"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"החלטה חשובה": המדינה תיתן מענק הסתגלות לבני 67 ומעלה שפוטרו בזמן המלחמה

בכוונת משרד האוצר לקדם תיקון חקיקה שיאפשר תשלום מענק הסתגלות לעובדים בני 67 ומעלה שפוטרו או הוצאו לחל"ת בשל המלחמה, אשר אינם זכאים לדמי אבטלה • המענק שישולם יהיה במתווה דומה ששולם לבני 67 ומעלה בזמן מגפת הקורונה

,עודכן
0השמעה
קשישה (אילוסטרציה). צילום: GettyImages

משרד האוצר מתכוון לקדם תיקון חקיקה שיאפשר תשלום מענק הסתגלות לעובדים בני 67 ומעלה שפוטרו או הוצאו לחל"ת בשל המלחמה אשר אינם זכאים לדמי אבטלה, כך אמר נציג האוצר בדיון שהתקיים הבוקר (שני) בוועדת הכספים של הכנסת בנוגע למתווה האוצר לסיוע כלכלי לאזרחים בזמן המלחמה.

המענק שישולם יהיה במתווה המענק ששולם לקשישים מעל גיל 67 שפוטרו בזמן מגפת הקורונה. כזכור,כפי שפורסם בשבוע שעבר ב"ישראל היום", במתווה האוצר לא נכללו האוכלוסיות החלשות ביותר במדינה, בהן, כאמור, קשישים בני 67 ומעלה שפוטרו או הוצאו לחל"ת שאינם זכאים לדמי אבטלה אשר נאלצים לחיות מקצבת זקנה ודמי השלמת הכנסה, שמגיעים ביחד לסכום של כ-4,000 שקלים בחודש.

שר האוצר סמוטריץ', בשבוע שעבר: "בנינו כלכלה חזקה - נשלם את מחיר המלחמה" // צילום:


בעמותת 121, שהציגה ביחד עם כ-50 ארגוני עסקים וחברתיים נוספים מתווה לסיוע לעובדים בתקופה זו, בירכו על ההחלטה. יקותיאל משי, מנהל קידום מדיניות וקשרי ממשל בעמותה, אמר: "זו החלטה חשובה. ישנם 200 אלף עובדים מעל גיל 67 במשק, חלק גדול מהם חיים ללא פנסיה כלל ונאלצים להתקיים מהמשכורת ומקצבת זקנה, ולכן הם עובדים כי הם מוכרחים. אנחנו שמחים שחברי הכנסת נרתמו לנושא וגרמו למשרד האוצר לגבש מענה עבורם בדמות מענקי הסתגלות".

הוא הוסיף: "אסור לשכוח את העובדים שנשארו מאחור גם במתווה הנוכחי, שהם עובדים שעתיים שכלל לא זכאים לפיצוי עבור השעות שבהן לא לא עבדו, מובטלים ללא רצף תעסוקתי של יותר מחצי שנה ומובטלים חוזרים שדמי האבטלה שלהם מקוצצים. נמשיך לעבוד מול הממשלה כדי לוודא שאף עובד שנפגע מהמלחמה לא יישאר מאחור".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר