"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מתיישבים הציתו בתים ורכבים בתורמוס עיא, נתניהו: "לא נקבל התפרעויות"

לאחר הטבח בעלי: יממה אלימה באזור בנימין • גבר פלשתיני נהרג • בתגובה להרס, עשרות תושבי תורמוס עיא יידו אבנים • במצרים גינו: "דורשים לעצור באופן מיידי את התקפות המתנחלים הישראלים על כפרים פלשתיניים" • צה"ל: "האזרחים יצאו מהכפר והמשטרה פתחה בחקירה - האירועים חמורים" • נתניהו יצא בהודעה: "יש ימים שבהם צריך לומר את המובן מאליו - ישראל היא מדינת חוק"

,עודכן
0השמעה
תורמוס עיא, היום. צילום: אי.פי.איי

הפיגוע הרצחני בעלימעלה את הלהבות:מתיישבים הציתו היום (רביעי) עשרות בתים ורכבים של פלשתינים בכפר תורמוס עיא שבבנימין. ראש מועצת הכפר אמר לסוכנות וופא שעשרות דונמים של אדמות ושדות הועלו באש. בתגובה להתפרעויות ולהצתות, פלשתינים מהכפר יצאו לשדות הכפר והחלו ליידות אבנים.

עומר קטין, בן 27 מהמקום, נהרג - כך לפי משרד הבריאות הפלשתיני. על פי הודעת משטרת ישראל, ההרוג הפלשתיני נורה על ידי כוח יס"מ שאבטח את לוחמי האש בזמן שפעלו לכיבוי ההצתות סביב הכפר. בסיכום האירוע, בקרב הפלשתינים ישנם 12 פצועים בעימותים, בהם נפגעי ירי, אחד מהם במצב קשה ועשרות נחנקו מעשן.

במטרה להנמיך את הלהבות, ראש הממשלה נתניהו יצא בהודעה על רקע האירועים בבנימין, וכמו כן התייחס להתפרעויות שלהתושבים הדרוזיםבצפון.

נתניהו: "לא נקבל התפרעויות, לא בגולן ולא בשומרון" // לע"מ

"יש ימים שבהם צריך לומר את המובן מאליו - מדינת ישראל היא מדינת חוק" אמר נתניהו. "אזרחי ישראל כולם מחויבים לכבד את החוק. אנחנו לא נקבל התפרעויות לא ברמת הגולן ולא ביהודה ושומרון. אני נותן גיבוי מלא למשטרת ישראל ולכוחות הביטחון בפעולתם להשליט את החוק והסדר. אנחנו לא נקבל שום קריאת תיגר נגד המשטרה ונגד כוחות הביטחון במקומות הללו ובכל מקום שהוא. אנחנו מדינת חוק".

"ניסו להרוג את הילדים שלי"

בתוך כך, על פי דיווחים פלשתיניים, צעיר פלשתיני נפצע בכפר מאלכ מדרום לתורמוס עיא ושניים נוספים נפצעו בכפר בית אומר מצפון לחברון. בכך עולה מניין הפצועים ל-15, מתוכם שניים במצב קשה. ניסיונות להפרות סדר נרשמו גם כאשר מתיישבים ניסו לפרוץ לכפר סנג'ל סמוך לתורמוס עיא והתפרעו באזורים סמוכים. כמו כן, אישה מהכפר תורמוס עיא סיפרה כי מתיישבים השליכו בקבוקי תבערה על ביתה. "הם ניסו להרוג את הילדים שלי".

תורמוס עיא. כוחות צבא מונעים מנערים להיכנס לכפר, צילום: אי פי אי,צילום: אי פי אי

בהודעה שמסכמת נכון לעכשיו את אירועי היום בבנימין, אמרו בצה"ל: "אזרחים ישראלים הציתו רכוש של פלסטינים לפני זמן קצר בכפר תורמוס עיא. כוחות הביטחון נכנסו לכפר כדי לכבות את השריפות, למנוע חיכוכים ולאסוף ראיות. האזרחים יצאו מהכפר והמשטרה פתחה בחקירת נסיבות האירוע.

"צה"ל מגנה אירועים חמורים אלו של הפעלת אלימות והשחתת רכוש. אירועים מסוג זה מונעים מצה״ל וכוחות הביטחון להתמקד במשימתם המרכזית - הגנה על ביטחון אזרחי מדינת ישראל ומניעת טרור".

מהמשטרה נמסר כי "מברור ראשוני בשטח עולה כי כוחות משטרה שפעלו לאבטח לוחמי כיבוי אש שעסקו בטיפול במוקדי שריפה בשטח פתוח בין הכפר תורמוס עיא ליישוב שילה נתקלו בהפרות סדר אלימות מצד עשרות פלשתינים. בשלב מסוים החלו עשרות פלסטינים ליידות אבנים וירי זיקוקין בכינון ישיר לעבר כוחות יס"מ ולוחמי כיבוי האש שכלל יידוי אבנים.

"במהלך הפרות הסדר זיהו לוחמי היס"מ שפעלו במקום, ירי שבוצע לעברם וגרם לפיצוץ שסיכן את חייהם. בתגובה ביצע לוחם יס"מ שחש בסכנת חיים ממשית, ירי מדויק לעבר מתפרע החשוד בירי וזוהתה פגיעה. הפצוע פונה מהמקום לטיפול ע"י אמבולנס של הסהר האדום והאירוע בבדיקה".

במערכת הביטחון ישנו חשש כבד וגובר משחזוראירועי חווארה, אז מתיישבים הגיעו לכפר והציתו בו רכבים ומבנים רבים לאחר הירצחם של האחים הלל ויגל יניב.

צלף צה"ל ניטרל את שני הפלשתינים החמושים,צילום: TPS
התפרעויות מתיישבים בתורמוס עיא,צילום: TPS

במערכת הביטחון העריכו לאחר הלוויות הנרצחים עלולות להיות פעולות נוספות מסוג זה. גורמי ביטחון הבהירו כי מי שייקח את החוק לידיים יטופל, וכי פעולות מסוג זה מלהיטות את השטח, מסיתות את כוחות הביטחון מטיפול בסיכול טרור פלשתיני ומסכנות חיי אדם.

בכיר הרשות הפלשתינית חוסין א-שייח' קרא לציבור הפלשתיני להקים ועדות עממית להגנה מפני התקיפות. הוא הטיל על ישראל אחריות מלאה למה שכינה "טרור מאורגן" של נגד בתים, שדות וכלי רכב של פלשתינים בכפרים רבים, תוך "הגנה מצבא הכיבוש".

הסלמה בשומרון - מתיישבים הציתו רכוש ומבנים בתורמוס עיא// רשתות ערביות

ראש הממשלה הפלשתיני מוחמד אשתיה הגיב למהומות והאשים כי, "התקיפות הברבריות שמבצעים המתנחלים על התושבים, רכושם ובתיהם משקפות את מנטליות ההרג ששולטת בישראל. מאפשרים למתנחלים להשתולל תחת הגנה של צבא הכיבוש וזה מתכון להרס שכולם ישלמו את מחירו. הממשלה הישראלית על כל מרכיביה נושאת באחריות לטרור המתנחלים והצבא", טען.

مستوطنون يعتدون بالحرق على ممتلكات ومنازل المواطنين في ترمسعيا شمال شرق رام الله.pic.twitter.com/TyoV73h64C

— Jmedia (@Jmediaps)June 21, 2023

תורמוס עיא, כפר ערבי בלב בנימין. דרומית לשילה ועלי וצפונית לרמאללה,

الأهالي يتصدون لاعتداءات المستوطنين في بلدة ترمسعيا.pic.twitter.com/mQFp1LlbJ1

— 🇵🇸يہحہيہى الُعٍيَآشُ|𓂆 (@xq707c)June 21, 2023

יו"ר הרשות הפלשתינית אבו מאזן שוחח הערב בטלפון עם ראש מועצת הכפר. אבו מאזן הדגיש את תמיכת ההנהגה והתייצבותה לצד תושבי תורמוס עיא ולצד כל הערים והכפרים הפלשתיניים "שזכותם להגן על עצמם אל מול פשעי המתנחלים וצבא הכיבוש", לדבריו. יצוין כי במהלך המהומות הביעו תושבים פלשתינים מורת רוח מהנהגת הרשות בטענה שזו שאינה מספקת להם הגנה ומפקירה אותם.

כמו כן, ציין יו"ר הרשות, כי לתושבי הכפר, שרבים מהם בעלי אזרחות אמריקנית, יש זכות להגיש תביעות בבתי משפט אמריקניים בעניין "תקיפות הטרור מצד כוחות הכיבוש והמתנחלים".

ההרוג הפלשתיני, עומר קטין,צילום: רשתות ערביות

כאמור, במסגרת העימותים האלימים בין המתיישבים לתושבי תורמוס עיא נהרג עומר קטין, גבר פלשתיני בן 27. מצרים גינתה את התפרעות המתיישבים בעימות האלים באזור בנימין.

דובר משרד החוץ המצרי: "מצרים דורשת לעצור באופן מידי את ההתקפות של המתנחלים הישראלים בכמה מהכפרים הפלשתיניים בגדה המערבית הכבושה, שהובילו לקורבנות ולפצועים פלשתינים, הרס וחבלה ברכוש רב, בלי התערבות מצד הרשויות הישראליות.

"מצרים מדגישה את דחייתה המוחלטת לכל פעולות ההפחדה והטלת האימה והענישה הקולקטיבית, שפוגעות בפלשתינים, ומפנה את תשומת הלב לכך שהן התרחשו בעבר. מצרים מזהירה מפני סכנות והשלכות ההסלמה המתמשכת מהצד הישראלי, (שהאירוע האחרון) בה היה הפלישה לעיר ג'נין לפני יומיים, שהובילה לקורבנות ולפצועים במעגלי האלימות המתמשכים.

"מצרים מדגישה את הצורך לשבור את מעגל האלימות הקיים באופן מידי כדי למנוע שפיכות דמים, ועוד הידרדרות במצב הביטחוני ויציאתו משליטה, וכדי לאפשר למאמצי הרגיעה של הגורמים האזוריים והבינלאומיים להשיג את מטרותיהם".

אחראי "תיק ההתנחלויות" בצפון השומרון, רסאן דגלס, מסר כי מאתמול נרשמו 310 מקרי תקיפה מצד מתיישבים. ראש המועצה הלאומית הפלשתינית רווחי פתוח אמר כי "טרור המתנחלים והירי לעבר תושבים חפים מפשע הם הסלמה חמורה ופשע שמתרחש בתמיכת ממשלת הכיבוש".

השתתף בהכנת הידיעה, שחר קליימן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר