"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

עושה לביתו: יוסף אלרון מנסה לגייס רוב לבחירתו כמבקר המדינה

חבר הכנסת משה סעדה מאשר כי שופט העליון בדימוס פנה לבקש את תמיכתו בהצבעה בכנסת • כדי להבטיח את הבחירה תידרש תמיכה של 61 ח"כים לפחות • בקואליציה טוענים כי הכרעה סופית תיפול רק בסמוך למועד ההצבעה

,עודכן
0השמעה
"מי שמנצל את כוחו ושליטתו על חסר הישע, עונשו יהיה חמור בהתאם”. השופט יוסף אלרון. צילום: אורן בן חקון

שופט ביהמ"ש העליון בדימוס יוסף אלרון משוחח בימים האחרונים עם מספר חברי כנסת על מנת שיתמכו במועמדתו לתפקיד מבקר המדינה.

ח״כ משה סעדה אישר את הפרטים ומסר ל"היום": "אלרון אמר לי שהוא מעוניין להתמודד, ואני חושב שהוא מעומד ראוי על סמך ההכרות המקצועית שלי מולו כפרקליט במח"ש". עם זאת, לא בטוח שבאופוזיציה יתמכו באלרון, למרות רצונו של השופט בדימוס להיבחר בקונצנזוס רחב.

ערוץ הכנסת

מבקר המדינה נבחר בהצבעה חשאית בכנסת ומשך כהונתו היא לשבע שנים. המבקר האחרון,מתניהו אנגלמן, נבחר ביולי 2019, כך שהבחירה צפויה להיות בחודש יולי הקרוב.

כזכור, כפי שפורסם ב"היום", גורמים בסביבתו של שופט אלרון מנהלים בתקופה האחרונה עבודת לובינג לקידומו לתפקיד. אותם גורמים מתקשרים לחברי כנסת מהאופוזיציה והקואליציה כאחד, פונים אליהם ומבקשים במפורש לתמוך במועמדותו של אלרון לתפקיד המבקר. המטרה: להבטיח את התמיכה הנדרשת של 61 חברי כנסת לפחות בהצבעה חשאית

גורמים בקואליציה טוענים כי קיים סיכוי שראש הממשלה נתניהו יתמוך במועמדותו של אלרון, אך מוקדם מדי להעריך האם אכן כך יקרה. לדבריהם, ייתכן שיעלו שמות בלתי צפויים, וההחלטה בעניין תיפול רק בסמוך למועד ההצבעה על מבקר המדינה.

מטעמו של השופט בדימוס אלרון לא נמסרה תגובה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר