"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ביהמ"ש: יצוין שמו של פואד ברשימת הנאשמים בגין שוחד

נדחתה בקשת סנגורו של בנימין בן אליעזר ז"ל למחוק את שמו מרשימת הנאשמים בכתב האישום המתוקן שהוגש היום

,עודכן
בנימין (פואד) בן אליעזר המנוח, שמו יצוין בכתב האישום המתוקן // צילום: דודי ועקנין // בנימין (פואד) בן אליעזר המנוח, שמו יצוין בכתב האישום המתוקן // צילום: דודי ועקנין

שופט בית המשפט המחוזי בת"א בני שגיא דחה הבוקר (שני) את בקשת סנגורו של בנימין (פואד) בן אליעזר המנוח למחוק אותו מכתב האישום, בו צוין שהנאשם נפטר. הסנגור, עו"ד עמית חדד, ביקש ששמו של פואד לא יופיע ברשימת הנאשמים, גם כנפטר, ולא יופיע גם בחלק הכללי של כתב האישום, תחת הכותרת "הנאשמים".

השופט שגיא כתב בהחלטתו כי "כתב האישום במקור הוגש נגד בן אליעזר, וכשנפטר הוגש כתב אישום מתוקן כאשר התביעה ציינה ליד שמו – נפטר". עוד כתב השופט כי "אין כל מניעה מלפעול בדרך שפעלה התביעה", והוסיף כי "הזירה כעת אינה הזירה המתאימה לניהול מאבק פורמלי לכאורה על שמו הטוב של בן אליעזר".

בעקבות מותו של פואד הגישה הבוקר לבית המשפט התובעת, עו"ד שרון כהנא, כתב אישום מתוקן בו נכללו שוב חמשת הנאשמים הנוספים כפי שהופיעו בכתב האישום המקורי. החמישה נאשמים באותן עבירות כפי שהואשמו בכתב האישום המקורי שהוגש לפני למעלה מחצי שנה.

הנאשמים הם: אנשי העסקים אברהם נניקשווילי ורועי מוצפי הנאשמים במתן שוחד לפואד, מנהלת לשכתו של פואד, איילת אזולאי, הנאשמת במרמה והפרת אמונים, איש העסקים יעקב (ג'קי) בן זקן הנאשם במרמה והפרת אמונים, והבנקאי צ'רלי יהודה הנאשם באיסור הלבנת הון.

בתוך כך, היוםקוצר עונשו של בן זקן(בפרשת הרצת המניות) משלוש שנים ל-26 חודשים מאסר בפועל, אך הקנס שנגזר עליו הוחמר, זאת בעקבות החלטת בית המשפט העליון שדן בעונשו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר