"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ביוזמת ישראל: אירופה תיאבק בהסתה ברשת

השרה שקד תוביל כנס עם שרי משפטים מכל היבשת: "יתחייבו להילחם בתופעה" • "ישראל - חוד החנית בקרב"

,עודכן
המאבק בתנועת ה-BDS עולה מדרגה// צילום: AFP

מאמצי המאבק של ישראל בדה־לגיטימציה עולים מדרגה - ומצליחים לסחוף גם את אירופה:שרת המשפטים איילת שקד תוביל היום(שלישי) כנס משותף עם מקביליה מרחבי העולם, שיעסוק במאבק המשותף בהסתה ברשת.

הכנס מתקיים במהלך הפורום הגלובלי למלחמה באנטישמיות, שאותו עורכים זו הפעם השישית במשרד החוץ והתפוצות. בסיום הפאנל המיוחד יחתמו באופן תקדימי שרי המשפטים מיוון, מאיטליה, ממלטה, ממולדובה ומסלובקיה על הצהרה משותפת למאבק בהסתה ברשת.

ההצהרה משלבת כללים שונים ללחימה בתופעה, ובהם הכרה כי האינטרנט והמדיה החברתית בפרט סייעו לקיצוניםבהפצת דברי שטנה גזעניים, שנאת זרים ותכנים אנטישמיים.תכנים אלה, כך נוסח ההצהרה, לא רק מעליבים ופוגעים אלא גם מהווים עבירה פלילית. עוד ייכתב כי האינטרנט משמש קרקע פורייה להפצת פרסומים רבים של ארגוני הטרור, וכן להסתה למעשי אלימות ולטרור.

לפי המסמך, לממשלות ולמשתמשים באינטרנט יש אינטרס משותף לנקוט צעדים כדילהפוך את האינטרנט למרחב בטוח ולמנוע בו שימוש לרעה להפצת שנאה.שרי המשפטים של המדינות יכריזו במשותף בהצהרה על שיתוף פעולה בין המדינות לצמצום הפצת פרסומים של דברי שטנה בלתי חוקיים, הסתה וקידום אלימות וטרור, וכן יכריזו כי חברות האינטרנט הגדולות מסוגלות לפעול ביתר שאת נגד תופעת ההסתה ברשת.

עוד יקראו שרי המשפטים של המדינות לחברות האינטרנט לאמץ תו תקן ברור ושקוף לזיהוי הסתה ברשת, וכן יעודדו את חברות האינטרנט לפעול נגד פרסומים הכוללים שיח מסית ולהסיר פרסומים כאלה משרתיהן.

השרה שקד אתמול //צילום: מירי צחי

שרת המשפטים, איילת שקד, התייחסה לחשיבות הכנס. "לצד היתרונות הרבים שהטכנולוגיה הקנתה, יש בה גם תופעות לוואי שמחייבות טיפול נחוש ובלתי מתפשר מצד מדינות העולם", אמרה, "מדינת ישראל היא חוד החנית של העולם במאבק בהסתה ברשת".

נעם כץ, המשנה למנכ"ל משרד החוץ וחבר בפאנל עם שרי המשפטים, הוסיף מצידו כי "תפקידן של הממשלות לספק הגנה לפרט ולחברה, במקביל לניטור העצמי של ענקיות הרשת. ההגנה הזו מתבטאת בהסדרת התחום מבחינה חוקית. הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא באמצעות דיאלוג".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר