"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"שב"כ ממציא חוקים משלו"
עורכי דינו של אחד העצורים בפרשת הטרור היהודי ביקשו לערער על ההחלטה להותיר אותו במעצר • "שב"כ מנע את הבאתו לביהמ"ש"
הפגנה לשחרור הנערים מול בית המשפט // צילום ארכיון: גדעון מרקוביץ'

"שב"כ ממציא חוקים משלו"

עורכי דינו של אחד העצורים בפרשת הטרור היהודי ביקשו לערער על ההחלטה להותיר אותו במעצר • "שב"כ מנע את הבאתו לביהמ"ש"

שלומי דיאזיאיר אלטמן
, עודכן

פרשת רצח הפלשתינית: אחד החשודים בפרשה לא הובא לדיון שאמור היה להתקיים בענייןמעצרוהיום (שישי) בבית משפט השלום בראשון לציון. מארגון חוננונטען כי שירות הביטחון הכללי ומשטרת ישראל מנעו מהקטין להגיע לדיון. בהעדרו, נדחה הדיון ליום ראשון.

צילום: פז בר

נזכיר כי הנער וחבריוחשודיםביידוי אבנים שהוביל למותה שלהפלשתיניתעאישה ראבי בזמן שנסעה ברכבה. אתמול שוחררו למעצר בית ארבעת החשודים הנוספים בפרשה, בעוד שמעצר הקטין הוארך בשישה ימים. עורכי דינו הגישו לבית המשפט המחוזי ערר על ההחלטה והדיון בעניין נקבע ליום ראשון. עם זאת, בית המשפט העליון הורה להקדים את הדיון, ובשל כך הוא נקבע מחדש להיום בשעות הצהריים.

הנער לא הגיע לדיון שנקבע ובית המשפט נאלץ לדחות אותו ליום ראשון. עו"ד עדי קידר מארגון חוננותקף את השב"כוהמשטרה על ההתנהלות. "בית משפט העליון העיר שיש לקיים את הערר בהקדם ואכן בימ"ש המחוזי קבע לאלתר את הדיון", הסביר, "אבל יש צד אחד של מקיים החלטות שיפוטיות ולא מכבד את החוק - וזה השב"כ והמשטרה שעושים הכל כדי לא להביא את הקטין לדיון, שמוקנה לו על פי החוק, והכל בשקרים ובטיעונים מופרכים".

לאחר דחיית הדיון אמר אביו של הקטין בזעם: "הם ממציאים חוקים משלהם והחליטו לא להביא אותו לבית משפט. השב"כ רומס את החוק אבל לא נכנע - אנחנו לא אזרחים סוג ד'. אנחנו פונים לראש הממשלה להתערב".

עו"ד קידר הוסיף כי אין זו הפעם הראשונה שהשב"כ והמשטרה מונעים מהקטינים החשודים בפרשה להגיע לדיונים. לדבריו, מקרה דומה אירע מוקדם יותר השבוע ובמחאה על כך עזבו עורכי דינם של כלל החשודים את אולם הדיונים. בשל העזיבה נמנע קיום הדיון וזכויות הקטינים נפגעו קשות.

אתמול התייחסו בשב"כ לטענות בדבר הפרת זכויות החשודים וחקירתם בעיניים. "כל הליכי החקירה בוצעו תחת פיקוח שיפוטי הדוק מצד הפרקליטות ובתי המשפט", נמסר, "הנחקרים זכו במהלך חקירתם לכלל התנאים המתחייבים בחוק, בהתאם לגילם ולאמונתם".

בשב"כ הוסיפו כי "מאז ביצוע המעצרים התנהל מאמץ יזום ומתמשך של גורמים בעלי אינטרס, שנועד לשבש את מהלכי החקירה, לרבות הפצת מידע כוזב ביחס להתנהלות החקירה, תוך הכפשת שירות הביטחון הכללי ועובדיו. שירות הביטחון הכללי מדגיש כי הארגון לא יירתע וימשיך לפעול בנחישות כנגד כל גורם המעורב בפעילות טרור באשר היא".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...