מייק האקבי. צילום: אי.אף.פי

גורמים רפובליקנים: "הפרסומים נגד האקבי - מאמץ לפגוע בתמיכה בישראל"

מגזין אינטרנטי בשם NOTUS פרסם כי חברה המייצרת כדורי שינה ממשיכה להשתמש בדמותו של האקבי לפרסום כדורי שינה, וזאת בעזרת תשדירים שהקליט שנים לפני שמונה לתפקיד • "האקבי הוא המטרה הבולטת ומושכת האש ביותר", אומר מקור רפובליקני המעורה במתרחש

גורמים במפלגה הרפובליקנית בארה"ב מעריכים כי הפרסומים האחרונים נגד השגריר האמריקני בירושלים, מייק האקבי, הם חלק ממאמץ רחב לפגוע בתמיכה הנרחבת בישראל הקיימת במפלגה הרפובליקנית.

השגריר מייק האקבי בפרסומת לתוספי מזון לשינה%2F%2Fחברת רלקסיום

אתמול (רביעי) פורסם במגזין אינטרנטי בשם NOTUS כי חברה המייצרת כדורי שינה ממשיכה להשתמש בדמותו של האקבי לפרסום כדורי שינה, וזאת בעזרת תשדירים שהקליט שנים לפני שמונה לתפקיד. האקבי דיווח מראש טרם מינויו לתפקיד על הרווחים הצפויים לו מפעילות עסקית זו. פרסום זה בא ימים אחדים לאחר דיווח ב"ניו יורק טיימס", על פגישה שקיים האקבי לפני חצי שנה עם המרגל הישראלי, יהונתן פולארד.

רצף הכתבות נגד האקבי, ואינדיקציות נוספות, מעלה בקרב גורמים רפובליקנים את החשש שיש גורם עוין העומד מאחוריהם. להערכתם, מקור הפרסומים באגף האנטי ישראלי הקולני בקרב הרפובליקנים, ולא בצד הדמוקרטי של המפה.

"האקבי הוא המטרה הבולטת ומושכת האש ביותר", אומר מקור רפובליקני המעורה במתרחש. "בממשל יש רבי שמבקרים מאוד את ישראל. אך עד כה הם נכשלו בכל היוזמות הפוליטיות שלהם. כך שהאקבי הוא כנראה מטרה בטוחה יותר להפגין קצת כוח. עדיין, אני לא חושב שזה יעבוד", הוסיף.

שגריר ארה"ב בישראל מייק האקבי, צילום: GettyImages

גורם נוסף הסביר כי, "האקבי מחזיק שלושה כובעים באיש אחד. הוא חזק מאוד בקרב האוונגליסטים, נמנה על גדולי התומכים של ישראל במפלגה ומקורב לטראמפ. בהתחשב בפרסומים המגמתיים והעוקבים, ובכך שהם נוגעים לאירועים שאינם חדשים, נראה שיש כאן מגמה להפיל דווקא אותו. גם יש בידינו אינדיקציות לכך", אומר גורם יודע דבר במפלגה.

בתןך כך, השגריר האקבי ואשתו ג׳נט, השתתפו היום לרגל ״חג ההודיה״, בחלוקת האוכל לחיילים האמריקנים המוצבים בקרית גת. ״עזרנו לשרת 150 אנשי שירות אמריקנים המשרתים בתוכנית השלום של עזה בארוחת חג ההודיה בדרום ישראל. הם רחוקים מהבית אבל נהנו ממשתה אמריקני, אלוהים יברך את חיילינו״, כתב האקבי ברשת X.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...