"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בבית הלבן תוקפים את ועדת פרס נובל: "הוכיחו שהם מעדיפים פוליטיקה על שלום"

ההחלטה הגיעה לאחר קמפיין מסיבי בוושינגטון לקידום מועמדות טראמפ, שטען כי ״סיים שבע מלחמות״ מאז שחזר לבית הלבן • בנורבגיה חששו מראש מתגובה קשה של ארצות הברית, אך הוועדה בחרה במנהיגת האופוזיציה בוונצואלה מריה קורינה מצ'אדו בשל ״עבודתה הבלתי נלאית לקידום זכויות דמוקרטיות״

,עודכן
0השמעה
טראמפ, פרס נובל (ארכיון). צילום: AP

הבית הלבן הגיב בחריפות היום (שישי)להחלטת ועדת פרס נובל לשלום שלא להעניק לנשיא ארה״ב דונלד טראמפ את הפרס היוקרתי. אחד מדוברי הבית הלבן סטיבן צ'ונג מסר כי ״ועדת נובל הוכיחה שהם מעדיפים פוליטיקה על פני שלום״.

צ'ונג הוסיף כי ״הנשיא טראמפ ימשיך לעשות עסקאות שלום, לסיים מלחמות ולהציל חיים. יש לו לב של הומניטרי, ולעולם לא יהיה מישהו כמוהו שיכול להזיז הרים בכוח הרצון שלו בלבד״.

רגע ההכרזה על הזוכה בפרס נובל לשלום מריה קורינה מצ'אדו // רויטרס

התגובה הגיעה שעות ספורות לאחר שהוועדה הכריזה הבוקר באוסלו עלמנהיגת האופוזיציה בוונצואלה, מריה קורינה מצ'אדו, כזוכה בפרס לשנת 2025 בשל ״עבודתה הבלתי נלאית לקידום זכויות דמוקרטיות לאנשי ונצואלה ומאבקה להשיג מעבר צודק ושלו מדיקטטורה לדמוקרטיה״.

ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב בחשבון ה-X שלו באנגלית, וכתב: "ועדת פרס נובל מדברת על שלום, טראמפ עושה שלום. העובדות מדברות בעד עצמן".

The Nobel Committee talks about peace. President@realDonaldTrumpmakes it happen.
The facts speak for themselves. President#Trumpdeserves it.#PeaceThroughStrengthhttps://t.co/hnvyfy2TaN

— Prime Minister of Israel (@IsraeliPM)October 10, 2025

למרות האכזבה בבית הלבן, טראמפ עצמו התייחס למצ'אדו בחיבה בעבר. לפני כחודש פרסם הנשיא בפוסט ב-Truth Social כי ״פעילת הדמוקרטיה הוונצואלית מריה קורינה מצ'אדו והנשיא הנבחר גונזלז מביעים בשלווה את הקולות והרצון של העם הוונצואלי, עם מאות אלפי אנשים שמפגינים נגד המשטר. הקהילה הוונצואלית-אמריקנית הגדולה בארצות הברית תומכת ברובה המוחלט בוונצואלה חופשית, ותמכה בי בתוקף. לוחמי החירות האלה לא צריכים להיפגע, והם חייבים להישאר בטוחים וחיים!״.

הפוסט של טראמפ בחודש הקודם על מצ'אדו,צילום: .

המתיחות בין ארצות הברית למשטר מדורו בוונצואלה הגיעה לשיאה בחודש האחרון, כאשר הפנטגון החל בתקיפת ספינות שנטען לגביהן שהן מבריחות סמים, ובריכוז כוחות גדול ליד וונצואלה.

בחודשים האחרונים התנהל קמפיין מסיבי בוושינגטון לקידום מועמדותו של הנשיא לפרס נובל לשלום. מטה משפחות החטופים המליץ על טראמפ לפרס בשל תפקידו המרכזי בהשגת עסקת השחרור בין ישראל לחמאס, ותומכיו הצביעו על הישגיו הדיפלומטיים הנרחבים מאז שחזר לבית הלבן.

מפגינים בתל אביב נושאים מדליות נובל בקריאה להעניק לטראמפ פרס נובל לשלום,צילום: רויטרס

מאז שחזר לבית הלבן בינואר, טראמפ טען כי הצליח ״לסיים שבע מלחמות״: ישראל ואיראן, ארמניה ואזרבייג׳ן, קמבודיה ותאילנד, רואנדה וקונגו, הודו ופקיסטן, סרביה וקוסובו, ומצרים ואתיופיה. ביום חמישי הושג ההסכם בין ישראל לחמאס להפסקת אש ברצועת עזה ושחרור החטופים, שבבית הלבן קיוו כי ישכנע את הוועדה.

באוסלו חששו כבר מראש מתגובה קשה של וושינגטון אם טראמפ לא יזכה בפרס. חשש נוסף היה שטראמפ עלול לנקום במדינה, בדומה לאופן שבו נהגה סין לאחר שוועדת הפרס העניקה ב-2010 את הכבוד למתנגד המשטר הסיני ליו שיאובו.

״הם לעולם לא יתנו לי את הפרס, כי רק ליברלים מקבלים אותו״, טען טראמפ בעבר. ״אם הייתי נקרא אובמה״, אמר טראמפ בשנה שעברה, ״היו נותנים לי את הנובל בעשר שניות״.

מוקדם יותר השנה דיווחה התקשורת הנורבגית כי טראמפ התקשר לינס סטולטנברג, לשעבר מזכ״ל נאט״ו והיום שר האוצר הנורבגי, כדי לדון בקידום זכייתו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר