לצד שופט איראני: הישראלית שעלתה על הדשא במונדיאל

איילה אוחנה בת ה-12 נבחרה להגיש את הכדור המשחק לשופט אליראזו פאגאני, מתנגד משטר שהיגר לאוסטרליה, בהתמודדות המרתקת בין צרפת לסנגל לעיניי 90 אלף איש • בכך היא הפכה לישראלית היחידה בגביע העולם הנוכחי

איילה אוחנה לצד השופטים האיראנים. צילום: Getty Images via AFP

המשחק הערב (שלישי, 22:00) בין צרפת לסנגל הוא מהמעניינים ביותר בשלב הבתים של המונדיאל, אבל עבור הקהל הישראלי הוא אפילו יותר מזה. ביחד עם קיליאן אמבפה, מייקל אוליסה, עוסמאן דמבלה וסאדיו מאנה, עלתה גם נציגות ישראלית על הדשא באצטדיון מטלייף בניו ג'רזי - איילה אוחנה.

הישראלית בת ה-12 הובילה את העלייה של השחקנים והשופטים לכר הדשא ותגיש את הכדור לשופט המשחק, אליראזו פאגאני האיראני. מדובר טקס שקורה בכל אחד מהמשחקים ונכון לעכשיו, היא תהיה הישראלית היחידה שתעלה על כר הדשא במונדיאל בתפקיד רשמי.

איילה אוחנה עם הכדור של המונדיאל, צילום: שחר עזרן

אוחנה הפכה בשנים האחרונות לכוכבת טיקטוק בזכות שיתופה האמיץ על ההתמודדות עם מחלת הגושה - מחלה גנטית נדירה. היא קיבלה את ההזמנה להשתתף באירוע מחברת קיה העולמית כבר לפני ארבעה חודשים ושמרו על כך בסוד עד לחודש האחרון, בו היו צריכים להמריא לארצות הברית לקראת האירוע המרגש.

אצטדיון מטלייף בניו ג'רזי יארח גם את משחק הגמר של המונדיאל, שישוחק ב-19.7. עד כה שוחק באצטדיון המשחק בין ברזיל למרוקו והוא צפוי לארח עוד משחקים רבים.

אלירזה פאגאני עם קיליאן אמבפה ותיאו הרננדז, צילום: רויטרס
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

השילוב של אוחנה הישראלית לצד פאגאני האיראני, ששובץ למשחק רק בתקופה האחרונה, כנראה שאינו מקרי. פאגאני היגר עם משפחתו לאוסטרליה ב-2019 וגם קיבל אזרחות אוסטרלית לאחר שהביע תמיכה במחאות מאשה אמיני שקרו נגד המשטר האיסלמי ב-2022. הוא מייצג את אוסטרליה מאז 2023, כמו גם בטורניר הנוכחי, ובאיראן מסרבים לשדר פריימים שלו בטלוויזיה הממלכתית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר