היועצת המשפטית לממשלה בהרב מיארה ופרקליט המדינה הורו למשטרה לבדוק חשד כי מפלגת הליכוד מסרה תצהיר שקר לבג"ץ בנוגע לבחירות למבקר המדינה, כך דווח הערב (רביעי) בחדשות 12.
בבחירות המדוברות, כזכור, נבחר עו"ד מיכאל ראבילו, שייצג את ראש הממשלה בנימין נתניהו בעתירות לבג"ץ, ובחירתו נפסלה בהמשך.
החקירה נפתחה בעקבות סתירה בין טענות הליכוד לבין עדותה של ח"כ שרן השכל. בתצהיר שהגישה הליכוד לבג"ץ נטען כי מי שתיעד את הצבעתו עשה זאת מרצונו החופשי. לעומת זאת, ח"כ השכל טענה בתצהיר משלים כי צילום פתק ההצבעה ניתן בהוראה מפורשת לחברי הכנסת, וכי התיעוד אף הועבר לראש הממשלה.
התנועה לאיכות השלטון הגיבה לפרסום: "החלטת היועצת המשפטית לממשלה ופרקליט המדינה לבדוק את החשד היא צעד מתבקש, לאחר שפנינו בדרישה לפתוח בחקירה פלילית בעקבות הסתירה החזיתית בין התצהירים שהוגשו לבג"ץ לבין תצהירה של ח"כ שרן השכל. אם יתברר שבית המשפט העליון הוטעה באמצעות תצהיר כוזב, לא מדובר רק בפגיעה בהליך המשפטי - אלא בפגיעה חמורה בשלטון החוק ובאמון הציבור. אנו דורשים למצות את הבדיקה במהירות וביסודיות, ולוודא שכל מי שמסר הצהרה שקרית לבית המשפט יישא באחריות מלאה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)