"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אלות ברזל וקריאות גזעניות: בית המשפט ריחם על תוקפי נהג האוטובוס הערבי

נחמן לוסטיג ואברהם תורג'מן הורשעו בתקיפת נהג אוטובוס ערבי באלעד ממניע גזעני, כחודש לאחר אירועי 7 באוקטובר • הנאשמים רדפו את הנהג ברכב כשאחד מהם אוחז באלת ברזל, ולאחר מכן חזרו עם ארבעה נוספים ותקפו אותו באבנים ובכיסאות • התביעה דרשה 18-36 חודשי מאסר בפועל • השופטת: "מעשיהם מכוערים וראויים לכל גנאי, אך ספק אם הבינו את הפסול" • נגזרו 9 חודשי עבודות שירות ופיצוי של 7,500 שקלים

,עודכן
0השמעה
נחמן לוסטיג ואברהם תורג'מן הורשעו בתקיפת נהג אוטובוס ערבי באלעד ממניע גזעני. צילום: אורן בן חקון

מה שהחל כוויכוח תנועה באלעד הפך במהירות למסע רדיפה ותקיפה אלימה ממניע גזעני. גזר הדין שניתן לאחרונה בבית המשפט המחוזי מרכז-לוד חושף כיצד מפגש אקראי בין נהג אוטובוס לבעל רכב פרטי הפך לאירוע בריונות קשה, כאשר נחמן לוסטיג ואברהם תורג'מן תקפו נהג אוטובוס לאחר שווידאו שהוא ערבי מוסלמי. השופטת מיכל ברנט הסתפקה ב-9 חודשי עבודות שירות ופיצוי של 7,500 שקלים לנהג.

מוויכוח למרדף עם אלת ברזל

לפי כתב האישום המתוקן שבו הודו הנאשמים, האירוע החל כאשר לוסטיג צפר לנהג האוטובוס בעת שהשתלב בתנועה. לאחר שווידאו את דתו של הנהג, ירק עליו תורג'מן וקילל אותו. כשהנהג המפוחד ניסה להימלט לכיוון מסוף האוטובוסים, הנאשמים רדפו אחריו ברכבם, כאשר לוסטיג אוחז באלת ברזל.

עיריית אלעד,צילום: יוסי זליגר

שיאו של האירוע התרחש מספר דקות לאחר מכן, כאשר הנאשמים חזרו למסוף מלווים בארבעה אחרים ותקפו את הנהג בצוותא באבנים ובכיסאות, תוך שהם קוראים קריאות נגד העסקת נהגים ערבים בעיר. כתוצאה מהתקיפה נגרמו לנהג חבלות בראשו ובגופו, ונהג נוסף שעבר במקום נפגע מאבן ברגלו.

התביעה: "פוטנציאל נזק חריג"

בטיעוניה לעונש עמדה התביעה על חומרת המעשים ועל "פוטנציאל הנזק שחורג מעניינם של הנאשמים". התביעה הדגישה כי האירוע התרחש כחודש לאחר אירועי 7 באוקטובר, תקופה של רגישות ביטחונית גבוהה, וכי לא מדובר בהתפרצות רגעית אלא באירוע מתוכנן שכלל מספר "נקודות יציאה" בהן יכלו הנאשמים לעצור, אך הם בחרו לחזור ולהמשיך בתקיפה.

לאור הערכים המוגנים שנפגעו - שלמות הגוף והסדר הציבורי - ביקשה התביעה לקבוע מתחם ענישה מחמיר של 18 עד 36 חודשי מאסר בפועל.

מנגד, הציגו סנגוריהם של הנאשמים תמונה של שני "בגירים צעירים" שפעלו מתוך מצוקה נפשית ורקע משפחתי מורכב. ההגנה הדגישה את התהליך השיקומי המרשים שעברו בשנתיים האחרונות, את נטילת האחריות המיידית ואת החרטה שהביעו, וביקשה לאמץ את המלצת שירות המבחן ולהסתפק בעבודות שירות כדי לא לקטוע את רצף השיקום.

השופטת: "מעשים מכוערים, אך ספק אם הבינו"

בגזר הדין קבעה השופטת ברנט כי "מעשיהם של הנאשמים מכוערים וראויים לכל גנאי, באשר הם בוצעו כלפי נהג אוטובוס ממוצא ערבי, ללא כל התגרות מצידו אך בשל מוצאו". השופטת ציינה כי "מעשיהם החמורים יכלו להיפסק לאחר שעזבו את מסוף האוטובוסים אלא שהם החליטו לשוב למקום עם נוספים ולפגוע בנהג האוטובוס פגיעה פיזית וכך בנהג נוסף".

השופטת ציינה כי בעבירות ממניע גזעני שיקולי ההרתעה גוברים בדרך כלל על שיקולי שיקום. עם זאת, בית המשפט החליט להעניק משקל משמעותי לגילם הצעיר של הנאשמים ולמצבם הנפשי, תוך קביעה כי "ספק אם באותה עת היו מסוגלים להבין את הפסול במעשיהם".

בסופו של יום נגזרו על כל אחד מהנאשמים 9 חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות, לצד מאסר על תנאי, צו מבחן ופיצוי כספי בסך 7,500 שקלים למתלונן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר