ארגנטינה: בית המשפט דחה את ערעורו של גיל פרג

הישראלי שרצח את אמו ודודתו בשנת 2019 נידון למאסר עולם • השופטים דחו את טענות ההגנה כי פרג סובל מאי שפיות וכי לא זכה למשפט הוגן בשל החשיפה התקשורתית האדירה לה זכה המקרה

גיל פרג מובא לבית המשפט, צילום: GettyImages

בית משפט בארגנטינה דחה היום (רביעי) את ערעורו של גיל פרג, הישראלי שהורשע ברצח אמו ודודתו בשנת  2019 ואישרה את מאסר העולם שהושת עליו.

גזר הדין אושר על ידי בית המשפט העליון של מחוז מנדוסה, בהחלטת השופטים מריו אדרו, חוסה ולריו ואומאר פלרמו. בית המשפט העליון של המחוז היה הערכאה הגבוהה ביותר אליה יכלה לפנות ההגנה וכעת גזר הדין הוא סופי.

עורך הדין מקסימיליאנו לגרנד, פרקליט ההגנה של פרג, טען כי מרשו סובל מאי שפיות ואי אפשר לשפוט אותו כאדם הכשיר לעמוד לדין. פרג עצמו התנהג לאורך כל המשפט כאדם לא שפוי ויילל והשמיע קולות של בעלי חיים. פרג אף הועבר למוסד פסיכיאטרי במהלך משפטו.

עוד טענה ההגנה כי פרג לא זכה למשפט הוגן בשל העובדה כי המקרה זכה לתהודה בלתי רגילה בתקשורת וברשתות החברתיות, דבר שיכול היה להשפיע על דעתם של השופטים.

 גיל פרג הואשם בחודש פברואר של שנת 2022 ברציחת אמו פרחיה סרוסי ודודתו לילי פרג. האחיות נמצאו ללא רוח חיים במתחם שבו התגורר הנאשם. את הגופות קבר פרג בעומק של כמטר שמונים עד שני מטרים מאחורי הבית שבו התגורר, בתוך מבנה קטן שהחל לבנות בסמוך לרצח. בשבוע שעבר הוא צולם ליד הכניסה לאותו המבנה, היכן שכלבה משטרתית גילתה סימני כתמי דם, מה שסייע לפריצת הדרך החקירתית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר