פרשנים נהנים לדבר בחרדה מאולצת על הממשלה הדתית ביותר שעומדת לקום כאן, וזה משעשע.
חצי שנה חלפה מאז עצרה מדינת ישראל את נשימתה בציפייה למוצא פיהם של חכמי מועצת השורא המוסלמים. ראש הממשלה דאז, נפתלי בנט, לא ידע אם השותפים הקואליציוניים הבכירים - מנסור עבאס ווליד טאהא - ימשיכו בממשלה או יפרשו. הכל היה תלוי בהחלטת מורי הדור של התנועה האסלאמית שהלכו לישון באמצע הדיון ולמחרת המשיכו בכיף שלהם.
ועם זאת, לא נרשמה בציבוריות הישראלית תחושת לחץ שמא כוחות דתיים אפלים כובשים את השלטון. בנט וגם החליפי שלו דאז לפיד היו שמחים להתחלף עם נתניהו הנוכחי, שמתחיל לערוך מו"מ עם ראשי מפלגות הימין, שכבר זוכים להסתה אנטי-דתית באמצעי התקשורת הרשמיים.
סמוטריץ' ובן גביר הם נבחרי ציבור דתיים שלא מבקשים רשות מהרב לפני שהם מוציאים לפועל תוכנית פוליטית. הם מתייעצים עם רבותיהם, מבקשים ברכה, אך לא מבטלים את עצמם או את שיקול דעתם הפוליטי והענייני. מי שעקב אחרי אסטרטגיית הבחירות של המפלגה השלישית בגודלה מתאר לעצמו שלא הרב ליאור היה אחראי על הקריאייטיב, וכנראה לא הוא יכתיב את שאר הכיוונים.
ללא הבדלי שיוך מגזרי
תכף תסיים את הקדנציה שרת תחבורה, שהעידה על עצמה שהיא חדלה להשקיע במיזמים שסתרו את השקפת עולמה (כבישים ביו"ש, למשל), ושעם היכנסה למשרד עסקה גם בהרכב העובדים שבו והשיוך המפלגתי שלהם.
תקנות התחבורה מאפשרות לשרה, כממונה על הרשות לתחבורה ציבורית, להפעיל אוטובוס בשבת בקו שבו צריך אוטובוס כזה, אבל מלבד רעש אנטי-דתי לא קרה דבר. כשבצלאל סמוטריץ' היה שר תחבורה בזמן ממשלת מעבר הוא שיתף פעולה עם המנכ"לית המכהנת (האישה! החילונית!) קרן טרנר-אייל ועם הצוות הקיים, פעל עניינית ושמר על קו פתוח לאזרחים שאיחרו את האוטובוס האחרון, גם באמצע הלילה.
נישואים אזרחיים, או נישואים לבני זוג להט"ב, לא יקודמו בממשלה הזאת, ולא קודמו גם בקודמת. שוויון בנטל? לפיד מזמן הוריד מסדר היום. מתווה הכותל? בטטה לוהטת שמפחדים ממנה, ללא הבדלי שיוך מגזרי. האם משרד החינוך החדש יגביר לימודי יהדות בחינוך הממלכתי? כבוגרת החינוך החילוני אני מאחלת לתלמידים שכן.
משבר דתי צפוי אולי על רקע מינויו של הרב הראשי בקיץ הקרוב. "הציונות הדתית", שנשענת בעיקר על קולות של בוחרים ששירתו בצבא, תרצה לשבור את המונופול החרדי, שאולי גם הליכוד ישמח סוף-סוף להפר. המפלגות החרדיות אוהבות את המינוי הזה, ואולי שם נראה בקיעים. אך במו"מ הקרוב הדרמות תהיינה סביב תיקי המשפטים, הביטחון והפנים - שום דבר שאפשר להאשים בגללו את מסורת ישראל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו