מכבי תל אביב צפויה לממש את האופציה שקיימת בחוזהו של ג'ימי קלארק לעונה הבאה, כך נודע ל"היום". הצהובים הימרו על הגארד האמריקני ונתנו לו חוזה לשנתיים וחצי במהלך העונה שעברה, אולם מתברר כי בנוגע לעונת 2026/27 מדובר באופציה ולא בחוזה מובטח.
האופציה שייכת למועדון לבחור האם להשאיר אותו בקבוצה עונה נוספת וכאמור, לאור היכולת הנפלאה שהוא מפגין, הצהובים צפויים ליהנות ממנו גם בעונה הבאה. במקביל, ל"היום" נודע כי מכבי ת"א מעוניינת לפתוח את החוזה של קלארק ולהבטיח את עתידו של הכוכב לטווח ארוך.
העובדה שחוזהו המקורי, שנחתם לאחר המעבר מבני הרצליה, מוערך ב-500 אלף דולר לעונה הבאה - פחות מערכו הנוכחי של קלארק בשוק - הובילה את הצהובים לשאוף להגיע להסכם חדש במסגרתו השחקן ישודרג כלכלית ובמקביל יבטיח את המשך דרכו לטווך ארוך.
"רוצה להישאר במכבי שנים רבות"
קלארק בן ה-24 הפך לכוכב אולי הגדול ביותר בקו האחורי של עודד קטש, כשבחודשים האחרונים פרץ בגדול לאחר שנת ההתאקלמות. על אף המצב הביטחוני, קלארק העביר בשבועות האחרונים את המסר כי הוא מעוניין להמשיך בשורות הקבוצה גם בשנים הבאות.
בראיון ל"היום" לפני מספר שבועות הצהיר: "אני רוצה להמשיך במכבי ת"א לשנים רבות. אני אשמח להישאר פה לתקופה ממושכת, מכבי הראתה לי אהבה ותמכה בי לאורך כל הדרך גם כשהיה לי קשה. אני אוהב מאוד את המקום הזה וארצה להישאר פה".
הגארד שדרג באופן משמעותי את מעמדו בחודשים האחרונים, הפך לכוכב של הצהובים והוביל את הקבוצה לזכייה בגביע המדינה. רק בקיץ האחרון לא ידע אם ימשיך בקבוצה, אבל מצא את עצמו בצוק העיתים ובשל הפציעות של לוני ווקר ואיפה לונדברג נדרש לקחת יותר אחריות - ועשה זאת בגדול.
קלארק רושם עד כה ממוצעים של 8.9 נקודות ו-4.1 אסיסטים למשחק במסגרת היורוליג ו-10 נקודות ו-5.1 אסיסטים במסגרת ליגת ווינר סל. אתמול (חמישי) בניצחון 100:104 לאחר הארכה מול דובאי, הוא כיכב עם שיאי קריירה ביורוליג בנקודות, אסיסטים ומדד עם דאבל דאבל מרשים של 23 נקודות ו-10 אסיסטים ו-27 מדד.


