גנץ: "כל חבר קואליציה שיסכים להחליף את גלנט - יהפוך לשר ביטחון עם כוכבית"
יו"ר המחנה הממלכתי מתריע כי החלפת שר הביטחון "תיפגע בביטחון ותעניק מתנה לאויבינו" • גלנט שפוטר מתפקידו לאחר שהזהיר כי הרפורמה המשפטית תפגע בביטחון ישראל, צפוי להתנצל על עיתוי דבריו, מה שיכול לביא להשארתו בתפקיד • דיכטר ששמו עלה כמי שמועמד לתפקיד כנראה יוותר עליו כדי לא לפגוע בשר הביטחון
, עודכן
0השמעה
שר הביטחון לשעבר ויו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ קרא גם הבוקר (חמישי)לראש הממשלה בנימין נתניהו להשאיר את שר הביטחון יואב גלנט בתפקידו. בתחילת השוב הודיע נתניהו כי גלנט יפוטר מתפקידו לאחר שהזהיר כי הרפורמה המשפטית תפגע בלכידות צה"ל ובביטחון ישראל.
גנץ פנה אל נתניהו בחשבון הטוויטר שלו וכתב: "אני קורא לראש הממשלה גם הבוקר להודיע שהשר גלנט ישאר בתפקידו בלי תנאים ובלי משחקי אגו על חשבון ביטחון המדינה. כל חבר קואליציה אחר שיקבל את התפקיד יהפוך לשר ביטחון עם כוכבית, ואני קורא לכל חברי הקואליציה לא לקבל עליהם את התפקיד באופן שיפגע בביטחון ויעניק מתנה לאויבינו".
"השסע חדר לצה"ל": השר גלנט קרא לעצירת החקיקה של הרפורמה // תקשורת שר הביטחון
אמש נחשף ב"ישראל היום" כי גלנט צפוי להתנצל פומבית על העיתוי בו בחר להגיד את דבריו מה שיכול להביא את נתניהו להשאירו בתפקיד. בתוך כך, מסתמן כי השר אבי דיכטר ששמו עלה כמי שמועמד להחליף את גלנט יוותר על התפקיד. בסביבתו טוענים כי דיכטר מתקשה מצפונית להחליף את גלנט כמעיין "אחוות גנרלים". מלשכת השר דיכטר נמסר: "כל השיחות שהתקיימו השבוע בין השר דיכטר לרה״מ היו ב-4 עיניים וכך יישאר תוכנן".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו