מפגינה חולפת מעל צמיגים בוערים בבגדד // צילום: רויטרס // מפגינה חולפת מעל צמיגים בוערים בבגדד // צילום: רויטרס

עיראק: המחאה הופכת למשבר פוליטי

מניין ההרוגים בהפגנות ברחבי עיראק עלה ל-45 • שיתוק בפרלמנט: המנהיג השיעי א-סאדר הורה לחברי מפלגתו להשעות את פעולתם, עד שהממשלה תציג תוכנית שתענה על דרישות המפגינים

מניין ההרוגים במחאה ששוטפת בימים האחרונים את עיראק עלה היום (שישי) ל-45, בעוד המונים ממשיכים לצאת לרחובות בבירה בגדד ובערים הגדולות בדרום המדינה. 

עדי ראייה סיפרו לסוכנות הידיעות רויטרס כי גורמים של כוחות הביטחון פתחו באש חיה לעבר המפגינים סמוך לכיכר תחריר במרכז הבירה העיראקית. על פי הדיווחים, צלפי משטרה התמקמו על גגות המבנים ברחובות הסמוכים ופתחו באש קטלנית ומדויקת. 

בתוך כך מסתמן שיתוק בפרלמנט העיראקי. איש הדת השיעי מוקתדא א-סאדר, הידוע בעמדתו הביקורתית כלפי מדיניות הממשלה וההתערבות האיראנית בארצו, הורה לחברי הפרלמנט השותפים לקואליציה שהקים להשעות את פעולתם בפרלמנט עד שהממשלה תציג תוכנית לענות על דרישות המפגינים.

עוד בנושא:

“איראן החוצה": המחאה מתעצמת - הרוגים בעימותים בעיראק

עיראק: אלפים הפגינו נגד הממשל

ר"מ עיראק: "ישראל עומדת מאחורי התקיפות נגד המיליציות"

"מתגעגעים לסדאם": החיים תחת שלטון המיליציות השיעיות בעיראק

מדובר בבעל ברית חזק במיוחד עבור המפגינים שכן הקואליציה הפוליטית בראשות ושל א-סאדר היא הגדולה ביותר בפרלמנט העיראקי ומחזיקה בלמעלה מחמישים מושבים. 

מוקדם יותר הביע ראש ממשלת עיראק, עאדל עבד אל מהאדי הזדהות עם המפגינים ואמר כי "דבריכם נשמעו היטב על ידי הממשלה", אך האיץ בהם להפסיק את ההפגנות ולשוב לביתם. 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו