"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

התחקור בנמל - ומה יעשה למי שמסרב להיות מגורש: הצעדים נגד המשט "חנדלה"

חברי המשט הודיעו אמש כי הם נערכים להשתלטות חיל הים על הסיפון • כעת, עם סיום הבידוק שמתבצע על ידי עובדי רשות האוכלסין, תתקבל החלטה האם הפעילים שעל הספינה יגורשו או יישלחו למתקן כליאה על ידי שב"ס

,עודכן
0השמעה
חייל צה"ל על משט "חנדלה". צילום: ללא

כוחות צה"להשתלטו הלילה (בין שבת לראשון) על אוניית "חנדלה" לאחר שהתקרבה לחופי עזה. רגע לפני שהמצלמות שהקיפו את האונייה כבו, נצפו מספר לוחמים עולים על הסיפון בזמן שחברי המשט מרימים את ידיהם.

אנשי משט חנדלה מרימים ידיים,צילום: ללא קרדיט

צוותים של רשות האוכלוסין הישראלי בודקים כעת בנמל אשדוד את משתתפי ספינת חנדלה, שהגיעו הבוקר (ראשון) לנמל אשדוד.

עם סיום הבידוק שמתבצע על ידי עובדי רשות האוכלסין, תתקבל החלטה האם הפעילים שעל הספינה יגורשו או ישלחו למתקן כליאה על ידי שב"ס. במידה ויוחלט על גירוש, תהיה להם הזכות לסרב - מה שיוביל לכליאה או גירוש על פי צו בית משפט.

"לשבור את המצור"

הספינה ״חנדלה״ הפליגה בתאריך 13 ביולי מנמל סירקוזה שבסיציליה במטרה ״לשבור את המצור על עזה״, כחודש אחרי שכוחות חיל היםעצרו את הספינה ״מדלן״עם הפעילה גרטה תונברג.

חברי המשט הודיעו אמש (שבת) כי הם נערכים להשתלטות חיל הים על הסיפון. "עברנו למצב חירום". מוקדם יותר עדכנו בחשבון X שלהם כי הגיעו לאזור שבו צה"ל השתלט על הספינה "מדלן", שניסתה להגיע לעזה בחודש שעבר.

גרטה ת'ונברג מגורשת מישראל (ארכיון) // 27 א'

גרטההגיעה לישראלבמשט "המדלן" שמטרתו היתה "לשבור את המצור מעל עזה". הספינה נתפסה בידי כוח של שייטת 13 ואנשיה הובאו לישראל ממנה חלקם גורשו וחלקם, אלה שסירבו להתפנות מרצון, הועברו למתקן מעצר ויגושרו ממנו בימים הקרובים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר