בזמן הדיון על הרפורמה: מפגינים ניסו לפרוץ מחסומים מחוץ לכנסת - ונהדפו
עשרות אלפים הגיעו לבירה • מפגינים ניסו לחסום את נתיבי איילון בתל אביב, ופונו בכוח על ידי המשטרה • במקביל, רכבו של יו"ר ועדת החוקה נחסם • מוקדם יותר, פעילים הגיעו מחוץ לביתם של טלי גוטליב ושמחה רוטמן • כל העדכונים מיום ההצבעה בקריאה ראשונה
לצד תחילת החקיקה, המחאה נגדהרפורמה המשפטיתנערכת גם היום (שני) במוקדים שונים בארץ. כמו כן, חלק מחברות ההייטק ישבתו. בסביבות השעה 14:00 המפגינים עלו בהמוניהם לבירה והחלו למחות נגד הרפורמה, במקביל להצבעות במשכן. עשרות אלפים הגיעו לירושלים."ישראל היום" עם כל העדכונים ממהלך היום.
ההפגנה בירושלים נגד הרפורמה // קרדיט: יוני ריקנר
מחוץ לביתו של יו"ר ועדת חוקה שמחה רוטמן
כך נראה היום הסוער
19:05: הצירים שנחסמו לתנועה בירושלים נפתחו.
18:30:מפגינים מחוץ לכנסת ניסו לפרוץ את המחסומים ונכשלו.
18:20:מליאת הכנסת נפתחה.
16:25:פעילת שמאל קראה לעבר ראש הממשלה נתניהו: "מושחת, מקומך לא בכנסת" - והורחקה בכנסת.
"מושחת, מקומך לא בכנסת": פעילת מחאה התפרצה לעבר נתניהו - והורחקה // צילום: יהודה שלזינגר
16:15:על פי הערכת המשטרה כ-30 אלף מפגינים בירושלים
15:00:גם בצד הכי דרומי: מאות מפגינים נגד הרפורמה החלו בצעדה בטיילת באילת.
הפגנה בטיילת באילת // צילום: מורי חן
14:30:יו"ר מפלגת העבודה מרב מיכאלי, שהגיעה למשכן הכנסת, הביעה תמיכה בפני מפכ"ל המשטרה קובי שבתאי: "חיזוק ידיים גדול".
מרב מיכאלי למפכ״ל: ״חיזוק ידיים גדול״ // קרדיט: יורי ילון
13:45מארגני המחאה לקראת ההפגנה מחוץ לכנסת: "יום המאבק הלאומי מגיע לשיאו. מדינת ישראל לא תהיה דיקטטורה! אין לדון על חוקים בלתי חוקיים בעליל - מרגע שהחקיקה הבלתי חוקית בעליל תעבור, הם ייצרו קרע עמוק בעם. אנו נעלה שלב במאבק וחברי הכנסת צריכים להבין: ההפיכה המשטרית לא תעבור".
12:00:שיירה שמחזיקה ידיים, שמורכבת בעיקר מחברי הסגל באוניברסיטת בן גוריון, יצאה בהפגנה כנגד הרפורמה.
חברי הסגל באוניברסיטת בן גוריון נגד הרפורמה // קרדיט: איליה יגורוב
12:15:אירועי המחאה בת"א - כלל החסימות נפתחו לתנועת כלי רכב.
חסימת צומת עזריאלי מלמעלהpic.twitter.com/0aNpfSnTOx
— לירי בורק שביט (@lirishavit)February 20, 2023
11:30:בסביבת השר לביטחון לאומי: בן גביר יגיע לחפ"ק עם המפכ"ל. בסביבת המפכ"ל טוענים: לא מכירים שהמפכ"ל עולה לירושלים.
11:50רחוב קפלן בירושלים לכיוון הכנסת סגור לתנועה. כוחות משטרה ומשמר הגבול במקום.
11:45ח"כ בני גנץ בכנס ירושלים של בשבע: "אני קורא לחברי הקואליציה ובראשם לנתניהו, עצרו את החקיקה - המפגינים שמוחים היום ובתקופה האחרונה, הם בשר מבשרה של האומה שלנו, אזרחים טובים ומודאגים שהפגנתם מוצדקת, חשובה ומרגשת. זה קהל של אנשים שאכפת להם מהמדינה, לכן אני קורא לכולם להגיע ולהפגין".
10:55כביש 1 נחסם לתנועה.
10:50חסימות בכבישים בצפון הארץ באזור היישובים והקיבוצים גומא, רוחמה, חמד, משמר השרון, ניצנים ושניר. בנוסף מפגינים חוסמים עלייה לחרמון.
10:40על פי נתוני Waze, נכון לשעה 10:40, נצפה עומס כבד מאוד בכביש 20 איילון צפון, ממחלף חולון למחלף ארלוזרוב, מהירות ממוצעת של 10 קמ"ש וזמן משוער למקטע של 35 דקות.
9:50בעקבות מחאה המתקיימת בצומת דרך מנחם בגין פינת קפלן בתל אביב נחסמו לתנועה הרחובות הבאים: רחוב קפלן מרחוב אבן גבירול עד דרך מנחם בגין; צומת קפלן דרך מנחם בגין לצפון ולדרום; גבעת התחמושת מרחוב יגאל אלון עד דרך מנחם בגין (צומת עזריאלי). כמו כן, נחסמו העליות למחלף השלום בנתיבי איילון מצפון ומדרום.
9:15ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס לחסימת ביתה של ח"כ גוטליב: "כשמפגינים מונעים מנציגי ציבור לבוא ולהצביע בכנסת, ומאמללים ילדה אוטיסטית, זאת לא מחאה לגיטימית. המפגינים שמדברים על דמוקרטיה, הם אלה שמביאים את קץ הדמוקרטיה כשהם מונעים מנציגי הציבור לממש את זכות היסוד בדמוקרטיה- להצביע. אני קורא למשטרה לפעול מיד ולאפשר לחברי הכנסת להגיע למשכן".
9:00איילון נחסם לתנועה על ידי מפגינים.
מפגינים חוסמים את נתיבי איילון / אורטל רוט
8:50יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד בתגובה לחסימת ביתה של ח"כ גוטליב: "מגנה בתוקף את המצור על ביתה של ח״כ טלי גוטליב, אם לילדה עם צרכים מיוחדים, ואת העובדה שלא איפשרו לה להוציא את הילדה למסגרת. זו אינה דרכנו. זו אינה דרכה של המחאה. שולח לטלי חיזוק ולבתה חיבוק".
8:40רחוב רוקח תל אביב לכיוון צפון נחסם לתנועה בשל צעדת מפגינים.
8:35מפגינים חוסמים את רחוב אבן גבירול בתל אביב.
8:30ח"כ יואב קיש הגיב בקבוצת הווטסאפ של הליכוד לפעילי המחאה וכתב: "חבורה של אנרכיסטים שמנסה באלימות לכפות דעת מיעוט ולמנוע מאיתנו להגיע ולייצג את הציבור שבחר בנו. הניסיון האלים ליד הדלת שלי רק מחזק לכולנו את הנחישות לממש את הדמוקרטיה".
8:17ח"כ טלי גוטליב בקבוצת הווטסאפ של הליכוד: "חברים יקרים חייבת בהול מספר של מישמר הכנסת בפתח הדלת שלי מלא ילדים, ויש לי ילדה אוטיסטית להוציא למסגרת. בהול. מפגינים הזויים יושבים ליד דלת הבית שלי ומונעים ממני לצאת ירדו מהפסים".
מפגין מדבר עם ח"כ טלי גוטליב מחוץ לביתה 27א
8:15במהלך אירועי מחאה שהתקיימו מחוץ לביתם של חברי הכנסת במוקדים שונים במחוז תל אביב נעצרו לחקירה בגין הפרת הסדר הציבורי ואי ציות להוראות השוטרים 6 מפגנים ברמת גן, ו-2 מפגינים בגבעת שמואל.
פעילים נעצרו מחוץ לביתה של ח"כ טלי גוטליב / חוסמים את המהפכה
8:10שינויים בהסדרי התנועה בירושלים בעקבות המחאה: רחוב אליעזר קפלן ייחסם בקטע בין רחוב דרך רופין (כיכר השעון) ועד כיכר אגרנט (שד׳ רבין); רחוב רוטשילד ייחסם בקטע בין שד׳ יצחק רבין ועד משכן הכנסת; רחוב הנשיא השישי ייחסם בקטע בין שד׳ רבין ועד צומת הרחובות מבקר המדינה - העלייה; רחוב רופין ייחסם בקטע בין צומת הרחובות הזז-בן צבי ועד צומת הרחובות וולפסון-לורך נתנאל. נציין כי בעקבות חסימות אלו, ייתכנו עומסי תנועה גם ברחובות הסמוכים.
8:00מפגינים חוסמים את ביתו של ח"כ יואב קיש.
מפגינים מחוץ לבית של ח"כ יואב קיש / חוסמים את המהפכה
07:00:מפגינים חסמו את רכבו של יו"ר ועדת החוקה שמחה רוטמן.
06:45:פעילי מחאה נגד הרפורמה המשפטית הגיעו להפגין מול ביתו של יו"ר ועדת החוקה ח"כ שמחה רוטמן (הציונות הדתית). כמו כן, מוחים התמקמו מחוץ לדירתה של ח"כ טלי גוטליב (הליכוד).
פעילים מחוץ לביתה של ח"כ טלי גוטליב // צילום: חוסמים את ההפיכה
השתתפו בהכנת הידיעה:אבי כהן, יורי ילון, אמיר אטינגר, יהודה שלזינגר, איציק סבן ורונית זילברשטיין
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו