פרקליטים יוכלו להפגין נגד הרפורמה המשפטית? בקשה חריגה הוגשה לבית הדין לעבודה

עו"ד שאול כהן, כתב בבקשה כי ההפגנות הן א-פוליטיות וכי ברצונו להשתתף כאב מודאג לבן מקהילת הלהט"ב • הפרקליט מבקש מבית הדין כי יאפשר לו להשתתף במחאות חרף החלטת נציבות שירות המדינה • "כאב לבן הומוסקסואל, אשר מימוש הרפורמה כבר הביא אותו לשקול לעזוב את הארץ, מחייבים להימנע מפגיעה באפשרותו לממש זכותו להפגין"

מחאה נגד הרפורמה המשפטית, צילום: Getty Images

פרקליט מפרקליטות חיפה הגיש לבית הדין לעבודה בקשה לצו שיאפשר לו ולפרקליטים נוספים מהפרקליטות להצטרף להפגנות נגד הרפורמה המשפטית. הפרקליט, עו"ד שאול כהן, כתב בבקשה כי ההפגנות הן א-פוליטיות וכי ברצונו להשתתף כאב מודאג לבן מקהילת הלהט"ב.

בשבוע שעבר פורסם לראשונה בישראל היום כי פרקליטים פנו לסמנכ"לית כוח האדם במשרד המשפטים בבקשה לקבל היתר להשתתף בהפגנות נגד הרפורמה המשפטית של הקואליציה. זו העבירה את הבקשה לנציבות שירות המדינה אך הבקשה נדחה. בנציבות נקבע כי תקנות שירות המדינה אוסרות על פרקליטים השתתפות במחאות.

"ברצוני להשתתף כאב מודאג לבן מקהילת הלהט"ב". מחאה נגד הרפורמה, צילום: רויטרס

כעת הגיש עו"ד שאול כהן, מוותיקי פרקליטות חיפה, לבית הדין לעבודה בקשה כי יוציא צו שיאפשר לעובדי הפרקליטות להשתתף במחאות. בבקשה שהוגשה על ידי עורכת דינו, אילה הוניגמן, נכתב כי "מזה מספר חודשים מתקיימות במוקדים שונים ברחבי הארץ הפגנות כנגד תוכנית החקיקה המובלת על ידי שר המשפטים, הכוללת שינויים מרחיקי לכת במערכת המשפט.

"ההפגנות נערכות במוקדים שונים ברחבי הארץ ולוקחים בהן חלק אזרחים רבים, מכל הקשת הפוליטית. המבקש סבור כי חרף הסייגים הקבועים בחוק ובתקשי"ר, הנסיבות החריגות והקיצוניות בהן אנו מצויים, של השינויים מרחיקי הלכת שמנסה התוכנית לבצע במערכת המשפט, הינן כאלו המחייבות פרשנות המצמצמת את המגבלות על זכות ההפגנה והמחאה של עובדי מדינה בכלל ומשפטנים ופרקליטים בפרט, זכות שהינה נגזרת ישירה של חופש הביטוי".

"זכותו כאזרח ואדם ולהפגין". מחאות נגד הרפורמה, צילום: AFP

עוד כתב עו"ד הוניגמן בשמו של הפרקליט כהן כי "מעבר לעובדה שההפגנות כנגד תוכנית החקיקה הינן א-פוליטיות, חוצות מגזרים ומפלגות, הרי שעסקינן בהיבטים ונושאים בעלי השלכות ישירות על המבקש (לצד עבודתו ועיסוקו). נסיבותיו האישיות הייחודיות של המבקש, כאב לבן הומוסקסואל, אשר מימוש הרפורמה כבר הביא אותו לשקול באופן רציני וממשי עזיבת הארץ, כל אלו מחייבים להימנע מפגיעה באפשרותו לממש זכותו כאזרח ואדם ולהפגין ביחס לתוכנית כאמור.

"יודגש שוב, החוק והתקשי"ר אינם אוסרים באופן מוחלט וגורף על מימוש זכות ההפגנה והמחאה מצד עובדי מדינה בכלל ופרקליטים בפרט. החוק והתקשי"ר משאירים מקום לפרשנות ובחינת כל מקרה לגופו". בית הדין לעבודה קבע דיון דחוף כבר ביום שלישי הקרוב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר