שר הרווחה, מאיר כהן, התראיין היום (שלישי) בוועידת "חשבון נפש" של "ישראל היום" ואמר: "צריך לטפל בילדים וזה מצריך איתור מהיר על ידי מערכות החינוך".
השר אמר בפתח דבריו: "בתי הספר היום פחות עוסקים באיתור ילדים במצוקה, ויותר בציוני בגרות. אני אומר זאת כמי שהיה מנהל במשך 25 שנה. אני תמיד מבקש ממערכת החינוך לפתוח בבתי הספר כיתות לילדים עם מוגבלויות, אך הם אינם מעוניינים. בדימונה פתחנו כיתה של ילדים אוטיסטים".
עוד אמר: "צריך לייצר מציאות שבכל בית ספר יש עובד סוציאלי, אני פועל לזה וייקח לזה הרבה מאוד זמן. אנו מתחילים לאט לאט עם הרעיון הזה ואני מקווה שאני אטמיע אותו במערכת החינוך, אני יודע איזו השפעה יש לעובדים סוציאלים.
"שאלנו ילדים לקראת סוף הקורונה מה הם צריכים והסתבר שבעיקר הם רוצים שיקשיבו להם. אנו מחדשים את הקשר החברתי והקהילתי שהוא מאוד חשוב אחרי הקורונה".
לגבי חיסוני קורונה בבתי הספר: "אני למדתי ביסודי בירוחם והייתה לנו אחות ואת החיסונים קיבלתי בבית הספר ואם שרת החינוך מסכימה לזה אני מגבה זאת".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו