איבו באדג'י הוא סנטר סנגלי בן 23 שהגיע מברצלונה והיה נחשב לפוטנציאל גדול, בדומה להרבה מאוד סנטרים שעושים את דרכם מהיבשת השחורה לספרד בגילים צעירים. שאראס אפילו העניק לו דקות ביורוליג בעונת 2021/22, אבל כעת הוא הגיע למצב בו הצליח בשנה קלנדרית אחת לעבור בין חמש קבוצות שונות.
מי שערך את הופעות הבכורה שלו ב-NBA במדי פורטלנד טרייל בלייזרס בעונת 2023/24, הגיע לקבוצת הג'י ליג של מילווקי באקס, ויסקונסין הרד, ושיחק בה 50 משחקים. באפריל 2025 הוא חתם בטנריפה, שם שימש כסנטר מחליף במשחקי הליגה ובאירופה, אבל בסיום העונה שב לארצות הברית ושיחק בליגת הקיץ עם דנבר נאגטס. כשלא השיג חוזה, חתם בגרינסבורו סוורם, קבוצת הג'י ליג של שארלוט הורנטס, ומשם עבר בשבוע שעבר בטרייד לווינדי סיטי בולס.
הסיפור שלו סוקר בהרחבה ב"מונדו דפורטיבו", שדיברו גם עם המנהל המקצועי של הסוורם, קול טיל: "בהחלט יש לו פוטנציאל להגיע ל-NBA. היכולת שלו להשפיע על ההגנה בזכות ההגנה שלו על הטבעת היא נכס חשוב והוא מחפה על טעויות במהרה אם הן קורות. הוא עדיין יכול להטמיע פחד אצל היריבות אם הן חושבות ללכת לצבע, הן צריכות לוודא שהזריקות שלהן לא נחסמות".
ב"מונדו דפורטיבו" ציינו כי לבאדג'י, שמתנשא לגובה 2.16 מ' עם מוטת ידיים של 2.35 מ', יש את אותה בעיה שיש להרבה סנטרים מסוגו שלא מצליחים לרומם את המשחק שלהם - מחסור גדול בגיוון. "הטכניקה שלו מוגבלת וזו אחת הסיבות שהוא עדיין לא מימש את עצמו. זה דומה למה שקורה עם ג'יימס נאג'י, עוד תוצר ממחלקת הנוער של ברצלונה, שעכשיו הגיע ללשחק ב-NCAA באוניברסיטת ביילור".
באדג'י, שעבר לשחק במדי נבחרת סנגל בחלון הנבחרות האחרון, מבסס את המשחק שלו בעיקר על חסימות ומצטיין באספקט הזה. הוא רשם 3.5 חסימות בממוצע ב-50 משחקים בווינסקונסין הרד, כולל שיא מועדון של 10 חסימות במשחק בודד. כאשר בקבוצת הבת של שארלוט הוסיף 2.5 חס' בממוצע ב-26 משחקים, בהם שיחק 16 דקות לערב.
בשאר האספקטים החשובים, כמו נקודות ועונשין, הוא מתקשה והשיא העונתי שלו עומד על 13 מול לונג איילנד נטס בנובמבר האחרון - משחק בו דני וולף, 2.13 מ' וצעיר ממנו בשנתיים, רשם 19 נקודות ו-17 ריבאונדים עם 5 אסיסטים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
