין יבשת אפריקה ליבשות אסיה ואירופה, הן מבחינת עושר המזון שהוא מציע למגוון מינים והן מבחינת מקלט בטוח לציפורים במהלך מסען הארוך. מרכז האקלום נותן מענה קריטי לציפורים ולבעלי החיים, גם תחת אש ואזעקות".