רוני זהבי וחברת הייבוב יוזמים את הפרויקט “גיבורים מספרים”

הם איבדו חברים ליחידה וכמעט נהרגו בעצמם, אבל שם הקרב רק התחיל • ההתמודדות עם המעמסה הנפשית לא אותם, והם נאבקים בה מדי יום ביומו • כעת, במסגרת הפרויקט "גיבורים מספרים" שיזמה חברת הייבוב ובעליה רוני זהבי, אח שכול בעצמו, הם משתפים בכאב את מה שחוו - בתקווה וחשיפת הקשיים תסייע להתגבר עליהם

יח"צ

בשיתוף היי-בוב

מאת יאיר אלטמן

דנה אופיר נפצעה באורח קשה בפיגוע בארמון הנציב בשנת 2017, בעת שהיתה צוערת בקורס קצינים. דנה סיימה את הקורס על כיסא גלגלים, חזרה לשירות צבאי כקצינת כושר קרבי, השתקמה וחזרה לאמן כושר קרבי. היא אף כתבה ספר המספר על 28 השניות ששינו את חייה, בזמן הפיגוע.

“אני עומדת עם חברים שלי בארמון הנציב בירושלים כשאני כבר צריכה לסיים קורס קצינים. אנו עומדים בטיילת ומתחילים להוריד את התיקים שלנו מהאוטובוס, ותוך כדי כך אני שומעת את החברים שלי צועקים ‘תיזהרו’. משאית הגיעה ודרסה את קבוצת החיילים, ואני בתוכה. המשאית עשתה רוורס ודרסה בשנית”. דנה סיפרה את שעברה במסגרת פרויקט “גיבורים מספרים”, שהוצג בפני עובדי חברת דו־קונטרול שעוסקת בסייבר.

“שכבתי על הקרקע והגוף שלי מפוזר לצדדים. שמעתי יריות, צעקות, בכי ואמבולנסים. ניסיתי להתרומם מהקרקע ולא הצלחתי לקום”, סיפרה. דנה הובלה במצב קשה ליחידה לטיפול נמרץ בביה”ח הדסה עין כרם כשהיא סובלת משברים באגן, מקרע בכבד ומדימום פנימי שהרופאים התקשו לעצור. במשך כמה ימים היא היתה בסכנת חיים, והשתחררה לבסוף לאחר שבועיים וחצי.

“הבנתי שקרה משהו אבל לא ידעתי מה. שאלתי את אמא שלי מה קרה. היא החזיקה לי את היד ואמרה לי, ‘דנה, היה פיגוע וארז, שיר, שירה ויעל נהרגו’. הם היו חברים שלי בפלוגה. אנשים שהכרתי”. דנה תיארה כיצד התייסרה בלילות משאלות כמו “למה אני נשארתי בחיים? למה זה קרה דווקא לנו? איך ממשיכים מכאן? השאלות האלה לא נותנות מנוח”.

עם חזרתה הביתה הבינה דנה שהיא מתמודדת גם עם פגיעה נפשית: “עצרנו בבית, ולפתע שמעתי צעקות בערבית שהגיעו מאתר בנייה סמוך. ללא שליטה נכנסתי לחרדה, ואז הבנתי שאני מתמודדת גם עם משהו שהוא לא רק פיזי”.

על מסע השיקום סיפרה דנה כי “זה ממש ללמוד ללכת ולקום מחדש. הכל היה קשה ומורכב. המטרה שלי היתה לחזור לאמן כושר קרבי בצבא. אחרי חמישה חודשים גם חזרתי לרוץ. הצבתי לי בכל פעם יעדים חדשים, והגעתי גם לריצות של 15 ק”מ. לא הייתי מוכנה שמחבל ישנה את מסלול חיי או ישפיע על ההחלטות שלי. הייתי קצינה וסיימתי בהצלחה חמש שנים מאוד משמעותיות בצה”ל”.

כיום דנה מאמנת כושר במשרה מלאה ועוסקת בספורט כתרפיה, בשיקום ובטיפול בספורט כדרך חיים: “זה מה שהציל אותי. החלום שלי לעזור לאנשים וגם לפצועי צה”ל”. לאחרונה כתבה על מאבקה לחיים חדשים בספר בשם “עשרים ושמונה שניות”. על שער הספר מתנוססת תמונה שלה עם כפפות איגרוף מול מראה המסמלת את מאבקה עם עצמה לשיקום.

לאחר ההרצאה גלעד זפרן, ראש צוות דאטא בחברה, שיתף בתחושותיו: “זה ריגש אותי בצורה עמוקה מאוד. אני חושב שהמדינה צריכה לעשות יותר למען פצועי צה”ל. ההרצאה מאפשרת לך להבין יותר לעומק מה הם עוברים”.

ל”ישראל היום” סיפרה דנה לאחר ההרצאה כי “זה מאוד ממלא שאני מצליחה לגעת דרך הסיפור האישי שלי באנשים ולהעלות את המודעות. אני מתכוונת להמשיך עם הפרויקט הזה ולהעביר את הסיפור שלי הלאה”.

רוני זהבי, מנכ”ל חברת הייבוב

מנכ”ל חברת הייבוב ויזם פרויקט “גיבורים מספרים”, רובני זהבי (56), הוא אח שכול בעצמו. לדבריו, “בהתחלה לא רציתי, אמרתי שזה גדול עלי. אבל ככל שנכנסתי לעומק, הבנתי שאני נתרם יותר משאני תורם. הכי קל לתת תרומה ולסמן ‘וי’, אבל  לרתום עובדים ולקוחות לפרויקט חברתי כזה זה באמת מתגמל. אנו רוצים לראות מאות חברות שמשתתפות בפרויקט”.

לירון שגיא כהן, מנכ”לית אגודת הידידים של ארגון נכי צה”ל: “אני גאה להוביל את פרויקט “גיבורים מספרים” הבא לחבר את המגזר העסקי לסיפורם של פצועות ופצועי צה”ל, בישראל חיים למעלה מ-57,000 פצועות ופצועים אשר שילמו בגופם ובנפשם למען המדינה ואזרחיה ומהווים חלק בלתי נפרד מהחברה הישראלית. חובתנו המוסרית כחברה לחבק אותם חזרה אלינו ולסייע ככל שביכולתנו בשיקומם מעורר ההשראה”.

בשיתוף היי-בוב

כדאי להכיר