"תגבור הכוחות" בסיני התברר כפייק. טנק מצרי. צילום: אי.אף.פי

מקור ביטחוני טוען: "יועצי רה"מ הדליפו לקטארים מידע מסווג כדי 'ללכלך' את מצרים"

לפי המקור המידע על מצרים לא הגיע רק מקטאר ליועצי רה"מ ודרכם לעיתונאים הישראלים, אלא הציר היה גם הפוך • קטאר קיבלה לכאורה הדלפות מישיבות מסווגות - והשתמשה בהן • במערכת הביטחון חששו כי ההכפשות נגד קהיר יסכנו את הסכם השלום • שרוליק איינהורן ויונתן אוריך: "הטענות שקריות"

מקור ביטחוני ששוחח עם "היום" טוען כי יועצי רה"מ - יונתן אוריך, שרוליק איינהורן ואלי פלדשטיין - לכאורה העבירו לקטאר מידע מסווג מדיונים ביטחוניים שעסקו במצרים.

אותו גורם טוען כי המידע שהגיע לקטארים, אשר באמצעותו הם ניסו "להפליל" את מצרים בתקשורת הישראלית, הגיע מאותם דיונים מסווגים. זאת כדי שהקטארים יוכלו לשווק דרך יועצי רה"מ את המידע המפליל בתקשורת הישראלית, במטרה שקטאר תוכל לקבל דריסת רגל גדולה יותר במו"מ לעסקת החטופים. נגד חלק מיועצי רה״מ הוגש כתב אישום בפרשת "הבילד".

יונתן אוריך, צילום: גדעון מרקוביץ',

במערכת הביטחון הודאגו בזמנו מההכפשות נגד מצרים, וטענו שזה עלול לסכן את הסכם השלום עם ישראל ואף לגרוע מרצונה לסייע מול חמאס ועזה בעניין שחרור החטופים. רק בדיעבד הבינו במערכת הביטחון שהכל היה בעצם חלק מקמפיין השפעה קטארי.

יצוין כי בשיאה של הפרשה אפילו שגריר ישראל בארה"ב, יחיאל לייטר, טען שמצרים מפירה את הסכם השלום. זה התברר כמידע לא נכון, והשאלה שנשאלה היא האם מישהו הזין אותו במידע שגוי במכוון.

"מצרים מתעצמת בסיני"

עד כה הנחת העבודה של החוקרים בפרשת קטארגייט היתה חד־כיוונית: קטאר הפעילה את יועצי ראש הממשלה יונתן אוריך, שרוליק איינהורן ואלי פלדשטיין, ואלה קיבלו ממנה חומרים "מפלילים" על מצרים, ותיווכו אותם לעיתונאים הישראלים. אולם מקור ביטחוני בכיר "שבר שתיקה" ומציג לנו כעת תמונה שהופכת לכאורה את הקערה על פיה.

שרוליק איינהורן, צילום: מתוך כאן 11,

הטענה הדרמטית שנחשפת כעת היא שהחומר ששימש את הקטארים כדי להכתים את מצרים לא הגיע ממקורות גלויים ברשת או ממידע שגם ככה היה מקובל על רה"מ, כפי שהעיד אחד החשודים בתיק, אלא לכאורה נשלף ישירות מתוך דיונים מסווגים ביותר של קודש הקודשים הביטחוני של מדינת ישראל. הציר, כך על פי הטענה, היה הפוך לחלוטין: המידע ה"מפליל" על מצרים לא הגיע מקטאר אל יועצי ראש הממשלה ואז לעיתונאים, אלא יצא לכאורה מתוך המערכת הישראלית אל קטאר, ומשם שווק בחזרה אל העיתונאים הישראלים. יודגש כי נטען ששלושת היועצים הדליפו מידע שהגיע מהדיונים, אך לא בהכרח השתתפו בהם בעצמם.

אלי פלדשטיין, צילום: קוקו,

לפי אותו גורם, באמצע שנת 2024 - סביב החודשים מארס, אפריל ומאי וגם לאחר מכן - נערכו כמה דיונים ביטחוניים שבהם השתתפו נציגי שב"כ, צה"ל, המל"ל ורה"מ. הדיונים עסקו בשאלה האם מצרים מבצעת הפרות בהסכם השלום עם ישראל בעיקר במה שנוגע להכנסת כוחות לסיני, החלטה שטעונה את אישור רה"מ, שר הביטחון והרמטכ"ל. מדובר במסגרת דיונים שנעשו כדי לבחון את יחסי מצרים־ישראל ולבצע הערכת מצב, תוך חשש שתהיה הסלמה שיכולה לזלוג גם לצד המצרי כלפי ישראל. בדיון נוסף שהתקיים באותה תקופה עלו שוב השאלות כלפי המחויבות של מצרים לישראל.

"נופח באופן מלאכותי"

כדי להצליב את המידע פנינו למקור ביטחוני נוסף שהשתתף באותם דיונים, והוא אישר בפנינו שאכן נערכו דיונים בנושא מצרים סביב אותם תאריכים. לדברי המקור הנוסף, נושא ההפרות לכאורה מצד מצרים עלה בדיונים, והקטארים רצו למנף זאת ולהציב את זה במרכז ה"פריים" התקשורתי בישראל. אותו מקור אף אמר שהוא חשב בזמן אמת שהנושא של מצרים מנופח באופן מלאכותי, כך שחרג מגבולות הגזרה של דיון ביטחוני מקצועי. אותו מקור סיפר שהוא ראה בזמן אמת כיצד הפרסומים נגד מצרים ובעד קטאר חופפים לזמן שבו נערכו הדיונים המסווגים.

טראמפ עם נשיא מצרים ושר החוץ הקטארי. מאבק על כוח והשפעה,

החשד המרכזי בפרשת קטארגייט הוא שיועצי רה"מ אוריך, איינהורן ופלדשטיין פעלו להעברת מסרים לכתבי עיתונות בשם "גורם מדיני", בזמן שמקור המסרים היה קטאר. מטרת המסרים היתה להציג באמצעי התקשורת כתבות אוהדות של קטאר, תוך הקטנת חלקה של מצרים כמתווכת הוגנת בעסקה, ותוך הכתבת סדר היום התקשורתי הלכה למעשה.

ואכן, כאשר מצליבים את התאריכים שבהם נערכו הדיונים המסווגים בנושא מצרים, מגלים כי ישנם פרסומים בנושא בתקשורת הישראלית. כך, למשל, בשלהי 2024 החלו להתפרסם ברשתות החברתיות ובתקשורת בישראל דיווחים כוזבים שלפיהם צבא מצרים נערך בכוחות מוגברים בסיני, ובכך מפר את הסכם השלום עם ישראל.

פרסומים נוספים עסקו בהאדרת חלקה של קטאר בעסקת החטופים ובכך שהיא זו המסוגלת להוביל לשחרור החטופים במקומה של מצרים, וכן פרסומים שטענו כי מצרים אפשרה לאסון 7.10 להתרחש, ואפשרה את ביצוע ההברחות מעזה למצרים, שדרכם לכאורה התעשרו קציני הצבא המצרים שהיו מעורבים בהברחות.

תגובות

עו״ד ליאור אפשטיין, בא כוחו של שרוליק איינהורן, מסר בתגובה: "ראשית, שרוליק איינהורן מעולם לא היה יועץ ראש הממשלה, לא עבד בלשכת ראש הממשלה, ולא הועסק על ידה. מעבר לכך, הטענה ביחס אליו שקרית, מופרכת ומוכחשת לחלוטין. ייחוס מעשים כאלה למר איינהורן הוא חמור, חסר בסיס ומטעה".

יונתן אוריך מסר בתגובה: "מדובר בשקר מוחלט, שלא בכדי מתפרסם על ידי יריבים פוליטיים בעיצומה של מערכת הבחירות. מעולם לא נכחתי בדיון מסווג ומעולם לא מסרתי שום מידע, אפילו לא מסווג, לאף אחד בעולם".

מלשכת רה"מ ומעורך דינו של אלי פלדשטיין לא נמסרה תגובה לידיעה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...