הממשלה בתגובה לבג"ץ רונן בר: "היועמ"שית רוצה להפוך את ביהמ"ש לבית מחוקקים"

הממשלה הגישה תגובה לבג"ץ: "העת הנוכחית בה מצוי עם ישראל במלחמה בשבע חזיתות אינה העת המתאימה להעמקת המחלוקת" • ביקורת חריפה על בהרב-מיארה: "מגלה חוסר אחריות לאומית"

בהרב מיארה ורונן בר. צילום: אורן בן חקון/קוקו

בג״ץ ראש השב״כ: הממשלה הגישה היום (שני) תגובה לתשובה של היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, לבקשה למחיקת ההליך. משרונן בר נקב בתאריך בה יסיים את תפקידו וכן הממשלה הודיעה על ביטול ההחלטה לפטרו. כזכור, עמדת היועצת המשפטית לממשלה וכן עמדתו של בר היא שיש לתת פסק דין עקרוני בסוגיה.

המכתב המלא

״ממשלת ישראל סבורה שהעת הנוכחית בה מצוי עם ישראל במלחמה עם אויביו בשבע חזיתות, אינה העת המתאימה להעמקת המחלוקת הציבורית בנושאים הקשורים לביטחון המדינה", נכתב.

נתניהו, רונן בר ובהרב-מיארה, צילום: אי.אף.פי/מארק ישראל סלם/יהודה בן יתח

"זו אינה העת לא לרפורמת מינויים חקיקתית וקל וחומר שלא לרפורמת מינויים שיפוטית. על רקע זה, מתוך אחריות לאומית, ומכיוון שלנוכח מועד התפטרותו של רונן בר פקע הצורך הדחוף בהכרעה מידית, העדיפה הממשלה למנוע את עימות הרשויות בסוגיית הכהונה של ראשי מערכת הביטחון וביטלה את החלטתה. מאידך, מגלה היועצת המשפטית לממשלה חוסר אחריות לאומית, ומבקשת מהרשות השופטת לדחות את ידה המושטת של הרשות המבצעת ומעוניינת לגרור את ישראל בעיצומה של מלחמה, ולמרות שאין בכך כל צורך קונקרטי, למאבק בין רשויות. הממשלה סבורה שאין זו העת לכך".

"תגובת היועצת המשפטית לממשלה מבקשת להפוך את בית המשפט לבית מחוקקים", הוסיפו וכתבו כי "לשיטתה, די בכך שלהשקפתה יש חשיבות לקבוע נורמה מסוימת כדי שבית המשפט יוכל לקבוע את הנורמה באופן מופשט, בלי כל קשר לאירוע קונקרטי ועל אף שאין כל מניעה לפסוק בסוגיה באירוע קונקרטי".

״העמדה שמבקשת היועצת המשפטית לממשלה מבית המשפט לאמץ, דוחה את ידה המושטת של הממשלה להסרת מחלוקת נוקבת בסוגיה הקשורה לביטחון המדינה מסדר יומה של המדינה בזמן מלחמה ועלולה לגרור את ישראל למאבק מיותר בין כלל רשויות השלטון".

רה"מ נתניהו: "בשל חוסר-אמון מתמשך, החלטתי להביא לממשלה הצעת החלטה לסיום תפקידו של ראש השב"כ*

נזכיר כי היועצת המשפטית לממשלה הגישה תגובה לבג״ץ בעתירות נגד ההחלטה על פיטורי ראש השב״כ, רונן בר, בה היא מתנגדת לבקשת הממשלה למחוק את העתירות. בתגובתה טוענת בהרב-מיארה כי למרות שהממשלה ביטלה את החלטתה המקורית מה-20 במרץ להפסיק את כהונתו של בר, עדיין קיימת חשיבות ציבורית מהותית בהכרעה שיפוטית בסוגיות העקרוניות שהתעוררו בפרשה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר