קריסה גדולה ברבע האחרון גרוע במיוחד הובילה הלילה (חמישי) לתבוסה של מכבי ת״א במונאקו 86:67. וכן, לא בפעם הראשונה שהדבר קורה לקבוצה של עודד קטש ברבע המכריע של המשחק. הפעם מונאקו רשמה ריצת 8:28 וכעת מייק ג'יימס וחבריו בדרך הכמעט בטוחה לפלייאוף. מנגד, מכבי תל אביב תמשיך להיאבק על מקומה בין 8 הגדולות, כנראה ממש עד לקו הסיום.
שוב ראינו את הבעיה המרכזית של העונה - חוסר יציבות בין משחקים וחוסר יציבות גם תוך כדי משחק. אבל הפעם זה בלט במיוחד. אחרי שני רבעים טובים למדי (השני והשלישי), שבסיומם הגיע היתרון הראשון במשחק, הגיעה גם הקריסה הגדולה בעשר הדקות האחרונות - רבע שהתחיל ב-0:15 של המארחת וגמר את המשחק. באותו רבע מזוויע, עודד קטש הורחק בגלל עבירה טכנית שניה ואפילו לא היה יכול לסייע מהקווים.
זה היה משחק שהתחיל רע ונגמר רע. כאמור, באמצע חזינו ביכולת טובה של האורחת, כשמכבי משבשת לגמרי את המשחק של מונאקו ומשתמשת היטב בהרכבים נמוכים עם בונזי קולסון בעמדה 4 ובמשחק ריצה. אחרי פיגור של 14 נקודות, בשני הרבעים הבאים הצהובים השלימו מהפך בדרך ליתרון 58:59 בסיום הרבע השלישי כל זאת בניצוחו של וויד בולדווין (22 נקודות).
הדבר המעניין בפתיחת הרבע האחרון הוא שמונאקו עשתה את הריצה הגדולה כשכוכבה מייק ג׳יימס על הספסל. מכבי הכל כך אקטיבית נכנסה לקיפאון ונתנה לאלי אוקובו להוביל את הבריחה. זה היה אמור להיות הקרב בין שני הרכזים המובילים ביורוליג. מייק ג׳יימס לא הרשים, ומנגד לורנזו בראון אולי עם משחקו החלש ביותר העונה (7 נקודות ב-3 מ-14 מהשדה ו-3 אסיסטים בלבד).
בשבוע הבא מכבי פעמיים מול הטורקיות. ברביעי פנבחצ'ה ביד אליהו, בשישי אנאדולו אפס בחוץ.
במשחקים נוספים: הבכורה של פקונדו קמפאסו לא עזרה לכוכב האדום בלגראד, שהפסידה במינכן לבאיירן 80:87, אנאדולו אפס ניצחה בחוץ את פנתינייקוס 82:87 וברצלונה הביסה את ז׳לגיריס קובנה 74:93.
מהלך המשחק
מכבי צל אביב עלתה עם לורנזו בראון, ווייד בולדווין, בונזי קולסון, סולימאן בריימו וג'וש ניבו. הצהובים הגיעו רדומים, מייק ג'יימס דווקא לא ועם 4 נקודות רצופות הריץ את הצרפתים לפתיחה מוחצת של 0:9. קטש מיהר להזעיק פסק זמן אחרי 2 דקות וחצי. לורנזו בראון התאפס עם נקודות ראשונות לצהובים, 2:11 למונאקו.
הצרפתים כבר עלו ליתרון 14, אך שלשה של בולדווין, סל של מרטין אחרי חטיפה שלו ונקודות של בראון במעבר הקטינו ל-21:14. סורקין הוסיף דאנק, אך מכבי ת"א סיימה את הרבע הראשון הרע בפיגור 30:17.
End of Q1 pic.twitter.com/CsIXOdWzbU
— Maccabi Tel Aviv BC (@MaccabitlvBC) March 2, 2023
בפתיחת הרבע השני, דאנק של בולדווין במתפרצת הקטין את הפער ל-7. גם קולסון נכנס לעניינים עם 9 נקודות ומכבי ת"א השלימה ריצת 2:13. מונאקו סוף סוף השיבה עם 2 נקודות, 30:34 לצרפתים, חמש דקות להפסקה. הקאמבק הושלם עם אסיסט של בראון להטבעה נוספת של סורקין, שהשווה ל-36:36. הצהובים החטיאו פעמיים, מייק ג'יימס אמר תודה וקבע 36:39 למונאקו בסוף המחצית הראשונה.
Half time pic.twitter.com/YgaFVXU6v9
— Maccabi Tel Aviv BC (@MaccabitlvBC) March 2, 2023
בפתיחת הרבע השלישי, מכבי ת"א פתחה עם שלשה של היליארד ונקודות של קולסון ודאנק אדיר של בולדווין במתפרצת (43:43). שתי הקבוצות המשיכו להיות צמודות עם שוויון 49, 3 דקות לסיום הרבע. שלשה של בולדווין קבעה 50:52 למכבי ת"א ויתרון ראשון הערב. שלשה של בראון עם הבאזר קבעה 58:59 לאורחת בסיומו של הרבע השלישי.
End of Q3 pic.twitter.com/aQO2xMZ3F0
— Maccabi Tel Aviv BC (@MaccabitlvBC) March 2, 2023
הרבע האחרון החל עם ריצת 0:10 של מונאקו בזכות שלשות של לויד ואוקובו. קטש ספג עבירה טכנית שניה והרחקה, ומונאקו ברחה ל-59:73. שלשות של היליארד וקולסון הקטינו בחזרה למינוס 7. המארחת ענתה עם 4 נקודות רצופות משלה. זה נגמר ב-86:67 מוחץ לזכות הצרפתים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנולסיקור וסטטיסטיקה >> https://t.co/xw36YmhS9O pic.twitter.com/2psxu5sEqg
— Maccabi Tel Aviv BC (@MaccabitlvBC) March 2, 2023
