"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
למרות שרשרת פערים וחיכוכים: נתניהו עושה מאמץ עליון להימנע מהתנגשות עם ביידן
בימים כתיקונם נתניהו לא היה שותק על ההבנות השקטות בין ביידן לאיראנים באשר להעשרת אורניום • בפגישתם ידונו השניים גם על ההסכם עם סעודיה ועל הבשורה הגדולה לתושבי ישראל - הפטור מוויזה לארה"ב
נתניהו ומאסק בדגם של מכונית טסלה. צילום: אבי אוחיון/ לע״מ

למרות שרשרת פערים וחיכוכים: נתניהו עושה מאמץ עליון להימנע מהתנגשות עם ביידן

בימים כתיקונם נתניהו לא היה שותק על ההבנות השקטות בין ביידן לאיראנים באשר להעשרת אורניום • בפגישתם ידונו השניים גם על ההסכם עם סעודיה ועל הבשורה הגדולה לתושבי ישראל - הפטור מוויזה לארה"ב

אריאל כהנא
, עודכן

Your browser doesn’t support HTML5 audio

אחרי עשרה חודשים של חרם בלתי רשמי, נשיא ארה"ב ג'ו ביידן יקבל מחר לפגישה סוף־סוף אתראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו.במצב דברים נורמלי המפגש בין השניים צריך היה להתקיים שבועות ספורים לאחר חזרתו של נתניהו לתפקיד. אבל כידוע, שום דבר בזמן שחלף מאז ועד היום לא היה נורמלי, ובכלל זה ההתערבות האמריקנית בוויכוח הפנים־ישראלי על הרפורמה המשפטית.

פעילי מחאה הקרינו כתובות מחאה על אתרים בולטים בסן פרנסיסקו לקראת הגעתו של נתניהו || UnXeptable

ובכל זאת, הנה זה קורה. מחר השניים ייוועדו במשך שעה במלונו של ביידן בניו יורק. הטענה שביידן מנסה לשנמך את הפגישה ולכן לא מקיים אותה בבית הלבן אינה נכונה. כל מי שהיה בעצרות או"ם בעבר, יודע עד כמה לוחות הזמנים של המנהיגים צפופים. קרה בעבר ויקרה בעתיד שפגישות מתקיימות בבתי המלון, ולא בבית הלבן. אין פה סיפור.

לא סיפור. הבית הלבן, צילום: GettyImages

מה שכן יש הוא רגישות רבה. כך מתארים בכירים בפמליה את המצב. לקראת הפגישה ברור שנתניהו ואנשיו עושים מאמץ עליון להימנע מהתנגשות עם הממשל. הראיה היא שנתניהו לא צייץ, תרתי משמע, בנוגע לעסקת האסירים השערורייתית בין איראן לבין ארה"ב, שכוללת הבנות שקטות על העשרה של אורניום בידי האיראנים. בעבר הוא היה חובט בהתפתחות כזו ללא רחם. הפעם - שקט. בסביבתו טוענים שהביקורת נשמרת למקרה שבו יהיה הסכם גרעין מלא בין הצדדים, נוסח זה של 2015. האמת היא שזה נשמע כמו תירוץ קלוש, שכן להסכם מלא אין שום היתכנות.

רה"מ נתניהו%3A "אנחנו בפתחו של עידן חדש לאנושות"

יש על מה לדבר

מה עוד על השולחן? ההסדר עם סעודיה. בממשל התעקשו אתמול לומר שסיכויי הנורמליזציה עדיין קיימים. בתגובה לדיווחים עלכוונת סעודיה להאט את קצב השיחות עם ישראל, הודיע אגף המזרח הקרוב במחלקת המדינה כי "ארה"ב נותרה מחויבת לקידום ההשתלבות האזורית של ישראל, לרבות באמצעות דיפלומטיה פעילה שמטרתה נורמליזציה ישראלית־סעודית. השיחות נמשכות, ואנו מצפים לשיחות נוספות עם שני הצדדים".

יורש העצר הסעודי, מוחמד בן סלמאן בוועידת ה-G20, צילום: איי.פי

ההדלפות הסעודיות לא מקריות שכן עם הזמן והתגברות הציפיות, כך נהיה קשה יותר להגיע אל היעד. המנהיגים יקדישו לכך זמן ניכר. השניים צפויים לעסוק גם ברפורמה המשפטית ובמצב ביהודה ושומרון. גם אלו נושאים שנויים במחלוקת בין הממשל לממשלה, ושני הצדדים עושים מאמצים להצניע אותה.

שר המשפטים יריב לוין, צילום: אורן בן חקון

בתוך שרשרת הפערים והחיכוכים יש נושא אחד ששני הצדדים כן יהדהדו -מתן פטור לישראלים מאשרת כניסה לארה"ב. ביידן היה מי שהנחה את אנשיו להעניק את הפטור הזה בתקופת הממשלה הקודמת. ב־26 בספטמבר המרוץ (שמאות אנשים השתתפו בו) יגיע אל סופו - והוא צפוי להיות מאושר סופית. נתניהו וביידן צפויים לחגוג את הרגע מחרתיים, אבל לא רק.כפי שנחשף ב"ישראל היום", יש מגעים מואצים בין הבית הלבן ללשכת ראש הממשלה לפגישה נוספת בין השניים, בעוד שבועות ספורים.

נושא שנוי במחלוקת, הפגנה נגד הרפורמה המשפטית, צילום: דודו גרינשפן

למה זה קורה? כי חרף חילוקי הדעות בכל כך הרבה נושאים, ביידן יודע שלנתניהו יש מעמד בקרב מצביעים רפובליקנים שהוא כעת זקוק להם מאוד. מצבו של הנשיא בסקרים לא טוב. הוא זקוק לכל אמצעי שיחזיר לו תמיכה. נתניהו, שהוא דמות מוכרת ופופולרית באמריקה, יכול לסייע לו בכך. לכן גם לנשיא ולאנשיו יש אינטרס להנמיך את הלהבות מול ישראל. לכן גם הדיבור על פגישה נוספת שתתקיים הפעם בבית הלבן.

גז לטורקיה?

עוד לפני ביידן, היום נתניהו יקיים שתי פגישות משמעותיות עם עמיתים מהעולם שיפגוש בפעם הראשונה. תחילה ייוועד עם נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן. הנושא העיקרי על שולחנם של שני המנהיגים הוותיקים, שבעבר התנגשו חזיתית זה בזה, יהיה הגז. ארדואן רוצה מאוד שישראל תייצא דרכו לאירופה את הגז שנמצא במימיה הכלכליים. ההחלטה לא תתקבל כל כך מהר, אבל צפויות לה השלכות גיאו־אסטרטגיות רבות משקל.

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, צילום: אי.פי

בהמשך ייוועד עם וולודימיר זלנסקי, שצפוי להיות הדמות המרכזית בעצרת האו"ם. נתניהו יגיע לזלנסקי בידיים ריקות. כלומר, הוא לא צפוי לבשר על סיוע ישראלי חדש למדינה הנתונה למתקפת המגף הרוסי. בצמרת המדינית סבורים שישראל נותנת די לאוקראינים. והנה לכם עוד פער בין ישראל לארה"ב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...