דגים מתים ורוחצים שחשו ברע: החשש אחרי הריסוס נגד האצות
דיווחים מחופי נתניה ותל אביב העלו חשש לקשר לחומרים שפוזרו נגד האצות שפגעו במתקני ההתפלה • משרד החקלאות ורשות המים שוללים: אין אינדיקציה לפגיעה בבעלי חיים או בבני אדם
Your browser doesn’t support HTML5 audio
האם יש קשר בין דגים מתים שנפלטים אל החוף בנתניה אל החומרים הכימיים שהושלכו לים כדי להתמודד עם האצות שמנעו את פעילות מתקני ההתפלה בארץ?
אפשרות כזו הועלתה על ידי העיתונאי שי ניב, שפרסם אתמול ברשת X כי כמות גדולה וחריגה של דגים נפלטה במהלך השבת בחוף פולג בנתניה. במקביל, ישנם דיווחים נוספים על דגים מתים ורוחצים שמרגישים רע אחרי היציאה שלהם מהמים מגיעים גם מרוחצים באזורי חופי העיר תל אביב וחופי העיר נתניה.
כזכור, בעקבות ההשבתה של מתקני ההתפלה קיבלה רשות המים אישור להטלת חומרים כימיים לים באזור אשקלון וזאת לבחון האם חומרים אלו יכולים למנוע את התפשטות האצות שהעכירו את המים.
הפיזור קיבל את אישור משרד הבריאות, המשרד להגנת הסביבה, כאשר בוועדה שאישרה את ההטלה היו חברים גם נציגים של משרד הביטחון ומשרד הכלכלה. ההחלטה כללה מגבלות על מיקום ואופן פיזור החומרים, ניטור סביבתי ותיעוד, מעקב רציף אחר כיווני הזרמים והפסקה מיידית במקרה של זרימה לעבר החוף או חשש לפגיעה בבעלי חיים.
עם זאת, ביממות האחרונות הגיעו דיווחים על תחושות רעות ודגים מתים שהעלו את השאלה האם יש קשר בין התופעות האלו לפעילות שמטרתה היתה להתמודד עם האצות. פנינו בהקשר לכך לרשות המים ולמשרד החקלאות כדי לברר האם התקבלו אצלם גם כן פניות כאלו ומה הוא המידע שיש להם.
בתגובה ציינו במשרד החקלאות כי לא מוכרים להם דיווחים רבים על התופעה, וכי מבחינתם אין קשר בינה לבין ההשלכה למים של החומרים הכימיים. גם ברשות המים התייחסו לשאלה וציינו כי הניסוי נעשה באשקלון באזור תחום וקטן, כאשר אחרי ההטלה הועלה גם רחפן לאוויר ובו וראו שאין שום בעיה סימני מצוקה ימיים.
טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)