יותר מ-33 אלף ביצים שנשאו חותמות מזויפות של משווקים מורשים נתפסו במחסן בבית ג'אלה שבאזור יהודה ושומרון. בפעילות משותפת של המועצה לענף הלול וכוחות הביטחון, שנערכה היום (שלישי), נחשפה מכונה ששימשה להחתמת ביצי מאכל, לכאורה במטרה להציגן כתוצרת שעברה פיקוח. במקום אותרו 1,105 תבניות ובהן 33,150 ביצים. כל הביצים הושמדו והמכונה הוחרמה.
הפשיטה נערכה בעקבות מידע מודיעיני שנאסף ביחידה המרכזית של מחוז ש"י במשטרה, בשיתוף המועצה לענף הלול. בפעילות השתתפו מפקחי אגף הפיקוח במועצה, שוטרי פלוגת ל"ט של מג"ב איו"ש וכוחות חטיבת גוש עציון בצה"ל. הכוחות איתרו במחסן תבניות ביצים שעליהן הוטבעו חותמות מזויפות של שני משווקים מורשים, לצד המכונה ששימשה להחתמתן.
עשרות אלפי ביצים נתפסו
החשיפה מצטרפת לשורת מקרים של זיוף חותמות והברחת ביצים משטחי הרשות הפלסטינית במהלך השנה האחרונה. בנובמבר 2025, כפי שפורסם ב"היום", נתפסו במחסן בכפר עזרייה כ-100 אלף ביצים שנשאו חותמות כשרות מזויפות. מפעיל המחסן נעצר לחקירה, וזהות בעל העסק נבדקה בידי המשטרה.
בחודש יוני האחרון סיכלו מפקחי משרד החקלאות וכוחות הביטחון חמישה ניסיונות להברחת ביצים מהרשות הפלסטינית לישראל במהלך לילה אחד. באחד המקרים נעצרה משאית עמוסת ביצים במעבר המנהרות, ובאירוע נוסף התפתח מרדף אחר נהג שפרץ מחסום ביטחוני. כל הסחורה שנתפסה הושמדה בשל החשש לבריאות הציבור, ונגד החשודים נפתחו הליכים פליליים.
מקרה נוסף אירע בספטמבר האחרון, אז נתפסה במעבר המנהרות משאית שהובילה 76,800 ביצים משטחי הרשות הפלסטינית ללא היתר. הביצים נשאו חותמות של משווקים ותחנות מיון ישראליות, שעל פי החשד זויפו כדי להציגן כתוצרת מפוקחת. המשלוח הושמד והמשאית הוחרמה.
חשש לבריאות הציבור
במועצה לענף הלול מזהירים כי זיוף חותמות של משווקים מורשים עלול להטעות צרכנים וליצור מצג שווא של ביצים שעברו פיקוח. בהיעדר בקרה על מקור הביצים, תנאי אחסונן והובלתן, לא ניתן להבטיח כי הן עומדות בדרישות התברואה והבטיחות הנדרשות לשיווק בישראל.
"חשיפת המחסן ותפיסת המכונה ששימשה לזיוף חותמות על ביצי מאכל הן צעד נוסף במאבק בניסיונות להחדיר לשוק ביצים שאינן מפוקחות", אמר אורי דרזי, מנהל אגף הפיקוח במועצה לענף הלול. לדבריו, "זיוף חותמות של משווקים מורשים נועד להטעות את הציבור ולשוות לביצים מראה של תוצרת מפוקחת, תוך סיכון בריאות הצרכנים".
דרזי הוסיף כי המועצה תמשיך לפעול בשיתוף גורמי הביטחון והאכיפה כדי למנוע שיווק של ביצים שאינן עומדות בדרישות הפיקוח ולהגן על בריאות הציבור.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
