"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

כך תעברו את החגים בלי קילוגרמים עודפים

תקופת החגים מגיעה ואיתה החופשות ואינסוף הארוחות • איך אפשר ליהנות מהמטעמים המסורתיים ולשמור על המשקל?

,עודכן
חבל לבזבז את הקלוריות ולמלא את הבטן לפני האוכל האמיתי // צילום: רפאל בן ארי // חבל לבזבז את הקלוריות ולמלא את הבטן לפני האוכל האמיתי

ראש השנה כבר כמעט כאן ובחבילת התפוח בדבש מסתתרות, כך מתברר, גם לא מעט קלוריות. רובנו מאמינים שלא ניתן ליהנות מארוחת חג דשנה וגם לשמור על הגזרה, אך עם תכנון נכון ומעט טכניקה אפשר בהחלט למזער את הנזק. חשוב שנזכור שתקופת החגים מגיעה בכל שנה ואנו לא יכולים וגם לא צריכים להתעלם מהמאכלים המסורתיים. אנו יכולים ליהנות מהם, אם רק נדע לשמור על כמות סבירה.

מגישה: ליטל שמש צילום: דורון פרסאוד מאפרת: מירב דרזי מאירי ארכיון: איתיאל ציון, דודו גרינשפון, לירון אלמוג

הסוד טמון בתכנון, שמתחיל כבר בבוקר החג ולא בארוחה עצמה.את הבוקר תפתחו בשתי פרוסות לחם קל עם שתי כפות גבינה לבנה וירקות. לארוחת עשר תאכלו פרי או יוגורט טבעי. לצהריים אתם יכולים לגוון עם סלט ירקות, ירקות מבושלים, ביצה/חביתה או יוגורט עם שתי פרוסות לחם קל, ולארוחת ארבע אפשר ליהנות מפרי ופרוסת לחם קל שמעליה מעט גבינה או ריבה.

ממש לפני שתצאו לארוחה הגדולה מומלץ לאכול פרי, יוגורט או ארטיק דיאט. מי שלא בא לו מתוק, יכול לאכול פרוסת לחם על שמעליה פסטרמה או מעט חומוס. באופן הזה לא נגיע רעבים לארוחה ונוכל לשלוט בכמויות המזון. לבשו את בגדי החג - העדיפו בגדים צמודים ויפים כך שברגע שתרגישו את החגורה מתחילה ללחוץ, תבינו שזה הזמן להפסיק קצת.

ארוחת חג עם תשומת לב

הדגש בברכות החג הוא בתשומת הלב, חבל לבזבז את הקלוריות ולמלא את הבטן לפני האוכל האמיתי. תפוח בדבש היא סוגיה כואבת, ובעיקר פצצת קלוריות. למי שמכור לעניין, מומלץ לקחת בארוחה "כזית" וליהנות ממנה שלמה בארוחת הביניים שביום למחרת.

תשומת הלב החשובה ביותר במהלך הערב מופנית למלאות הקיבה. המטרה היא בהחלט ליהנות מארוחת החג, אך עם זאת לצאת בתחושת מלאות נעימה ולא לוחצת. תחושת השובע צריכה להיות בסוף הקינוח ולא בסוף של הברכות.

תכננו את הארוחה עצמה: סקרו את כל המנות המוצעות ובחרו את המנות הכי מיוחדות וטעימות. למי מבינינו שמתקשה לבחור מנות עדיפות, עדיף לקחת טעימה מכל מנה.

מומלץ לשים לב לשתיית מים או משקאות דיאטטיים על פני מיצים ושתייה מתוקה - כיף יותר "להשאיר" את הקלוריות לקינוח. ניתן לשתות גם מוגזים דיאט, להכין חליטות תה קרות ללא תוספת סוכר או בתוספת ממתיקים מלאכותיים, ואף להשרות במים עלי נענע וכמה פלחי לימון שיתנו טעם מרענן.

כדאי לשלב סלטים וירקות חיים, אך שימו לב לסוג הסלט ובעיקר לרוטב שלו. לא כל סלט דל בקלוריות.ולבסוף, אכלו לאט ופשוט תיהנו מהארוחה והחברה שלצידכם, וזיכרו כי השובע מגיע לאחר 20 דקות מתחילת הסעודה.

זיכרו שגם אם חרגתם, לא משמינים מארוחה אחת. מחר יום חדש ובשגרת אימונים ותזונה נכונה ניתן לפצות במהרה על החטאים של אתמול.

שנה טובה, מתוקה ובריאה!

הכותבת היא מיטל שחימוב דובשני, דיאטנית קלינית ובעלים של "bYou דיאטה בהתאמה אישית", מלווה ומאמנת לשיפור הרגלי תזונה ואורח חיים. לאתרwww.byou.clinic

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר