"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

עבדאללה: "אימא אדמה נתנה לנו בעיטה"

מלך ירדן התגאה בהישגי ארצו בבלימת התפשטות נגיף הקורונה בראיון ל-CBS • לאחרונה גורמים במדינה העריכו שנגרם נזק כלכלי כבד כתוצאה מהסגר הצבאי

,עודכן
המלך עבדאללה בסיור \ צילום: אי.אף.פי

מחנות הפליטים בירדן נתונים לסכנה גדולהלהתפשטות מהירהשל נגיף הקורונה לאור הצפיפות הרבה. למעשה, ירדן מאכלסת כשלושה וחצי מיליון פליטים בשטחה, חלקם ממלחמת האזרחים בסוריה ואחרים צאצאי פליטים פלשתינים. למרות זאת, בירדן מתגאים בימים אלה בכך שהצליחו לבלום את המגפה. לפי הנתונים הרשמיים, עד כה אובחנו 413 נדבקים בווירוס הקורונה ושבעה בני אדם בלבד מתו מהנגיף.

בראיון לחדשות CBS התגאה בכך מלך ירדן עבדאללה: "אנחנו פעלנו יחסית מוקדם וזה סייע לנו לבלום את ההתפשטות די טוב". הוא הסביר כי הם הטילו סגר ומגבלות בכל המדינה, ונמצאים כרגע בתהליך של יציאה הדרגתית מהסגר. עבדאללה טען שהם מתייחסים לכל אדם בגבולות ירדן באותו אופן וכי רוב אוכלוסיית הפליטים איננה נמצאת במחנות. "גישה לבדיקות אפשרה לנו להבין מהן האתגרים", אמר המלך הירדני ובהמשך הוסיף שנערכות בדיקות רבות במדינה ובאותן מקומות עם צפיפות. בהקשר לכך הזכיר עבדאללה כי בשבוע האחרון היו רק כעשרה נדבקים מדי יום.

ירדנים עורכים קניות לפני הסגר הצבאי צילום מתוך הרשתות החברתיות

מעבר לכך עבדאללה גם התייחסלסיוע הדדיבין ירדן ומדינות אחרות: "הרבה יחידים ומדינות עזרו לנו ואנחנו עזרנו להם", אמר וציין: "האויבים של אתמול או המדינות שלא היו ידידותיות, בין שאנחנו אוהבים את זה או לא, הן השותפות שלנו היום. וככל שנבין את זה מהר כמנהיגים, כך נוכל לפתור זאת מהר.

"אם להיות כן, אימא אדמה נתנה לנו בעיטה באחוריים", התוודע המלך עבדאללה, "ואנחנו חכמים מספיק להבין שעלינו לנהוג נכון והאם עכשיו אנחנו משרתים את האנושות כדי להבטיח שכולם יצלחו את המשבר. עלינו לעשות זאת כי כולנו באותה סירה".

בשבוע שעבר ראש ממשלת ירדן, עומאר אל-רזאז אמר כיסדר העדיפויות של המדינהבכל הנוגע להוצאות, השתנה ויתמקד בהטבות להמונים שנפגעו כלכלית ממדיניות הסגר. בעוד שהפעילות הכלכלית צומצמה, בסוכנות הידיעות "רויטרס" דווח כי גורמים רשמיים אמרו שהמשבר פגע בתקציב של 14 מיליארד דולר לשנה זו, ובכלל זה בסיכוי לתוכנית שאפתנית לעידוד השקעות וצריכה ביתית.

לדבריהם, נערכים דיונים עם קרן המטבע הבינלאומית כדי להתאים את תוכנית הרפורמות לארבע השנים הבאות, שאושרה בסכום של 1.3 מיליארד דולר לפני המשבר, ולהתיר מימון נוסף לרווחה לנזקקים.

במסגרת זאת, הכריז ראש הממשלה הירדני על תוכנית לתשלום מיליוני דולרים למי שאיבד את עבודתו. כמו כן, הממשלה כבר אמרה שתספק סיוע ל-200,000 משפחות נזקקות מבין עשרת מיליון תושבי המדינה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר