"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בנוסף לקהיר ולרמאללה: ראש השב"כ ביקר בחשאי בירדן
בר נועד עם ראשי מערכת הביטחון בממלכה • על הפרק: מלחמה בהברחות הנשק ואיום הטרור
ראש השב"כ בר | צילום: יוסי זליגר

בנוסף לקהיר ולרמאללה: ראש השב"כ ביקר בחשאי בירדן

בר נועד עם ראשי מערכת הביטחון בממלכה • על הפרק: מלחמה בהברחות הנשק ואיום הטרור

יואב לימור
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

ראש השב"כ,רונן בר,ביקר באחרונה בחשאי בירדן לפגישות עם ראשי מערכת הביטחון במדינה. זה הביקור השלישי שערך בר אצל מקביליו במזרח התיכון מאז נכנס לתפקידו לפני חמישה וחצי שבועות, לצד הביקורים שקיים גם במצרים וברשות הפלשתינית.

היחסים בין ישראל לירדן היו בשפל בשנים האחרונות, על רקע היחסים הבין־אישיים הקלוקלים בין המלך עבדאללה לרה"מ הקודם, בנימין נתניהו. המתיחות הגיעה לשיא בחודש מארס השנה, כאשר ויכוח על נשיאת כלי נשק הוביל לביטול ביקורו של יורש העצר הירדני בהר הבית. בתגובה לא אפשרה ירדן למטוס אמירותי להמריא לישראל, על מנת לאסוף את נתניהולביקור באמירויות.

גם במהלך המשברים האלה נשמרו הקשרים הביטחוניים ההדוקים בין המדינות בכל הדרגים ועל ידי כל הארגונים - צה"ל, המוסד והשב"כ. ארגמן ביקר בירדן כמה פעמים, וגם בר בחר לערוך בעמאן את אחד הביקורים הראשונים שלו, כדי להדגיש לירדנים את החשיבות שהוא מייחס לקשרים עימם.

ירדן מחזיקה את הגבול הארוך ביותר עם ישראל, שבשונה מהגבולות האחרים, אינו מגודר ברובו. התיאום הביטחוני ההדוק בין הצדדים משרת את שתי המדינות: שיתוף הפעולה מאפשר למנוע מעבר של מחבלים ואמצעי לחימה ממזרח לשטחים ולערביי ישראל, וכן התקרבות של גורמים פרו־איראניים מכיוון עיראק לגבול עם ישראל. לשלטון בירדן הוא מסייע בייצוב הממלכה ובהתמודדות עם אויביה, דבר שבא לידי ביטוי בין השאר בהתמודדות המוצלחת של ירדן עם האיום של דאעש.

בתקופה האחרונה נרשמה עלייה בניסיונות להבריח אמצעי לחימה מירדן לישראל. במערכת הביטחון קושרים זאת לביקוש הרב ולמחירי האמל"ח המאמירים, וכן לקושי הגובר לבצע את ההברחות ממצרים ומלבנון. אפשר להניח שהנושא הזה עלה בפגישותיו של בר בעמאן, שמטבע הדברים עסקו גם במאמץ המשותף של שתי המדינות כנגד איומי טרור שונים.

בשבוע שעבר ביקר בר במצרים, ביחד עם ראש המטה לביטחון לאומי איל חולתא. בר ביקר גם ברמאללה, שם נועד עם ראש הרשות הפלשתינית אבו מאזן ועם ראשי מנגנוני הביטחון הפלשתיניים. לשב"כ קשרים הדוקים בצמרת הפלשתינית כחלק מהתיאום הביטחוני בין הצדדים, וכמו מול ירדן - הוא סייע בשנים האחרונות לגשר ולהרגיע לא מעט מתיחויות בין הצדדים.

בחודשים האחרונים ביקרו בירדן בחשאי גם הנשיא הרצוג,רה"מ בנט,שר הביטחון גנץ ושר החוץ לפיד. בשונה ממצרים, ירדן בחרה לקיים את הביקורים האלה בפרופיל נמוך, אולם גורמים בכירים העריכו כי הדבר עשוי להשתנות, בין השאר בעקבות חתימת ההסכם שיגדיל את כמות המים שתספק ישראל לירדן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...