"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"איראן מונעת הדחת ראש ממשלת עיראק"

גורמים במדינה טוענים כי מפקד כוח קודס של משמרות המהפכה הנחה את המיליציות למנוע הליכה לבחירות • בטהרן חוששים מהקמת ממשלה שיעית אנטי איראנית

,עודכן
הפגנה נגד השלטו בבירת עיראק בגדד // צילום: איי.אף.פי // הפגנה נגד השלטו בבירת עיראק בגדד // צילום: איי.אף.פי

גורמים בממשל העיראקי דיווחו היום (חמישי) לסוכנות הידיעות רויטרס כי איראן פועלת למנוע את פירוק הממשלה בעיראק והליכה לבחירות נוספות, שעלולות להביא לתבוסה של הסיעות הפרו איראניות במדינה.

על פי הדיווחים, בביקור קצר בבירה בגדד הנחה מפקד כוח קודס של משמרות המהפכה האיראניים, קאסם סולימאני, את המיליציות הנאמנות לטהרן להמשיך להגיש את תמיכתן הצבאית והפוליטית לממשלה בראשותו של עדאל עבדול-מהאדי.

התערבותו של סולימאני מנעה מסיעתו של איש הדת השיעי, האדי אל עמירי, להצטרף לקואליציה הפרלמנטרית של איש הדת השיעי האנטי איראני, מוקתדא א-סאדר, במהלך להדחת ממשלתו של מהאדי. עוד נטען כי סולימאני הצליח לשכנע או לאיים גם על א-סאדר עצמו שמהלך להפלת הממשלה יכול להביא לשפיכות דמים נוספת במדינה.

עוד בנושא:

חמינאי: "המערב אחראי לכאוס בלבנון ובעיראק"

עיראק: קרוב למאה הרוגים במהומות

עיראק: המחאה הופכת למשבר פוליטי

העיראקים כבר לא מוכנים להיות שק החבטות של איראן

היום אמר הנשיא, ברהאם סליח, כי התפטרות של הממשלה בלחץ המחאה יכולה להתקיים רק אם מנהיגי הסיעות הגדולות בפרלמנט יצליחו להגיע להסדר להקמת ממשלה זמנית, שתוביל חקיקת חוק בחירות חדש.

בתוך כך, נציגי המחאה במדינה, הנמשך כבר קרוב לחודש, סרבים לקבל פתרון ביניים של הליכה מחודשת לבחירות. המוחים דורשים שינוי שיטת הממשל ומעבר לשיטת בחירות נשיאותית שתמנע לחץ של קבוצות זרות על הממשל.

אין שם אהבה גדולה, א-סאדר לצד קאסם סולימאני // צילום: אי.פי.איי

במהלך המחאה במדינה, שנסובה סביב השחיתות, העוני ומצב התשתיות האגום במדינה, כמו גם סביב מעורבות הולכת וגוברת של איראן בנעשה בתוך עיראק, נהרגו כמעט שלוש מאות מפגינים ואלפים רבים של מוחים נפצעו.

דיווחים בכלי התקשורת וברשתות החברתיות במדינה מציגים תמונה קשה לפיה כיחידות הנאמנות לכוח קודס של סולימאני התערבו באופן ישיר בדיכוי ההפגנות במדינה ועשו שימוש בירי צלפים, שימוש באש חיה ואף דריסה של מפגינים על מנת לנסות לדכא את המחאה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר