"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לאחר מחאת משפחות התצפיתניות: הממשלה תדון על תוכנית לשימור והנצחת אתרי 7 באוקטובר

התוכנית, שתקציבה יעמוד על כ-190 מיליון שקלים, צפויה לכלול: שימור המקומות החשובים והמרכזיים הקשורים בטבח, הקמת ארכיון דיגיטלי-ממלכתי עבור הנגשת התיעודים ופעילויות ההנצחה ליום השנה • נוסף על כך, על משרד רה"מ יוטל להקים תאגיד שיעסוק בהקמת אתר הנצחה לאומי

,עודכן
0השמעה
"היינו בהלם. ראינו את הפרסום והרגשנו מופקרים מחדש". בתמונה: מוצב נחל עוז. צילום: ללא

הממשלה צפויה לדון הבוקר (ראשון) בהצעהלשימור אתריםוהנצחת אירועי שבעה באוקטובר. ההצעה מהווה חלק מהתוכנית האסטרטגית לשיקום ופיתוח חבל התקומה, ומתמקדת בתיעוד, הנצחה ושימור המורשת של אירועי הטבח ומלחמת חרבות ברזל.

התוכנית, שתקציבה הכולל עומד על כ-190 מיליון שקלים, כוללת מספר מרכיבים: שימור והקמת אתרי מורשת הקשורים בטבח 7 באוקטובר, הקמת מאגר ארכיוני-דיגיטלי לאומי לאיסוף, שימור והנגשה של התיעוד הממלכתי הקשור לאירועים, ופעיליות הנצחה לקראת יום הזיכרון לאירועי הטבח. כמו כן, על משרד רה"מ ומנהלת תקומה יוטל להקים תאגיד שיעסוק בהקמת אתר הנצחה לאומי.

אתר מסיבת הנובה אחרי 7 באוקטובר (ארכיון),צילום: Getty Images

הדיון מגיע על רקעפירוק מבני התצפיתניות בנחל עוז, בסוף אוגוסט האחרון. הורי התצפיתניות שנפלו במוצב הביעו זעם על ההחלטה לפרק את המבנים, וטענו כי "בזמן שאנחנו באזכרות, הם לוקחים את הזיכרונות האחרונים של מי שנפלו במוצב". ההורים חששו כי פירוק המבנים עלול לטשטש ראיות לפני התחקירים וועדת החקירה הממלכתית, והביעו כאב על אובדן המקומות שסימלו את חיי בנותיהן במוצב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר